2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 動漫專題區 Gundam討論專區 <高達撚>呢個高達結局又幾緊張好睇 ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: SNDASD
go

<高達撚>呢個高達結局又幾緊張好睇 [複製鏈接]

本人反seed姐
E+D seed狗囧開LA
正係識睇部機令唔令,D人勁唔勁,音樂好唔好,機挑機,唉~~~
seed-d and 00 果D....
你地有無think下一部D能源可以高到....
freedom,s-freedom,destiny.....無限子彈  ,無限飛,睇到眼花,你睇睇uc0079 D機,原祖打得耐都話無能源la,seed果D飛足n集都仲打僅
一句講"uc合理D,seed太屈機,爆seed無敵 ,seed架大天使入面可以無兵仔,睇睇木馬入面有原祖、兵仔都有"
freedom無串無爛win足全場,結局又爛,唉~~
神盾自爆基打唔死,唉~~
成套野正係講果幾部機,uc0079中間有魔霸、愛美....
格硬張freedom在打真果集set廢左,仲話比真飛鳥睇串左基拉D打發,ED野應該一早要知LA,唔好唔記得freedom係真飛鳥果邊出架,唉~~
最後基拉無lala新類型人醒覺,真得意,笑了+o了
UC老餅?!我笑了!!
但我應,ZZ係費野可有可無
最重要,你地睇gundam睇中文無前途~~~
seed狗,儲D時間睇睇seed以外果D LA~~~~:smilie_:):

十週年勳章(賀詞)

本身seed係唔錯
但係基拉太強,不斷不死
機倉門而爆,神盾冇機倉門既情況下自爆不死

seed-d
路人真做主角
一開始還好
基拉好似第6集先出場
但係之後
幾乎大天使號同智慧女神號出場次數沒分別
而且sf出場2分鐘ko 25部ms
太超級系
仲有,浮砲,磁[鬼],陽電子砲,火神砲,2把步槍
但係打左咁耐都冇一次冇電
仲要陽電子砲設係機體既腰附近
正常係過到應該容納唔到一支陽電子砲

總言而知
sd同se-d太超級系

再講多句...
每隻高達GE設計其實係駕駛者 的型象設計
高達的設計=駕駛者設計...
大家睇下咁多隻 高達,再睇佢地GE駕駛者, 再諗下...
就會覺得,其實係一樣...
咁當駕駛者識玩老金果時...部機都會識玩老金
樓上明白點解 SF 可以咁多能源 玩全彈發射..

再講 阿寶+HI-NU+ 精神感應框架=無敵...
UC年代係講 NT同舊類型人之間最大分別...
係可以利用腦波表達自已感情,同表達自己想法,
再睇番 之前D 調整人=新類型人論....
笑左..

原帖由 你好野~ 於 09-12-7 12:29 AM 發表
點都係seed 正d 慢慢踩囉

你張簽名拍得joey好令呀

十週年勳章(賀詞)

話說呢家部gundam uc都好屈下=_=
我冇賜過uc小說喇,但小說講到獨角獸好似uc最強咁= =

可以控返人地d牛油炮…
以前不是hi-nu 最強嗎?

獨角獸比我感覺係基拉同剎那o既老金退化版…

見上面開筆戰,小弟又講下自己感受…

uc系列我差V高達未睇,睇過uc年代o既高達…
有d只係睇頭同尾就得= =(例如zz,0079)
都有一個特點,就係中期超悶,但後期又超級緊張刺激…

而且我睇uc年代係因為我想睇下當年高達有幾「正經」--政治化
不用說吧,阿寶係z o既36話一句名言:「人類總是會犯下同樣的錯誤」
呢句已經變左高登名言,甚至某 d政治人物(如林忌)都用過呢句黎寫博客…
馬沙同基連o既演說都對現實有映照。

uc年代好睇在,機體夠寫實﹑內容夠正經﹑人物描寫深入﹑有教育意義(少少吧…)

既然上面只係提到seed同00,就只係講呢兩部…
seed o既音樂自然冇野好講,至少ost同z有得比…
劇情嗎…
前中段就抄0079…
但後段(神盾自爆後)好似係原創吧?
機設(有 d 係抄)同人設唔洗講,係為新一代而設的吧…?

seed-d我唔想提…

00吧!
劇情係當時黎講算係創新,擺脫左主角一定係某國家勢力o既定律…
歌曲我冇咩意見,一般般喇…
機設係第一季ok,最緊要係夠寫實。
但第2季就差左好多,剎那開金次數不下於基拉,於是00第2季又變左超機戰…
劇場版更加唔洗提吧?
一個字:囧--高達版超時空要塞…
人設都無咩大問題,係lock off第2季o戀愛有d亂黎…以及那個路人皇女…

我聽朋友話00一方面係想向UC致敬,另一方面又想繼承SEED系列o既設定…
於晁第一季同第二季o既質素差太多…
第一季好過第二季,過人覺得第2季仲差過seed…

以上係我對3大作品o既睇法…

http://www.youtube.com/watch?v=RrMtpjvcOVI
個人覺得LACUS把聲好吸引
配音好令把聲

原帖由 ◎真田幸村◎ 於 09-12-6 20:10 發表

我po 多幾首

比d 部份連UC歌都唔撚識ge seed撚聽下
Xmn1pp4LUsc

uc 0079 0083 0087 0088 0093
加加埋埋太多stroy

seed潛水已不雖比較

我睇特種命運同計劃都係為左睇莉古絲

日日都睇到起晒機

just the memory
唔駛咁執著

我覺得命運+傳說已經夠strike freedom打

我算係夏亞迷唻  

點解無人話馬沙永遠都win唔到阿姆羅呢

成日band基拉永遠都嬴飛鳥真冇用

uc豈會冇weakness ?

極速秒殺  

SF去得到咁,會同UC有得比

原帖由 Ho~L 於 10-2-28 18:08 發表
鍾意UC而唔鍾意Seed-D唔至係情意結
Seed-D有一樣好失敗
就係主角問題
係UC
Z入面,阿寶冇搶嘉美尤既風頭
ZZ入面,嘉美尤冇搶捷度既風頭
但Seed-D..........
況且UC每部主角機都有明確主題
Seed-D?只係抄完再 ...

機體冇自身既性格

機械如果有性格就唔係機械了

原帖由 s115741 於 09-12-6 07:50 PM 發表
uc 係 0079 和f91 hi gundam 0083 正姐-.-
之後果d seed仲好

08小隊同0080都好好睇

支持seed唔緊要
但米撚踩uc
仲有
我本人唔會覺得seed差
但係seed-d就真係戇撚鳩

全撚部垃圾!乜Q基拉乜Q阿寶乜Q剎那
1個月光蝶就收哂皮

原帖由 miguel2887 於 9/4/2011 13:58 發表
1個月光蝶就收哂皮

Turn A同好

原帖由 miguel2887 於 11-4-9 01:58 PM 發表
1個月光蝶就收哂皮

OO trans-am 粒子化收晒你地皮=3=
劍斬唔到..槍射唔中..我就係高達!!!!

十週年勳章(賀詞)

這部影片含有BandaiChannel的版權內容,版權擁有者已經因為版權因素封鎖此影片。
如有不便敬請見諒。-.-玩野

原帖由 harry571 於 16/4/2011 01:33 發表

OO trans-am 粒子化收晒你地皮=3=
劍斬唔到..槍射唔中..我就係高達!!!!

Turn A係所有高達既終結點,Turn A本身亦係最強高達。呢樣野係富野設定Sunrise認可。根本就輪唔到你係到嘈

原帖由 CNR4806 於 11-4-30 05:46 AM 發表

Turn A係所有高達既終結點,Turn A本身亦係最強高達。呢樣野係富野設定Sunrise認可。根本就輪唔到你係到嘈

冇LUN有錯!!!

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) Alta活動勳章 玩過星曲WEB 忍影世界 笑傲無雙

op撚亂入
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-1 03:41 PM , Processed in 0.045459 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存