2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 魔神傳 黑魔法師....
go

黑魔法師.... [複製鏈接]

我係個新人 我有幾個問題希望大家能為我解答:

1. 這遊戲有沒有mp水買? 我打怪常常不夠mp要打坐 好慢啊 有沒有其它方法能加快mp恢復或補充?
2. 我的職業是黑魔法師 單練的 現在快30lv了 職業lv也有25 請問要點什麼技能最好呢?
3. 這遊戲能越級打怪嗎? 現在我在打35lv上的怪 請問打一些跟我同級的怪升得比較快 還是越級打怪比較快?
4. 我把那個技能 火箭 和 電流魔法 都點到6lv 其他技能沒有點 因爲我想這兩個技能緩衝時間才0.8秒 其他的卻要15秒至2分鐘 15秒 都能發15個火箭了 所以點這兩招對嗎?

1月2號
5. 我看了那個‘黑魔法師技能說明及練功心得’ 那個燃燒火石我點2級了 可是打怪才扣50幾/s  太廢了吧 怎能清怪清得快啊??

笑傲無雙

我都係黑魔,不過比你差29人lv,19joblv

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 lau1234567 於 09-12-30 06:27 PM 發表
1. 這遊戲有沒有mp水買? 我打怪常常不夠mp要打坐 好慢啊 有沒有其它方法能加快mp恢復或補充?
2. 我的職業是黑魔法師 單練的 現在快30lv了 職業lv也有25 請問要點什麼技能最好呢?
3. 這遊戲能越級打怪嗎? 現在我在打35lv上的怪 請問打一些跟我同級的怪升得比較快 還是越級打怪比較快?
4. 我把那個技能 火箭 和 電流魔法 都點到6lv 其他技能沒有點 因爲我想這兩個技能緩衝時間才0.8秒 其他的卻要15秒至2分鐘 15秒 都能發15個火箭了 所以點這兩招對嗎?

(1)mp水/卷 可以透過打怪得到 而亦可以向食品npc購買有關補mp物品
(2)可以參考本版區內置頂位我既post 有心得教學:http://ds1.2000fun.com/bbs/viewt ... &extra=page%3D1
(3)當然可以越級打怪啦 只要能力許可就冇問題 你要多試自己可以越級多少勒 個人能力問題 e點冇意見俾你
(4)建議你火箭 和 電流用1lv技就ok 因為e兩個技係黑魔最要升等用 其他技只係輔助幫打 基本上只用火箭 和 電流就足夠 如果咩技都用同太高lv技 mp一定唔夠用
火箭 和 電流係不停輪流使用

原帖由 ☆魔鬼皇☆ 於 09-12-30 07:37 PM 發表

(1)mp水/卷 可以透過打怪得到 而亦可以向食品npc購買有關補mp物品
(2)可以參考本版區內置頂位我既post 有心得教學:http://ds1.2000fun.com/bbs/viewt ... &extra=page%3D1
(3)當然可以越級打怪 ...

有關第4的
這兩招1lv不會太廢了吧?
扣得少打怪不就慢了?

不過還是謝謝你的回答

笑傲無雙

我都覺得火箭同電流係應該除自job lv升上去,我都係用e個方法
不過你唔想浪費jb點升到5-7lv

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 lau1234567 於 09-12-30 10:09 PM 發表

有關第4的
這兩招1lv不會太廢了吧?
扣得少打怪不就慢了?

不過還是謝謝你的回答

1lv就夠用到50lv勒 到時你人物屬性會更高 就可以用2lv技或3lv技
當然你錢多或唔怕成日坐 就可以設更高lv技用 但投資係補mp物品上 不如搞好一點裝備武器
普普通通裝備武器+4 10lv就夠晒用 之後用1lv技打怪就好ok 即使上到80級 都唔可能開到4~6lv技打怪嫁
因為mp好快燒完

主要補MP 物品只有 茶 (食品NPC)
或者黑法本身招  吸死屍MP

火雷LV 多少  視呼你MP補得多快而定
做到  消耗=恢復就OK

能維持高續戰力是最緊要
已有 1 人評分威望 收起 理由
☆魔鬼皇☆ + 5 感謝分享!

總評分:  威望 + 5   查看全部評分

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 04:29 AM , Processed in 0.032322 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存