2000FUN論壇

搜索
返回列表 發新帖 回覆
go

愛情? [複製鏈接]

我自問到依家都唔知咩叫愛情~
雖然我拍拖次數不多.但我眼見.好多朋友都係拍1個月.2個月就分手
有d更離譜~幾個鍾既都有~諗起都想笑
愛情係咩呢?
我眼見就..開始就糖痴豆 聽日就水溝油
今日我愛妳 聽日我x你
我自己係個好重感情既人.親,友,,愛都係好重視
真係唔明點解d人可以今日糖痴豆.聽日就同你講88
我相信感情係可以玩弄.但終有一日會有報應

到底咩叫做愛情?點先叫愛一個人?
如果你回文.唔該唔好話:"好難解釋"
好難解釋你不如唔好回.無意義
有興趣既就討論下.到底咩叫愛情呢?
點先為知愛一個人呢?好感,鍾意.愛上又有咩分別?

真心話~~
我自問到依家都唔知咩叫愛情~(愛情=遊戲.現在的年代)
雖然我拍拖次數不多.但我眼見.好多朋友都係拍1個月.2個月就分手(1-2個月.佢地已覺得好耐)
有d更離譜~幾個鍾既都有~諗起都想笑(好離譜~~)
愛情係咩呢?(愛情=遊戲.現在的年代)
我眼見就..開始就糖痴豆 聽日就水溝油.(2個人都心智都未成熟)
今日我愛妳 聽日我x你(我都唔知佢地諗咩)
我自己係個好重感情既人.親,友,,愛都係好重視(好男人 good)
真係唔明點解d人可以今日糖痴豆.聽日就同你講88(愛情=遊戲.現在的年代)
我相信感情係可以玩弄.但終有一日會有報應(對~~)

到底咩叫做愛情?點先叫愛一個人?(愛情是一種.雙方在無條之下.去保護對方.愛護對方)<---個人意見
如果你回文.唔該唔好話:"好難解釋"(唔知對不對)
好難解釋你不如唔好回.無意義()
有興趣既就討論下.到底咩叫愛情呢?(^^)
點先為知愛一個人呢?好感,鍾意.愛上又有咩分別?(好感=有一個好印象)(鍾意=不可以說什麼.一件物品.都可以說出來的)(愛=是雙方.是一對的)

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 玩過星曲WEB

同意樓上

愛本是與性分開

聽過什麼叫柏拉圖式愛情嗎?
其實這是冷門的愛情觀

愛-是對人.物.事.時間.一種執著觀
愛情=是對人的一種觀念.一種感覺上的支持.一種精神上的寄託.一種動力上的源泉
性愛=是生理反應因性而假藉愛去"上床"的情況
柏拉圖愛情=是純精神上的感動力.不藉由性去引動愛的主源.是由雙方互相了解後.心靈上的信任而"愛"上對方的"人格"

現今愛情

變成"遊戲"

每個都被青春去否認自己的罪行

世界上沒有不淫的男人.這是真的[病患除外]

主因是性的"磁誘力"去影響一個男性/女性的精神觀念
一種由生理反應影響大腦的"心態"
是去尊重.還是只需要"生理享受"的二選一的觀念
當你看到女性的性影響力[身體上的視覺觀感]
便會因生理產生"衝動.控制.理性.反應.慾火.佔有慾"
據你自己的思想而去達成以上的其中幾個答案

愛情嘛......

實際上是一件煩瑣的問題
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 02:48 PM , Processed in 0.026250 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存