2000FUN論壇

搜索
返回列表 發新帖 回覆
go

到低為左D乜 [複製鏈接]

做左25年人到而家都唔知到低做緊D乜
做左25年人都係自己一個係到死捱難捱
讀書又要捱,做錯小小野比老豆打左十幾年又要捱
好啦~21歲結婚啦以為個搵到個好老婆~
點知佢郁D嘈小小野就話離婚~佢一走又帶埋個女走~冇得同佢嘈~又要捱
比人話左廿幾年廢柴又要捱~做乜都做錯又要捱~
岩岩以為自己做好左小小~又比人打沉~又要捱~
我連開呢個PO都除時會比人問候~哈哈~再捱囉~
到低我幾時會捱完呢~會唔會比我捱到~唔好話發達丫~生活同埋我老婆唔好埋怨我~好小小就夠囉~(P.S.可能XD)

玩過星曲WEB

岩岩回完文就有新POST呢QQ"
你既心情我多少都明白少少
我都係死捱爛捱緊
其實兄台你除左打機之外有冇D咩興趣?
倒不如向果一方面發展下如何?
當係興趣又好 殺下時間又好
其實做下運動都可以將心情轉換一下
人都會積極番少少
將自己既日程鋪滿少少
咁樣就唔會有咁多時間去搵埋D灰野
我講講我宜家既生活啦-3-
我以前諗野都好灰嫁..因為時間太多..又冇野做wo...咪諗囉 愈諗都諗灰~
不過前排想脫離呢種感覺 就慢慢將自己既時間鋪滿 就好似宜家咁
番11個鐘既 由晚8-朝早7點鐘
然後每個星期有3-4日既時間 朝早都會去做下GYM
然後1日時間去學下結他 星期六就去教會同人地交流下
雖然咁樣真係好攰 但係變左冇時間去諗多餘既野呀!

雖然唔知幫唔幫到你啦...不過你可以試下既..

最慘係而家有頭家
你都知有頭家都好難KEEP到有錢乘=.=
我又唔係搵得多日日反到屋企就等訓覺起身就等反工~個人好鬼"每"
想搵多一份工~又冇咁GA體力穹關係屋企比個囡玩到謝唒= =
打左咁多年機..岩岩先介左D條引唔想再點反= =
唉而家又要反工捱時間啦=0=
錢呀錢~~你到低係邊呀~~

21歲就結婚..大家思想都仲未成熟,日對夜對自然好易嘈交啦
建立左家庭,負擔大,工作辛苦,呢d其實都預左架啦
積極d,好好去頂住頭家好過啦
諗野唔好禁negative,你開心又要做,唔開心又要做
唔為自己,又為下個女丫。
係香港地,有邊個做野唔辛苦丫,比心機,實有出頭日
根本就唔洗理人話你廢唔廢柴,佢話係就係咩?
吸最緊要你自己唔好覺得自己冇用,做好自己,比d成績果d話你ge人睇
+油

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 玩過星曲WEB

我眼都凸埋......

乜咁有錢呀?

原帖由 lee111 於 09-12-10 06:16 PM 發表

我眼都凸埋......

乜咁有錢呀?

冇咩話錢唔錢GA
咁知就結左婚囉= =唔想多講
而家反屋.....唔知點解仲係覺得自己好冇存在感
咁我都知~而家叫你去反工又唔係叫你去玩丫麻~吹下水都得GA姐
我唔想比人覺得OR我自己覺得,就係~[我唔想理呢條友]
同埋仲係覺得d人d眼神好似同緊我講[我唔想彩你]仲係覺得佢地好唔"tall"我咁~好辛苦

我想你同你老婆,唔係相處左好耐就結婚..

你e+個份係咩工?!

原帖由 kendaivd 於 09-12-13 04:21 PM 發表
我想你同你老婆,唔係相處左好耐就結婚..

你e+個份係咩工?!

我同我老婆識左4年先結婚
而家係油站反工囉~
但係不論係邊到反工都好,仲係各得個個都係用緊"白甲眼"對著自己= ="
好難受,起初同D同事都好好傾GA~但係唔知點解到最後都會係變左好似冇人想理我咁

喔喔喔喔喔喔喔喔喔喔喔喔喔喔喔喔喔喔

原帖由 matlaw 於 09-12-14 06:43 AM 發表

我同我老婆識左4年先結婚
而家係油站反工囉~
但係不論係邊到反工都好,仲係各得個個都係用緊"白甲眼"對著自己= ="
好難受,起初同D同事都好好傾GA~但係唔知點解到最後都會係變左好似冇人想理我咁

你有冇做到佢地唔like既野呀??
如果冇你有冇得罪d人~,~

原帖由 kendaivd 於 09-12-17 09:56 PM 發表

你有冇做到佢地唔like既野呀??
如果冇你有冇得罪d人~,~

打份工組= =全心搵交嗌咩= =
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-22 02:09 PM , Processed in 0.082835 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存