2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 電腦技術問題交流 想問關於router的問題
返回列表 發新帖 回覆
go

想問關於router的問題 [複製鏈接]

我換了個新router(TP-link wr740n)我用網上行的
之前換因為舊果個上上下網突然上唔到,,打去客戶熱線話線路無問題
係moderm 連唔到個router(我都試過用返上網線係上到的)所以換左個新..
依家都算上到網,,但新果個sys同wlan兩個指示燈都不停閃,,是正常嗎?
仲有就係我唔set pw連線係無問題,,但set左之後就變得好難連線
(要連線好多次不停係到從覆..正在取得網址位址,,尚未連線)有時仲要拔除usb接收器再插返先得
麻煩大家幫幫手,,唔該哂大家!!

有冇人可以幫忙解答一下

原帖由 潘哥 於 09-12-6 12:52 AM 發表
我換了個新router(TP-link wr740n)我用網上行的
之前換因為舊果個上上下網突然上唔到,,打去客戶熱線話線路無問題
係moderm 連唔到個router(我都試過用返上網線係上到的)所以換左個新..
依家都算上到網,,但新果個s ...

你意思用無線 login 到 router 很難 login .. ???
1 .. 你是用 windows 連入 ..??
2 .. 無線提供的連線 .. ??

再覆
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-19 04:33 AM , Processed in 0.026255 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存