2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero 目前版本火箭摔倒 原為:火箭詢問
go

[游俠] 目前版本火箭摔倒 原為:火箭詢問 [複製鏈接]

首先感謝9978在6樓的解答
1月後的仍然看見本貼.
所以做了一點整理,希望能方便關心火箭摔倒情況的玩家

目前港版情況:
笛推出後,台版火箭摔倒後>bug發生>沒有傷害,沒有dot,但有無敵
http://fezlove.blog45.fc2.com/blog-entry-156.html
來源: fez 情報局>檢証>最早的片    (感謝9978    6樓解答)

此為遊戲中的技能錯誤! 火C和箭雨均有此情況出現
日版修正公告如下:
「特定のスキル「ブレイズショット」等により転倒させた際に、追撃のダメージが入らない不具合の修正」         (感謝9978    6樓解答)
**同時怪物分佈錯亂

笛推出後一星期後(官方馬上進行修正),日版火箭摔倒後>bug發生>沒有傷害,沒有dot,沒有無敵
1:
http://zoome.jp/refme/diary/4/        (有傷害,有dot,摔倒沒有無敵)
http://search.zoome.jp/combine_tag?page=45&tt2=1&order=1&tt4=0&q=%c5%ab+fez&tt1=1&tt3=1       (同時笛已推出)
2:
http://zoome.jp/kiyourasetsuna/diary/33/       (時間20.26 沒有傷害,沒有dot)

個人感想:火箭高抑反就是針對沒痛克職業,如果火箭有機會發生bug沒傷害,沒dot,但有無敵
就會被對手利用,變為休息整頓時間,所以目前只好暫時減少使用/放棄火箭.
發動比較慢,掌控不易的火箭實用性便會大降,只是變相改弱弓遊.

事隔一個月,雖然估計沒太多玩家抱怨此問題.
但作為遊戲管理者,日版改版情報也會看一下,研究下吧.
但現在任何技能錯誤的公告沒有,修正方案也沒有
想支持貴公司也不行.

最後再一次感謝9978的長詳解答,答案在本貼6樓.

我有試過火箭有打中,沒傷害,沒有著火,還會倒地...這算甚麼...
還有...第二套片...うp主的品味有點...顏色令我想到山雞...還好19分後轉裝...

4月6日更新
「特定のスキル「ブレイズショット」等により転倒させた際に、追撃のダメージが入らない不具合の修正」

人人理解唔同...我理解就係....

總之對弓手有著數

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
台服果邊係咪d人放風,唔想太多人玩弓手搞住d新入職既擊劍乍~
好難相信台服會擅自修改技能喎~

原帖由 9978 於 09-11-8 04:31 AM 發表
4月6日更新
「「特定のスキル「ブレイズショット」等により転倒させた際に、追撃のダメージが入らない不具合の修正」

e+香港情況係,中火箭,只要倒地一律無無敵,不論有無 dot 出都一樣

追撃のダメージ  << 我就解唔明e個 追擊damage 係唔係 = dot

我無記錯 之前日版 已經話要改火箭

................................................................................................粉無言的
我再講明d...

第一.  呢一刻香港既情況係...即使中火箭倒地都未必可以追擊,因為暴風打跌依然會無敵
http://fezlove.blog45.fc2.com/blog-entry-156.html
來源: fez 情報局>檢証>最早的片

第二.  3月30日,擊劍登場不久後的各技能出現技術上錯誤,火箭、火c 變成倒轉無得追擊
http://www.nicovideo.jp/watch/sm6597259
來源: nico>fez>3月31日

第三.  一星期後,亦即係4月6日,官方作出技能調正,恢復火箭、火c等原有倒轉追擊設定。即係呢句
「特定のスキル「ブレイズショット」等により転倒させた際に、追撃のダメージが入らない不具合の修正」

-------------------------------------------------------------------------------------------------
即係話...台服經歷緊   3月30日至4月6日呢段 因新職導致技能出錯的時間,
日服一星期修正番好,台服可能又要問下果邊d人,搞幾耐、搞完未...唔知
港服就一定唔會同時更新埋技能修正,你見當年新手村d 100蚊中水都攪唔掂就知啦。

亦即係話 火箭係短時間內.......都無得打跌連技囉........不過遲早會修正番好

十週年勳章(賀詞)

但我有用火箭個陣同#1一樣.
淨系條友跌低-.-..

原帖由 tommyylc 於 09-11-8 02:49 AM 發表
我有試過火箭有打中,沒傷害,沒有著火,還會倒地...這算甚麼...
還有...第二套片...うp主的品味有點...顏色令我想到山雞...還好19分後轉裝...

佢做咩換衫-__-?
睇尼下次我打杖要帶多1套衫@0@

你食過4/5連火箭就唔會話火箭係岩既= =

十週年勳章(賀詞)

其實係搞到廢左定係屈機左.....

最衰呢招,出手唔快,加上我重點之後會唔要呢招..

總之照依家既情況

火箭打中後跌地, 一律可以即刻連技落去

無論有無傷害 一律無關

回復 6# 9978 的帖子

多謝你詳細既資料同回答!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
超開心,仲以為無人答到我,搵唔到答案T^T!
謝謝9978
另外我開始緊這一個內容較高階網頁
http://mmfez.blogspot.com/
唔知你有無咩好網頁,教學等等提供下OR什至有無興趣一齊搞呢?

紫國 二瓏 (一心9)
mmfeze@gmail.com

原帖由 jack19921214 於 09-11-8 04:40 PM 發表
總之照依家既情況

火箭打中後跌地, 一律可以即刻連技落去

無論有無傷害 一律無關

有無玩過火箭架...有玩過既根本無可能 未試過 打跌連唔到技既情況...

你睇下我上邊個reply啦....

再唔係自己搵個弓手 去國訓場到  試下....

爆風打跌係連唔到架...

原帖由 9978 於 09-11-8 04:52 PM 發表

有無玩過火箭架...有玩過既根本無可能 未試過 打跌連唔到技既情況...

你睇下我上邊個reply啦....

再唔係自己搵個弓手 去國訓場到  試下....

爆風打跌係連唔到架...

火箭打跌後,爬起身果段時間係無無敵,可以連一招,重壓暈強力乜都得
我一隻40Lv 弓,一個 33Lv,我會唔清楚???
唔信可以 pm 搵我同你試

原帖由 kuok1234 於 09-11-9 02:24 AM 發表

火箭打跌後,爬起身果段時間係無無敵,可以連一招,重壓暈強力乜都得
我一隻40Lv 弓,一個 33Lv,我會唔清楚???
唔信可以 pm 搵我同你試

你用下你隻眼  睇下我之前第二個reply!
入面有條片~就係話你知 火箭打跌 未必係 倒地追擊到~
詳細已經講過無數次

所以話呢...幾時都有高lv 低水平既人存在

原帖由 9978 於 09-11-13 07:48 PM 發表

你用下你隻眼  睇下我之前第二個reply!
入面有條片~就係話你知 火箭打跌 未必係 倒地追擊到~
詳細已經講過無數次

所以話呢...幾時都有高lv 低水平既人存在

香港未出吉吉前ge 舊版,中火箭倒地一定追擊到,因為我招招中正紅心,咁你滿意未

不過e+ 香港改到中火箭倒地一定追擊到兼無dot

睇住個人訓低無損傷可以爬返起身...........好能吊

原帖由 kuok1234 於 09-11-13 07:53 PM 發表

香港未出吉吉前ge 舊版,中火箭倒地一定追擊到

不過e+ 香港改到中火箭倒地一定追擊唔到兼無dot

都唔知你仲可以有咩pt可以講....人地片都有埋啦....
入去睇下先再嘈啦  煩
第21秒呀  

你知唔知咩係爆風 同 完全命中呀...畫公仔唔駛畫出腸下化...

講真跌低左都重打到

會吾會太屈機

當佢系bug 都吾過份

原帖由 9978 於 09-11-13 08:01 PM 發表

都唔知你仲可以有咩pt可以講....人地片都有埋啦....
入去睇下先再嘈啦  煩
第21秒呀  

你知唔知咩係爆風 同 完全命中呀...畫公仔唔駛畫出腸下化...

因為我招招中正紅心,咁你滿意未

原帖由 mghojwpkiog 於 09-11-13 08:03 PM 發表
    講真跌低左都重打到

會吾會太屈機

當佢系bug 都吾過份

e+得返吉吉劍有e個  bug ,強烈要求改埋佢
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 09:11 PM , Processed in 0.050453 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存