2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 電台討論 2009年叱吒樂壇頒獎典禮 獨家得獎名單 [100%真實] ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[叱吒903] 2009年叱吒樂壇頒獎典禮 獨家得獎名單 [100%真實] [複製鏈接]

真定假架?

笑傲無雙

原帖由 溫俊賢 於 09-12-28 02:19 AM 發表
今日行過會議室聽到高層講

叱吒樂壇頒獎典禮   獨家得獎名單 (已經落實)

2009年度叱吒樂壇流行榜頒獎典禮  得獎名單

叱吒十大專業推介

至尊歌曲:年度之歌 謝安琪
第二位:七百年後 - ...

十首歌入面好多都合理 但有d就...
男歌手方面可能俾你估中`
女歌手就真係吾知`  唱作人 側田點解拎銀?佢今年作個咩歌?
我最喜愛就票選  最後先知的`
而H3M隻碟真係好成功   拎咁多獎都係意料中事
所以至專唱片未必係謝安琪隻碟
睇今晚9點拉

錯左啦 樓主

第十個個係何韻詩

第9個個先係麥浚龍

『至尊歌曲:年度之歌 謝安琪
第二位:七百年後 - 陳奕迅
第三位:你瞞我瞞 - 陳柏宇
第四位:相對論 - 張敬軒
第五位:All About You -  G.E.M
第六位:如果我是陳奕迅 - Mr.
第七位:原來過得很快樂 - 楊千嬅
第八位:搜神記 - 容袓兒
第九位:以你為榮 - 古巨基
第十位:弱水三千 - 麥浚龍

錯左啦 樓主

第十個個係何韻詩

第9個個先係麥浚龍 [/quote]

至尊歌曲:七百年後 - 陳奕迅
第二位:RubberBand - 阿波羅
第三位:你瞞我瞞 - 陳柏宇
第四位:Yes & No - 張敬軒
第五位:地球很危險 - 古巨基

叱吒樂壇女歌手
金獎:容祖兒
銀獎:謝安琪
銅獎:薛凱琪

叱吒樂壇男歌手
金獎:陳奕迅  
銀獎:張敬軒
銅獎:方大同

生 力 軍 獎 項

叱吒樂壇生力軍女歌手大獎
金獎:余翠芝
銀獎:徐子珊
銅獎:樂瞳

都幾大出入wo   樓主....

下..你戈d全部都唔岩咁濟lor' = =
呢d先岩lor'

專業推介叱吒十大 (第一位) 七百年後 陳奕迅
專業推介叱吒十大 (第二位) 阿波羅 RubberBand
專業推介叱吒十大 (第三位) 你瞞我瞞 陳柏宇
專業推介叱吒十大 (第四位) Yes & No  張敬軒
專業推介叱吒十大 (第五位) 地球很危險 古巨基
專業推介叱吒十大 (第六位) 原來過得很快樂 楊千嬅
專業推介叱吒十大 (第七位) 給自己的信 鍾舒漫
專業推介叱吒十大 (第八位) 年度之歌 謝安琪
專業推介叱吒十大 (第九位) 弱水三千 麥浚龍
專業推介叱吒十大 (第十位) 妮歌 何韻詩

叱吒樂壇男歌手 (金獎) 陳奕迅 叱吒樂壇生力軍男歌手 (金獎) 李治廷
叱吒樂壇男歌手 (銀獎) 張敬軒 叱吒樂壇生力軍男歌手 (銀獎) 王梓軒
叱吒樂壇男歌手 (銅獎) 方大同 叱吒樂壇生力軍男歌手 (銅獎) 洪杰

叱吒樂壇女歌手 (金獎) 容祖兒 叱吒樂壇生力軍女歌手 (金獎) 余翠芝
叱吒樂壇女歌手 (銀獎) 謝安琪 叱吒樂壇生力軍女歌手 (銀獎) 徐子珊
叱吒樂壇女歌手 (銅獎) 薛凱琪 叱吒樂壇生力軍女歌手 (銅獎) 樂瞳

叱吒樂壇組合 (金獎) RubberBand 叱吒樂壇唱作人大獎 (金獎) 王菀之
叱吒樂壇組合 (銀獎) Mr. 叱吒樂壇唱作人大獎 (銀獎) 側田
叱吒樂壇組合 (銅獎) At 17 叱吒樂壇唱作人大獎 (銅獎) 林海峰

叱吒樂壇我最喜愛的男歌手 陳奕迅 叱吒樂壇作曲家大獎 雷頌德
叱吒樂壇我最喜愛的女歌手 楊千嬅 叱吒樂壇填詞人大獎 林夕
叱吒樂壇我最喜愛的組合 Mr. 叱吒樂壇編曲人大獎 方大同
  叱吒樂壇監製大獎 雷頌德

叱吒樂壇我最喜愛的歌曲大獎 如果我是陳奕迅 Mr.
叱吒樂壇至尊歌曲大獎 七百年後 陳奕迅
叱吒樂壇至尊唱片大獎 H3M 陳奕迅
四台聯頒音樂大獎 - 大碟獎  H3M 陳奕迅

無線好狗啊
在cut人地唱歌 1係播廣告 1係問人地野 勁狗
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-1 07:25 AM , Processed in 0.033823 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存