2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 War Game P90tr 加裝FET數問,請大家幫幫手幫幫手.......... ...
返回列表 發新帖 回覆
go

P90tr 加裝FET數問,請大家幫幫手幫幫手.......... [複製鏈接]

請大家幫幫手~!!
小弟近來迷上p90的槍型
想入手 p90tr x1 ,買來換 鋼齒(如果原廠不行) m120彈簧 FET(、「Field Effect Transistor」の略で、「電気を流したり止めたりする半導体スイッチ」「電界効果トランジスタ」)(保護電閘)加彈倉(1500連!!)但希望盡量不要換波箱/及其他零件
01.請問p90有冇特規齒?
02.CA (非運動)or KS or 其他國九通用性上邊果會好D?
03.原廠有冇波箱內的零件賣?(如電閘組)
04.Marui 和 KS 邊D零件是通用的?
05.KS的用原廠還是ICS齒與活塞好?
06.FET 2804/3713裝那個好?
07.P90改FET放置位置要在哪裡較適當?
08.FET的G腳接那個(100/10Ω)電阻才好?
09.是不是越近馬達越好?y?
10.馬達兩端是不是最好裝蕭特稽二極體作放電路徑?這要散熱的嗎?
11.GS 端的 30KΩ or 10KΩ ,1/4W 的電阻那個好?
請師兄們請教~!!

你又話唔買槍= =
========================
我2月19日同朗,小夫去買槍,一唔一起去

原帖由 DEREKWONG18 於 09-11-24 10:11 PM 發表
你又話唔買槍= =
========================
我2月19日同朗,小夫去買槍,一唔一起去

佢話想昨......2月19日可能得...
(佢D問題好深....本人知識淺...好難答)
期待有C兄可以幇佢

原帖由 wyw 於 09-11-24 10:24 PM 發表

期待有C兄可以幇佢

我都覺得佢D問題好深,答5到

原帖由 wyw 於 09-11-24 10:24 PM 發表
期待有C兄可以幇佢

只是想昨(儲錢儲到2月份=有錢買)...........

我是不是post錯了區?該轉去 學術研究 . 數碼及電腦 還是 電業工程/玩具模型技術交流區(有這個區嗎...........

原帖由 wookh 於 09-11-24 10:33 PM 發表

只是想昨(儲錢儲到2月份=有錢買)...........

我是不是post錯了區?該轉去 學術研究 還是 數碼及電腦 版...........

你5係12月買裝備
===========================================
佢5係甘嘅意思,只係講佢5識,問下D 師兄(eg.版主and識槍嘅人等)

原帖由 DEREKWONG18 於 09-11-24 10:38 PM 發表

你5係12月買裝備
===========================================
佢5係甘嘅意思,只係講佢5識,問下D 師兄(eg.版主and識槍嘅人等)

我的確下月買裝
無人答到(尚未有人)任何一條Q........

原帖由 wookh 於 09-11-24 10:44 PM 發表

我的確下月買裝
無人答到(尚未有人)任何一條Q........

but…你2月夠$買槍

原帖由 DEREKWONG18 於 09-11-24 10:50 PM 發表
but…你2月夠$買槍

新年利是錢+聖誕零用=夠$(可能性40%...........不改fet(妄想))
買5到 ,幻想下都好

原帖由 wookh 於 09-11-24 10:55 PM 發表

新年利是錢+聖誕零用=夠$(可能性40%...........不改fet(妄想))
買5到 ,幻想下都好

利是錢你最多可以拎到$500,你仲有may be 買槍嘅配件
所以....
你買槍可能性50%

原帖由 DEREKWONG18 於 09-11-24 10:59 PM 發表

利是錢你最多可以拎到$500,你仲有may be 買槍嘅配件
所以....
你買槍可能性50%

支p90 $700~800,彈倉$250,FET $200~300(不清楚,要到鴨紀查)
so I can't buy =買槍可能性<50%
=0%

原帖由 wookh 於 09-11-24 11:06 PM 發表

支p90 $700~800,彈倉$250,FET $200~300(不清楚,要到鴨紀查)
so I can't buy =買槍可能性

買住枝槍先囉

原帖由 DEREKWONG18 於 09-11-24 11:11 PM 發表
買住枝槍先囉

買左(p90)5用得,耐用性/彈匣(得68連)問題

馬記p90買回來唔使改.....原裝已經好好....

卡彈問題係果甲  買d靚彈用就得...

我自己都有p90tr

原帖由 evolgrace 於 09-11-25 04:17 AM 發表
馬記p90買回來唔使改.....原裝已經好好....

卡彈問題係果甲  買d靚彈用就得...

我自己都有p90tr

but....佢冇$

原帖由 DEREKWONG18 於 09-11-25 04:33 PM 發表

but....佢冇$

儲多d錢先耐 tr現在17xx到 彈匣2xx到

其實佢應該係想搵C兄答果D佢的問題.........就行

(佢在$方面本身有問題.....

原帖由 wyw 於 09-11-29 12:03 PM 發表
其實佢應該係想搵C兄答果D佢的問題.........就行

(佢在$方面本身有問題.....

悲劇= =
真可憐

原帖由 wookh 於 09-11-24 02:25 AM 發表
請大家幫幫手~!!
小弟近來迷上p90的槍型
想入手 p90tr x1 ,買來換 鋼齒(如果原廠不行) m120彈簧 FET(保護電閘)加彈倉(1500連!!)但希望盡量不要換波箱/及其他零件
01.請問p90有冇特規齒?
02.CA (非運動)or KS or  ...

01.請問p90有冇特規齒? 何謂特規呢? 齒就大把 你有唔同要求打唔同既齒
02.CA (非運動)or KS or 其他國九通用性上邊果會好D? 依條問題我話有又得 無又得 因為d qc唔好 有時個數會偏去是但一邊
03.原廠有冇波箱內的零件賣?(如電閘組) CA有 國狗無 馬記唔係樣樣有
04.Marui 和 KS 邊D零件是通用的? 同02
05.KS的用原廠還是ICS齒與活塞好? ICS我唔推介
06.FET 2804/3713裝那個好? 唔明你問咩
07.P90改FET放置位置要在哪裡較適當? 同上
08.FET的G腳接那個(100/10Ω)電阻才好? 見上
09.是不是越近馬達越好?y? 非也, 因為唔係摩打齒同底齒唔洗完全接觸(即上到頂) 只會增加阻力 仲快瓜柴
10.馬達兩端是不是最好裝蕭特稽二極體作放電路徑?這要散熱的嗎? 電子拎u 唔好問我
11.GS 端的 30KΩ or 10KΩ ,1/4W 的電阻那個好? 同上

好耐無上黎~~~好開心見到有人問o的比較深少少既問題!!!!!!!

01.請問p90有冇特規齒? 何謂特規呢?
冇特規齒,同其他槍一樣!不過如果你買馬記的話,你出面買既齒的齒會厚了一點點,會有少少卡住防"冀"勾的!

02.CA (非運動)or KS or 其他國九通用性上邊果會好D?
其實都無咩所謂,最主要都係睇你有幾多錢-0-",當然馬記我覺得原裝出廠是最好的!(KS係指咩-0-?)

03.原廠有冇波箱內的零件賣?(如電閘組)
其實最煩係個電閘問題姐,不過如果師兄又唔係打好大力,好快,好大鋰電既話都唔洗擔心的!

04.Marui 和 KS 邊D零件是通用的?
唔知咩叫ks?

05.KS的用原廠還是ICS齒與活塞好?
唔知咩叫ks?

06.FET 2804/3713裝那個好?
其實又係無所謂,我自己用緊2804!但用唔同,要用唔同既電阻!

07.P90改FET放置位置要在哪裡較適當?
其實都係一個位,咪又係放電位!

08.FET的G腳接那個(100/10Ω)電阻才好?
100Ω,唔可以少過100Ω,如果你同勁大鋰電就要用多過100Ω!

09.是不是越近馬達越好?y?
你係唔係FET?其實放邊都沒所謂!

10.馬達兩端是不是最好裝蕭特稽二極體作放電路徑?這要散熱的嗎?
可裝可唔裝,這是防止o的電回流,不用散熱的!

11.GS 端的 30KΩ or 10KΩ ,1/4W 的電阻那個好?
30KΩ

已有 1 人評分威望 收起 理由
twswts + 30 幫助其他會員

總評分:  威望 + 30   查看全部評分

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 05:46 PM , Processed in 0.036750 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存