2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 美容髮型講場 有關PAPER MASK
返回列表 發新帖 回覆
go

[美容-產品] 有關PAPER MASK [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

各位用開邊隻PAPER MASK?有冇好介紹?

我用過美麗日記..覺得麻麻地...美肌之誌就唔掂啦..FULL完爆粒粒..

依家用緊CATENA...還可以啦..唔知點解FULL完吸收曬後有少少LUP..

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

原帖由 SIUSUEY 於 09-12-7 07:04 PM 發表
各位用開邊隻PAPER MASK?有冇好介紹?

我用過美麗日記..覺得麻麻地...美肌之誌就唔掂啦..FULL完爆粒粒..

依家用緊CATENA...還可以啦..唔知點解FULL完吸收曬後有少少LUP..

paper mask其實中低價錢黎講neutrogena都算幾好用~另外juju aquamoist都好用~

不過我其實都幾懶敷paper mask~最近就心思思掛住l'oreal hydrafresh新出既cream mask咁囉

十週年勳章(賀詞)

原帖由 小sion子 於 09-12-8 02:34 AM 發表

paper mask其實中低價錢黎講neutrogena都算幾好用~另外juju aquamoist都好用~

不過我其實都幾懶敷paper mask~最近就心思思掛住l'oreal hydrafresh新出既cream mask咁囉

neutrogena我都有諗過..不過驚好多香料..因為之前買左新出個隻面霜查左一次就爆粒粒
juju aquamoist我都覺得幾吸引..但冇乜點見人地評價依隻野...
l'oreal hydrafresh個隻....我硬係覺得l'oreal D野唔岩敏感皮膚用

原帖由 SIUSUEY 於 09-12-8 11:21 PM 發表

neutrogena我都有諗過..不過驚好多香料..因為之前買左新出個隻面霜查左一次就爆粒粒
juju aquamoist我都覺得幾吸引..但冇乜點見人地評價依隻野...
l'oreal hydrafresh個隻....我硬係覺 ...

@_@~你係敏感肌?.?
有無諗過avene? 不過又係cream mask~oo~

十週年勳章(賀詞)

原帖由 小sion子 於 09-12-10 04:13 AM 發表

@_@~你係敏感肌?.?
有無諗過avene? 不過又係cream mask~oo~

係呀/_\..有諗過AVENE架..不過好貴><

原帖由 SIUSUEY 於 09-12-10 09:32 PM 發表

係呀/_\..有諗過AVENE架..不過好貴>

買水貨平一截=P
去搵d已經做出左名聲既水貨鋪啦~cc

十週年勳章(賀詞)

原帖由 小sion子 於 09-12-11 01:39 AM 發表

買水貨平一截=P
去搵d已經做出左名聲既水貨鋪啦~cc

有冇介紹 平一截依3個字令我心動

原帖由 SIUSUEY 於 09-12-13 06:28 PM 發表

有冇介紹 平一截依3個字令我心動

其實我唯一會係水貨鋪買既野叫bioderma~不過自從格仔鋪同卓悅都有得賣之後已經好少去睇邊間水貨鋪好~oo~"
其實你可以見到yahoo拍賣"賣得平而又有好多好評+有真實鋪位"既水貨鋪一般都唔錯~

會平一截其實都純粹係因為呢d歐洲品牌經過代理之後貴左好多~_~
bioderma就係一個好例子~明明係法國係賣$80左右, 返到黎香港水貨賣$12x/500ml我覺得都好合理~始終人地都要賺架嘛~
但專門店賣$199/250ml我就覺得好難說服我去買=_="點打折都補唔返=_="""""

avene都係相似現象~無記錯instant soothing mask專門店係賣$238/50ml, 但水貨一般都係$140-15x左右~
而且有時有特別裝75ml會再抵用少少~

十週年勳章(賀詞)

原帖由 小sion子 於 09-12-14 02:41 AM 發表

其實我唯一會係水貨鋪買既野叫bioderma~不過自從格仔鋪同卓悅都有得賣之後已經好少去睇邊間水貨鋪好~oo~"
其實你可以見到yahoo拍賣"賣得平而又有好多好評+有真實鋪位"既水貨鋪一般都唔錯~

會平一截其實都純粹係 ...

嘩..平咁多!!..我要買BIODERMA的卸妝水.. 等我留意下YAHOO拍賣都好..HAHA
最衰趕住用BIODERMA啦..唔係都去拍賣到搵下都好
另外我想問你話neutrogena好用..係邊隻MASK好用?佢出好多隻的

原帖由 SIUSUEY 於 09-12-15 12:52 AM 發表

嘩..平咁多!!..我要買BIODERMA的卸妝水.. 等我留意下YAHOO拍賣都好..HAHA
最衰趕住用BIODERMA啦..唔係都去拍賣到搵下都好
另外我想問你話neutrogena好用..係邊隻MASK好用?佢出好多隻的: ...

去卓悅啦~我對上呢枝都係卓悅買~$123/500ml~
neutrogena主要係補濕mask好用~deep hydrating同hydro boost都好用~不過hydro boost就"lv高d"~所以貴少少~
其實一般見到promotion, 除開deep hydrating低過$10片已經算抵買~hydro boost一般都會係$12-15一片~

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

十週年勳章(賀詞)

原帖由 小sion子 於 09-12-15 02:34 AM 發表

去卓悅啦~我對上呢枝都係卓悅買~$123/500ml~
neutrogena主要係補濕mask好用~deep hydrating同hydro boost都好用~不過hydro boost就"lv高d"~所以貴少少~
其實一般見到promotion, 除開deep hydrating低過$10片已經 ...

買左卸妝水啦
你有冇用過CUREL??
哦..咁我用完D MASK試下neutrogena先..咁你有冇試過水感肌同埋REGENE的MASK?

原帖由 SIUSUEY 於 09-12-17 10:00 PM 發表

買左卸妝水啦
你有冇用過CUREL??
哦..咁我用完D MASK試下neutrogena先..咁你有冇試過水感肌同埋REGENE的MASK?

有人話curel卸妝麻麻地乾淨~加上我都係鍾意bioderma唔駛過水~ccc

regene都ok既~又係成日大堆頭就會做到$10左右一塊~但我無比較過唔同款有咩分別~
水感肌就無試過~
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-9 12:50 PM , Processed in 0.037727 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存