2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 電腦硬件及砌機交流 想請問一下有咩P45主機版行到ATI 5858/5970CF +張GF9800 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

想請問一下有咩P45主機版行到ATI 5858/5970CF +張GF9800GTX+行物理?? [複製鏈接]

同上請問幾錢???

十週年勳章(賀詞)

你塊板有咁多個糟你粒CPU都唔夠推啦...

原帖由 雲一0一 於 09-11-27 01:55 PM 發表
你塊板有咁多個糟你粒CPU都唔夠推啦...

我知= = 但係我如果玩I7 我又想玩975EE........
到時就係玩5970CF 2張.....+張GTX275/285做物理= =
但係太貴.......我E部只係砌黎頂住先JA......

仲有....我想問.....X58版CF左仲可唔可以SLI? 姐係我5970CF 再GTX285 SLI玩物理得唔得= =?
又可能A+N 唔行CF/SLI得唔得?  A行3D N行物理咁唔知可唔可以~

Intel Core 2 Quad Q9650 (3GHz) CPU/12M BOX 盒裝 HK$ 2,472.00

XFX HD-585A-ZNBC HD5850 Black 1GB DDR5 HK$ 2,600.00 x2

Corsair XMS2 TWIN2X4096-8500C5C DDR2 1066 4G Kit (2Gx2) HK$ 850.00

DELTA ServerPower 750W GPS-750 火牛 HK$ 970.00

WD Caviar Raid 1TB 1002FBYS SATA II/32MB HDD (RE3 / 7x24) HK$ 967.00  x2

加撚士GF9800GTX+物理~

BenQ 24" V2400 ECO LCD(5000000:1,LED,HDMI,2ms,1080p,珍珠白) HK$ 1,890.00

估計就係咁= =但係我怕隻牛唔夠力...........

原帖由 天龍之子 於 09-11-27 02:00 PM 發表

我知= = 但係我如果玩I7 我又想玩975EE........
到時就係玩5970CF 2張.....+張GTX275/285做物理= =
但係太貴.......我E部只係砌黎頂住先JA......

仲有....我想問.....X58版CF左仲可唔可以SLI? 姐係我5970CF 再 ...

物理暫時未有咁高需求
250都夠推

原帖由 美人魚暗之惡魔 於 09-11-27 04:43 PM 發表

物理暫時未有咁高需求
250都夠推

咁有冇吉到3張大卡的P45版= =?
HD5850 X2 +GF9800GTX+..........

十週年勳章(賀詞)

等到5850/5870/5970有貨就差唔多出3系啦

原帖由 天龍之子 於 09-11-27 04:53 PM 發表

咁有冇吉到3張大卡的P45版= =?
HD5850 X2 +GF9800GTX+..........

插3張2槽卡唔係問題
問題係機箱
好多第3條槽係最後
唔係個個機箱都裝到
例如 技嘉GA-EP45-DS4P

原帖由 美人魚暗之惡魔 於 09-11-27 05:07 PM 發表

插3張2槽卡唔係問題
問題係機箱
好多第3條槽係最後
唔係個個機箱都裝到
例如 技嘉GA-EP45-DS4P

哦...........車咁就易搞= =最多唔用機箱.........

等到5850/5870/5970有貨就差唔多出3系啦

唔...........N卡我都玩過幾代卡王........GF8800  GF9600....唔知算唔算係 GF9800GT/GTX+
GTX260.......

本來我只玩N卡但係見A記又咁勁.........我決定左玩返次A記

加上我見人地玩A記5系CF+GTX250 O.C埋跑分好似好高咁.........咁我自己都有玩開O.C的
咁我咪想砌勁小小黎玩下= =
我自己E7300 原裝HS 加電去到1.536V O.C到4.20GHZ~ RAM DDR2 800 O.C 1066 CL5-5-5-15 DP卡小超唔記得左~
但係E6300O.C到4.2G再超小小張DP卡唬3DM 都好高分= =
但係最後唔知我搞過咩黎撞死左隻HDD......其他野冇事

十週年勳章(賀詞)

X48 Chipset 行多卡會好D 不過依家相信只能在新高登搵到

如要P45 可選DFI幾隻系列
DFI LANPARTY UT-P45-T2RS P45 M/B HK$ 1,180.00
或者ASUS都可以 不過偏貴

同埋Physx 用9800/9600GT已夠.

原帖由 天地無雙 於 09-11-27 06:24 PM 發表
X48 Chipset 行多卡會好D 不過依家相信只能在新高登搵到

如要P45 可選DFI幾隻系列
DFI LANPARTY UT-P45-T2RS P45 M/B HK$ 1,180.00
或者ASUS都可以 不過偏貴

同埋Physx 用9800/9600GT已夠.

thx@@
我現在都係用住9800GTX+先JA.........本來想 5950CF 加XFX 9600GT 680MHZ版 但係岩岩比我老豆玩燒左..........最後都係得返張9800GTX+係手= =

原帖由 雲一0一 於 09-11-27 06:06 PM 發表

http://img.lanparty.tw/Upload/CatalogElement/U ...

我要版名.......唔係要相.......

十週年勳章(賀詞)

原帖由 天龍之子 於 09-11-27 07:01 PM 發表

我要版名.......唔係要相.......

睇返連結就會搵到

原帖由 天龍之子 於 09-11-27 05:33 PM 發表

哦...........車咁就易搞= =最多唔用機箱.........

唔...........N卡我都玩過幾代卡王........GF8800  GF9600....唔知算唔算係 GF9800GT/GTX+
GTX260.......

本來我只玩N卡但係見A記又咁勁.........我決定 ...

第一
A記雖然而家啲卡好勁,但你要記注下年N記第一季會出3係卡

到到下年第三季至第四季之間A記又會出新卡,咁你點追?

第二
你話你玩過幾N卡嘅卡皇,但我睇你啲文章果啲當時黎講只算中價卡

第三
如果你玩(物理)的話你都係乖乖地用番N卡

蝙蝠陝就是一個例子

開盡Physx特效 一張HD5870+ GTS250(解破)得出黎嘅結果

係不及一張GTX285 多格數,係足足多出HD5870  10~1X格

原帖由 大鐵 於 09-11-27 08:39 PM 發表

第一
A記雖然而家啲卡好勁,但你要記注下年N記第一季會出3係卡

到到下年第三季至第四季之間A記又會出新卡,咁你點追?

第二
你話你玩過幾N卡嘅卡皇,但我睇你啲文章果啲當時黎講只算 ...

唔會掛.........但係我基本上真係用黎跑分用= =
有時仲會CUT下片咁= =

原帖由 天龍之子 於 09-11-27 08:52 PM 發表

唔會掛.........但係我基本上真係用黎跑分用= =
有時仲會CUT下片咁= =

部份cut片程式可以用cuda加速
你不如等下先
還掂都係1-2個月
同埋都可以平唔少 都會有非公版

原帖由 美人魚暗之惡魔 於 09-11-27 09:29 PM 發表

部份cut片程式可以用cuda加速
你不如等下先
還掂都係1-2個月
同埋都可以平唔少 都會有非公版

cuda我知係咩黎= =但係唔知係邊到用/點用............
我用adobe premiere pro cs4 黎CUT片= = 我部E7300 O.C 3.33GHZ 船仔 DDR2 800 2GB (1GB X2) CL5 O.C DDR2 1066 CL5-5-5-15 1T
加撚士GF9800GTX+ 冇O.C..........都唔夠用了 CUT片LAG到爆= =

原帖由 天龍之子 於 09-11-28 12:34 AM 發表

cuda我知係咩黎= =但係唔知係邊到用/點用............
我用adobe premiere pro cs4 黎CUT片= = 我部E7300 O.C 3.33GHZ 船仔 DDR2 800 2GB (1GB X2) CL5 O.C DDR2 1066 CL5-5-5-15 1T
加撚士GF9800GTX+ 冇O.C.... ...

要係某d程式先用到
好似有隻國產免費程式都用到

原帖由 美人魚暗之惡魔 於 09-11-28 12:59 AM 發表

要係某d程式先用到
好似有隻國產免費程式都用到

咁就死la.......
不過我部三叔n510 (ion)支援cuda @@
冇see錯佢話gf9400m 都支援.........
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 06:49 PM , Processed in 0.035941 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存