2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 天外Online 群雄匯聚,逐鹿天外及天世王者
返回列表 發新帖 回覆
go

群雄匯聚,逐鹿天外及天世王者 [複製鏈接]

群雄匯聚是香港天外唯一一個收費SER,這裡基本全都是已轉職的知深玩家,妖、羅、玄會有人嗎?有帶死海的嗎?別妄想。現在有人的地方除了川都、地牢、垃圾場、掛技點會有人外,其他地方可見人影嗎?群雄匯聚出生率基本是0%,離開的玩家就不斷上升,天外出了狂煉英雄、精煉裝備後,已經可以算是一門貴族的線上遊戲,其實本來已經是,開幾個至幾十個帳號工作也及不上這些新玩兒所花費的金錢,可別忘記掛技的帳號也要比月費。升級的,強香越來越少,聞香包!?雷爵的計謀是怎樣已經心知有數。群雄匯聚已經變成了半死城。

逐鹿天外及天世王者是免費SER,除了主SER外,每個SER也是徘徊30%上下,當中的掛技人多不勝數。妖三的,逐鹿天外有很多人;天世王者出了不久,妖三已經很多人,但是一小時要四萬,要擁有這筆金額,掛技是可行的。點數的,什麼調,什麼快香,全都用點來購買的,群雄匯聚HK100:2000M,一組飯糰不用HK100,免費SER一組飯糰要三張月卡,什麼EXP,掉寶,可悲的製藥要同級不理了,免費SER真的比群雄匯聚便宜嗎?免費SER的騙案多得驚人,玩家被騙後會有信心繼續玩下去嗎?另外,群雄匯聚帶地牢要多少錢呢?帶地牢的人藥費又要多少?

如果SER合拼的可能性:

不予理會,直接合拼。
 .就像當年天世火鳳,暑期SER合拼。

合拼後,實行月費制與免費制。
 .人們可給予月費,EXP,掉寶等如現在的群雄匯聚;或免費制EXP,掉寶等如現在的免費SER。
 .免費SER的人說白一點就是給了月費後,全月二十四小時也在吃快香寶香錢香。

直接全免費
 .SER後合併後所有玩家免費

.弊處:
  .若EXP,掉寶等保留等現在的免費SER,對群雄匯聚的玩家不公平

綜合弊處:
 .家族攻城(群雄匯聚的家族勢力不可看少)
 .物價極為混亂(要等待到三服物價平等)
 .所有SER會爆滿(開更多分流)
 .可能出現分派,三服玩家不和

綜合優點:
 .群雄匯聚的玩家掛技人不用月費
 .群雄匯聚的玩家回歸(對於免費SER可能是弊處)
 .玩家升妖三死海可以更加便宜,甚至升1-100只要有錢,人仔連技都不用出。

天外的末來會怎樣,見仁見智,內容純屬主觀,如有敏感,敬請原諒。

嘛...一堆戲言...

樓主分析得幾詳盡....

但想一下....

在商言商,收ser 可說是食到尾既晚餐-->等埋單(無利可圖)...........

而free ser就是剛開始既早餐........

重要係叉也好.

或者咁 收費ser同台灣果邊合ser  咁會好D  話曬台灣很多都是神級玩家

出唔到字..唯有咁..@@

已有 1 人評分Good 收起 理由
AR敏x) + 2 同意最尾果個2句

總評分:  Good + 2   查看全部評分

成日都出唔到某d字 跟住下面就消失曬

原帖由 ameba 於 09-12-5 10:19 PM 發表
出唔到字..唯有咁..@@

最尾果2句好同意

合併既話
免費ser lv榜既人
一個不留

我都唔明D人點多錢到成億天錢咁放  
我只係想升到隻劍90.
而家得81lv .一次地牢要70-90m
而且死牢要500閃...邊有咁多錢整500閃..

同意
E+$SER簡直係死城
除左垃2,死牢同地牢跟本就冇野玩

其實$ ser d玩家真係幾慘
特別係d70幾80lv 冇乜天錢係手而又停玩左一排e+又再玩番ge人
之前放左咁多心血 咁多張月卡
e+換番黎唯一可以做ge就只係買天錢-->掛地牢
真係可悲

原帖由 Disclaimer 於 09-12-6 05:24 PM 發表
我都唔明D人點多錢到成億天錢咁放  
我只係想升到隻劍90.
而家得81lv .一次地牢要70-90m
而且死牢要500閃...邊有咁多錢整500閃..

識用外掛就會有錢錢落袋
不要問我 本人不識 多留意下地灘 睇下d人放英雄點解會有好多隻( 平時你升lv/打寶經常有出的英雄就不用問)
死牢要555閃

原帖由 天外王子比比 於 09-12-6 09:12 PM 發表
同意
E+$SER簡直係死城
除左垃2,死牢同地牢跟本就冇野玩

其實$ ser d玩家真係幾慘
特別係d70幾80lv 冇乜天錢係手而又停玩左一排e+又再玩番ge人
之前放左咁多心血 咁多張月卡
e+換番黎唯一可以做ge就只係買天 ...

越是死城就更方便籬埋用外掛
係lo 垃圾場,死牢,地牢是較為人多出入的地方
慘是慘d 87術連自己族人都唔肯組
我都要入3隻ac 帶地牢隨時要自己轉場 外場針e 都是要本錢的
既然無咩團升 為何不比錢人帶呢 自己另外想辦法用另1隻ac打寶 打1hr寶總可以抵消給掛地牢費用吧(最好搵/借/買/隻ac可以收人錢自己開團/自己開人仔企solo)

原帖由 屮電2小時 於 09-12-6 09:32 PM 發表

識用外掛就會有錢錢落袋
不要問我 本人不識 多留意下地灘 睇下d人放英雄點解會有好多隻( 平時你升lv/打寶經常有出的英雄就不用問)
死牢要555閃

睇下d人放英雄點解會有好多隻( 平時你升lv/打寶經常有出的英雄就不用問)

果然心水清......

問都冇用......

d 大哥大,大姐大 又點會認.....

一定話: 我打得 好辛苦唷 !!!

唔緊要啦..最緊要大家有平野收......

唔好問我,g 都唔會講......

+上我唔打寶既......

吸緊就緊係開多個天外去賭啦!!

十週年勳章(賀詞)

我都想佢收費變免費-,-
exp少左姐,最多咪打耐d
唔洗錢先係最緊要

但係.. .
收費 ser 個個都差唔多爆哂 lv  =-="     根本就係對 free ser 唔公平
收費 ser 個個d 裝都勁成倍啦         free ser 想追? ?   都幾難下

原帖由 小葵葵。﹏。 於 09-12-10 08:17 PM 發表
但係.. .
收費 ser 個個都差唔多爆哂 lv  =-="     根本就係對 free ser 唔公平
收費 ser 個個d 裝都勁成倍啦         free ser 想追? ?   都幾難下

收費多免費兩年歷史 想追真係幾難下

原帖由 ameba 於 09-12-7 01:11 PM 發表

睇下d人放英雄點解會有好多隻( 平時你升lv/打寶經常有出的英雄就不用問)

果然心水清......

問都冇用......

d 大哥大,大姐大 又點會認.....

一定話: 我打得 好辛苦唷 !!!

唔緊要啦..最緊要大家有平野 ...

無錯 我係清者自清 只會在垃圾場/地牢出沒 間唔中都會陪人去升下死牢 唔會籬埋掛寶
咁有富貴武都叫打得辛苦就無野好講了 奇怪的是d人明明有富貴武 仲要四出尋寶(定籬埋掛) 是驚比人發現嗎? 可能又要請ck出關搜集罪證了

原帖由 屮電2小時 於 09-12-10 10:06 PM 發表

無錯 我係清者自清 只會在垃圾場/地牢出沒 間唔中都會陪人去升下死牢 唔會籬埋掛寶
咁有富貴武都叫打得辛苦就無野好講了 奇怪的是d人明明有富貴武 仲要四出尋寶(定籬埋掛) 是驚比人發現嗎? 可能又要請ck出關搜集罪 ...

我係垃1冇哩埋禁實滑鼠係角落個到行.
你都話我用咩咩精靈 .
又問我點自動掉垃圾.
你又話我扮野 ..
真係唔知比咩反應你好

垃一同垃二可以升到幾多lv??

原帖由 屮電2小時 於 09-12-6 09:46 PM 發表

越是死城就更方便籬埋用外掛
係lo 垃圾場,死牢,地牢是較為人多出入的地方
慘是慘d 87術連自己族人都唔肯組
我都要入3隻ac 帶地牢隨時要自己轉場 外場針e 都是要本錢的
既然無咩團升 為何不比錢人帶呢 自己另 ...

之前一路打一路吹水先開心架ma
e+咩都solo/企吸
咁我駛乜玩online game姐
單機d3D咪仲靚仲吸引

有d$ser人又唔高又唔低lv咁又冇咩錢ge
想整eq打死牢又唔得
想組人升下lo3玄2又冇埋
想日日吸地牢又冇錢
真係幾慘
一係就自閉自己玩自己 組都冇人組
一係比88蚊黎坐bank=.=

玩online game最正ge就係同其他玩家ge互動
$ ser已經連e個最基本ge野都做唔到 咁仲咩有意思
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-20 10:45 PM , Processed in 0.042237 second(s), 15 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存