2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 War Game P90tr 加裝FET數問,請大家幫幫手幫幫手.......... ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: wookh
go

P90tr 加裝FET數問,請大家幫幫手幫幫手.......... [複製鏈接]

原帖由 jasonlulu 於 09-12-2 10:04 PM 發表
好耐無上黎~~~好開心見到有人問o的比較深少少既問題!!!!!!!

01.請問p90有冇特規齒? 何謂特規呢?
冇特規齒,同其他槍一樣!不過如果你買馬記的話,你出面買既齒的齒會厚了一點點,會有少少卡住防"冀"勾的!

02.CA ( ...

佢已經放棄買依枝槍,because佢冇$= =

仲有,yv(我)有一套FET賣,用2804,包晒所有電阻,摩打既二極體,電溶,FET的散熱片都有!
只賣$200大元
有興趣pm我!

原帖由 DEREKWONG18 於 09-12-2 10:11 PM 發表

佢已經放棄買依枝槍,because佢冇$= =

妖..................

原帖由 jasonlulu 於 09-12-2 10:12 PM 發表

5好火住,佢有可能..........〈等佢本人回先....

原帖由 jasonlulu 於 09-12-2 10:12 PM 發表

妖我嗎???
這是事實,他告訴我買mp7算

各位冷靜點, jasonlulu,我已pm
又數問:
FET 2804/3713的分別?電阻配什麼?
在不同槍上用FET(銀河{Galaxy,国九名廠}G.7(mp7),G.5(mp5))又要如何作配搭?
(因p90的特殊上彈問題,馬記價錢太......其他又........so暫捨去)
原帖由 DEREKWONG18 於 09-12-2 10:40 PM 發表
他告訴我買mp7算

買住把當手槍用(外接電7.2~8.4 2400mAh)>.<住先

原帖由 jasonlulu 於 09-12-2 10:04 PM 發表
.........
唔知咩叫ks?
............

(某大陸廠)

原帖由 wookh 於 09-12-3 07:14 PM 發表
各位冷靜點, jasonlulu,我已pm
又數問:
FET 2804/3713的分別?電阻配什麼?
在不同槍上用FET(銀河{Galaxy,国九名廠}G.7(mp7),G.5(mp5))又要如何作配搭?
(因p90的特殊上彈問題,馬記價錢太......其他又....... ...

當手槍用= =
無奈

sorry~~~我"妖"係絕無惡意!!!!!!

不過唔知點解要買mp7,買支國產p90仲好啦!
仲有mp7用FET無咩大作用!
國產p90好似無咩上彈問題的,只要你用彈倉!
其實你買p90+彈倉$1000到,好過你買支mp7啦!
p90又易改,用彈倉又唔洗買甲,幾好呀!

其實知唔知FET有咩用姐......無我眼中FET唔係用來保護那個爛開關的!
係用來增加電對支槍既效能,所以你地唔係打快頻,超大力,其實都唔洗用,唔好自找煩腦!
同埋用FET有個風險,就係如果佢燒左你支槍會係咁自己開槍的.唔識用係幾危險!!!!
所以,如果你根身又無咩錢買槍,倒不如唔好浪費時間係FET到,留返O的錢買支好少少既槍仲好啦!!!!!!
如果你要用到20c以上既理電,FET對你就好有用喇!20C以下的,電閘係頂到唔會燒的!

除非除非,你好似我咁屎忽痕,改槍改到都無野好改,先攪下套FET囉!
FET可以令你支槍用15C 2000mah理電打到底中力,30ROF以上

已有 1 人評分威望 收起 理由
twswts + 30 幫助其他會員

總評分:  威望 + 30   查看全部評分

""由于Mos Fet 电路中每个元件在运作时都会消耗一定电压,所以理论上它非但不会提升电枪的效能,反而会令效能稍微减少。"'
改装负荷愈大愈要fet

原帖由 wookh 於 09-12-4 12:58 AM 發表
""由于Mos Fet 电路中每个元件在运作时都会消耗一定电压,所以理论上它非但不会提升电枪的效能,反而会令效能稍微减少。"'
改# ...

當然係消耗一定電壓,但電阻比那本身的電閘少好多好多,咁咪即係提升左囉-0-"
除非本身係可以"零"電阻,唔用開關!如果唔係相比下咪叫提升!
其實成個電路最大個電阻就係個電閘,你換左幾粗既銀線都無用,因為有個電閘係到,用FET就係想排除左呢個電閘,將成個電路既電阻大大減少!

你那句野係唔係copy o的大陸網架?
你好似copy一半唔copy一半,我記得係有講過相比下效率係會提升的!
你用過FET就知係會提升,相比你唔用會提升20%左右!
仲有支槍爽好多,反應係會快左!因為整組電路電阻少左好多好多!
twswts + 30 幫助其他會員

總評分:  威望 + 30   查看全部評分

句野係copy自其他討論區.......

fet並聯的電路有what is I need 注意?
(我認!我的.......{消音,}痕,健康套件改到無野改,近來又發現電閘出問題{燒溶左},整番好後又驚事件重演,so........)

原帖由 wookh 於 09-12-5 07:05 AM 發表
句野係copy自其他討論區.......

fet並聯的電路有what is I need 注意?
(我認!我的.......{消音,}痕,健康套件改到無野改,近來又發現電閘出問題{燒溶左},整番好後又驚事件重演,so........)

你指是把FET並聯一起?
其實並聯沒有用的,要串聯先起到安全作用.

師兄你講到咁,不如你pm你個e-mail比我,我send o的資料比你研究一下!
twswts + 10 幫助其他會員

總評分:  威望 + 10   查看全部評分

原帖由 jasonlulu 於 09-12-9 01:44 AM 發表
你指是把FET並聯一起?
其實並聯沒有用的,要串聯先起到安全作用.
師兄你講到咁,不如你pm你個e-mail比我,我send o的資料比你研究一下!

嗚嗚
多.....多..多謝
謝謝師兄的分享.........嗚嗚(為這世上還有有心人而喜極而泣)
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 11:53 PM , Processed in 0.039262 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存