2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 角色扮演 魔力學堂 材料地點 另加小小方法 (追加準確座標)
go

材料地點 另加小小方法 (追加準確座標) [複製鏈接]

玩過星曲WEB

金 屬 地點 :雲天绿洲159,182 梨陽湖北164 136  朵拉雪地116 35 , 82 98   禁忌平原61  158

木 料  地點:梨陽湖北262 154   梨陽岛167 39 ,70 100 ,227 51   曙光平原83 122

玉 礦  地點:雲天绿洲73 189   禁忌平原 234 120 ,236 14

布 料  地點:梨陽岛182 120 ,227 51   曙光平原247 49   雲天绿洲209 69

獸 皮  地點:朵拉雪地151 104

高级布料: 織 锦 地點:玉蜂林200 50  雲丽山脉245 82

高级玉料: 水 晶 地點:愤怒古道  雲丽山脉

高级皮料: 皮 革 地點:冰石雪原17 67  玉蜂林84 47

高级金属: 稀有金属 地點:愤怒古道169 21  冰石雪原 156 126 , 227 100

高级木料: 優質木材 地點:雲丽山脉182 136  玉蜂林54 115

仲有 提醒大家 高級材料地方 而家只可用逍遙卷飛去 但要小心 果d地方 通常會秒殺你
所以身上冇熊貓卷 會被送返城  
浪費左逍遙卷

小小秘技(想死左 唔比佢傳返城 你搵材料時 記得唔好設置自動打怪 當一撞怪時 因手動打怪
會有時間選擇 所以可在 時間內 即按F5 強行登出 原因係 就算死 你上線 都會在原地 唔會比佢傳返城 浪費左逍遙卷再飛)

有唔明 歡迎game內 密我交好友 id 秋水

笑傲無雙

我想問下-.-...我有高材...
但我合裝果陣..我搵過晒-.-..都冇野要用高材既!!
金屬除外-.-...其他真係唔見有話要用...!!
咁高材有咩用=.=!?
佢話要木材..我試過放高級木...佢又唔比WOO~~-_-"

玩過星曲WEB

你先攪清楚

你係重新做一件裝?
張原先用緊既裝升高一個級別?
邊樣 我再教你

笑傲無雙

我就咁整裝..我用4LV 低材整..整左紫名裝!!
但我有好多高材-.-..唔知有咩用...我禁過好多裝..都唔見有要用高材整..
係得金屬有...所以想知高材有咩用?????

同埋張原先既裝升高一個級...我上左既石..E.G體石..會保留?

玩過星曲WEB

高級材料 你意思係 希有xx? 如果係 咁你就 打開打做到睇 30後既裝 大多數 第一樣材料 係耍用 希金/水晶/優木/皮革
至於升級 會扣 一星 除非你 3樣野 用5級 先唔倒扣

玩過星曲WEB

所有 高級材料 都對每個職業裝備有用 同要用 唔會話冇用 你留心睇清楚

玩過星曲WEB

唔記得答埋 石 我唔清楚 但 石係可以除返落尼 再用 每粒石 要比2金手續費除石 除完 係你包包到

笑傲無雙

O.....
咁D裝要傳說先可以發光~?

玩過星曲WEB

裝唔會發光 但 只有 卓越開頭既名 d 裝先有靈魂屬性
而卓越xxx 除左用全 5級材料整就必定係之外 4級下材料 只會除機做到

玩過星曲WEB

剛測試左 張原先 有石有星 裝備 直接升級 係 只會扣1星 而唔扣石 同 除機改屬 而升左係有機會 變出 卓越xxxx 靈魂屬性裝

玩過星曲WEB

金 屬 地點 :雲天绿洲159,182 梨陽湖北164 136  朵拉雪地116 35 , 82 98   禁忌平原61  158

木 料  地點:梨陽湖北262 154   梨陽岛167 39 ,70 100   曙光平原83 122

玉 礦  地點:雲天绿洲73 189   禁忌平原 234 120 ,236 14

布 料  地點:梨陽岛182 120   曙光平原247 49   雲天绿洲209 69

獸 皮  地點:朵拉雪地151 104

高级布料: 織 锦 地點:玉蜂林200 50  雲丽山脉245 82

高级玉料: 水 晶 地點:愤怒古道  雲丽山脉

高级皮料: 皮 革 地點:冰石雪原17 67  玉蜂林84 47

高级金属: 稀有金属 地點:愤怒古道169 21  冰石雪原 156 126

高级木料: 優質木材 地點:雲丽山脉182 136  玉蜂林54 115

拜託呀 各位見到我唔好搶我野挖 同希望大家 幫手補充下其他 座標

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-4 07:37 PM , Processed in 0.031300 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存