2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 石器時代2 新手應如何開始
返回列表 發新帖 回覆
go

[疑問] 新手應如何開始 [複製鏈接]

打算開風地人

配點應該點做?
有無需要買寵(除左新手寵以外)
裝又點搞?
升LV叫團定自己打?
係唔係要合到先有經?

另外睇下有無公會收留

其實你想做攻敏人味加攻敏 lo~~...哩d你中意既姐~
不過講真攻敏人係 up lv怏好多的~^^...快過靈体人~....

講到寵物..其實如果你係新手~~你一開始都ok夠用既~...但係如果你想去收得寵都冇問題的
不過我suggest呢你30-40 lv個時先去收寵....因為如果你禁快收左d 勁寵你會覺得唔好玩..
如果要生既話...先收1-2隻5項既寵..再去生到..
禁做會化算好多~.......一定係的!!!!

升lv 自己一個會好d ~~睇下你咩人la~..
如果係攻敏人..你用弓..自己一個up會好快...
如果係靈血人~~就一定要5隻寵up...因為得合擊先有exp

總之都係禁la~~...想入團呢~~你係 den(勇者小屋)個到問人+就ok了~~
因為有時d大任......多人解會好d~

希望help到你la~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 玩得開心d哦!!!! By Fallen_J

屬性我覺得4水6火 / 6火4風會比較好
4水6火可以打廢墟  6火4風可以打龜洞
極端的可以10火 - -
要6/10火主要係後期打風洞
入邊d怪都係風屬
第1次玩最易上手我覺得是攻敏人 (我第1個ac就係攻敏)
有心玩一兩個星期就70lv

攻敏人可以唔用寵   因為自己可以清場 (所以exp會自己拎曬  自然up得快)
up lv攻敏絕對可以自己一個黎
配點的話我是 30體150敏 其他攻
一開始配好似係 10體5攻5敏
體30係唔想太小血 = =
寵物的話
有錢的可以買蛋同人換(不過我覺得好貴 = =)
無錢的可以等自己高lv之後捉
之後開多個新人up寵
裝勁的要自己合
不過一開始係npc度買都ok
攻敏up lv最重要係"魚杆" (10stone)
可以打4下  方便清場
只要打死怪就有exp
不一定要合擊
公會的話...加不加入都無所謂
不過石2自己一個玩會好悶
入公會(社群)就可以同其他人吹水/求助啦~
如果無stone(石錢)可以接拔草任
希望可以幫到你啦~

p.s sorry板主我連帖  不過個回覆似乎有d問題  一次show唔曬  所以連帖 = ="

我諗住團升
其實係唔係一定要加靈

要加幾多靈先夠

既然仲有新人玩@@,如果你想做靈體,至好加靈,唔係就唔好加靈喇,如果你係GAME 裡見到我,我都會幫你的,希望你玩得開心,不過唔好其望會好似石1咁.
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-15 09:59 PM , Processed in 0.036380 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存