2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 勇者之歌Online 玩左幾2日後,對game測評價
go

玩左幾2日後,對game測評價 [複製鏈接]

我系21級 火法

我覺得pk方面非常不合理!

級數高去殺級數低的新人,還是整班人一起去欺負人家!
而且不會有任何處罰,就因為國戰系統!一開始就必需選好自己的歸屬國家,而且自己國家不能和自己國家的pk,要是有一天你遇到一個和一同一個國的人渣,你沒辦法和他單挑,而且也改不了國家,比如你發現你選的國家不團結的時候,你也只能繼續玩下去,要嘛就是刪掉角色,我認為是遊戲的設計人他要我們怎麼玩都要跟他意思,而不是按照我們想怎麼玩就怎麼玩,一開始選了,要是選錯了就沒得回頭,一選錯只能重玩!
國戰系統把這個遊戲給毀了,除非官方願意修改,讓大家有可以選擇國度轉換的手續,現實裡壞人也可以改過做好人,員警也可以變壞人,為什麼我們就不能叛國,這個國家背叛了我們,我們卻什麼也沒得選,另外自己國的人之間也是可以pk的,要不有什麼不滿的地方也只能忍下去,玩起來很不爽!

今天我就被3個畜生殺了, 我自己一個跑去做副本也沒去招惹他們,我路過的時候就追我殺,3個打我一個,但是他們自己也死了個人!
一個叫 翻滾虱目魚 一個叫純情小綿羊,還有個忘了,專門在地圖門口亂殺人別國的,自己勢力的人又不團結,也不能轉國,很討厭!

玩遊戲不殺人玩甚麼??

原帖由 阿扉 於 10-1-8 06:18 AM 發表
玩遊戲不殺人玩甚麼??

我沒說不殺人,我系吾仲意一開始就規定一定要人地選邊個國家,一開始就要人地選好,人地都吾知邊個國d人好,選好又吾北改,遇到d吾團結的國,又吾可以轉國,一開始就選死佐,一世都改吾到,點改吾可以叛國!

網龍game一定會有點品轉國wo :smilie_/):

十週年勳章(賀詞)

真係吹脹
我路過打副本
有條友吹住我黎打=_=結果佢死左..
之後打完副本出黎見到佢
佢又打我=_=有病

就係因為有呢d小學雞以打機為籍口走去亂咁殺人, 破壞晒遊戲o既氣氛同規矩.
一隻game注定咁樣而倒閉也是理所當然的事. 係咁o既情況之下,
就算隻game因為某d唔理道德o既玩家而搞到人流少左或者倒閉左都唔抵可憐.
係d唔理道德o既玩家自己攞黎.
蝦完新手之後、偷襲完人之後, 唔該我唔要聽到「打機就係為殺人」「呢d先叫online game」呢類型o既籍口.
因為講得出呢d說話o既人通常都唔係打機o既材料~
全部都只不過係為左將自己o既開心建立係人地o既痛苦和憤怒之上再加以美化自己行為o既籍口而已.
但如果係要再搵呢d不知所謂o既籍口去亂殺人、破壞氣氛o既話.
冇問題!! 係咁佢o既立埸就係 道理滿分 道德零分

原帖由 suihung 於 10-1-8 02:57 AM 發表
我系21級 火法

我覺得pk方面非常不合理!

級數高去殺級數低的新人,還是整班人一起去欺負人家!
而且不會有任何處罰,就因為國戰系統!一開始就必需選好自己的歸屬國家,而且自己國家不能和自己國家的pk,要是 ...

給樓主的一些話 : 「 一於選你自己中意o既國家. 唔好人玩乜國你又跟住玩. 打機千其唔好受其他人o既意見而影響自己o既想法. 就好似我咁, 我中意西方, 因為西方的人物的造型都很帥, 所以就選西方囉~ 但如果真的是因為玩家不合作而弱過其他兩國o既話. 其實你已經可以放棄這遊戲了. 因為你已經盡左力. 你選擇左你在遊戲中最中意o既人物 選擇左遊戲中最中意o既國家同職業, 你離開這遊戲o既原因只能說 玩家太爛. 」

原帖由 冰*雲 於 10-1-9 08:35 PM 發表
就係因為有呢d小學雞以打機為籍口走去亂咁殺人, 破壞晒遊戲o既氣氛同規矩.
一隻game注定咁樣而倒閉也是理所當然的事. 係咁o既情況之下,
就算隻game因為某d唔理道德o既玩家而搞到人流少左或者倒閉左都唔抵可憐.
係 ...

支持 x2........我都係西方國家~!!!! 公主........i like she=3=變身好 吸引>w<
怕咩比人打-.-.......我都比人打.....打完我又味係殺我唔死-.-.......笑......高lv 過我秒我唔到......恥笑~!!!!!!!!!!

支持開PKK公會~!!!到時 3國人互相幫助今保護 社會規則  ~!!!

真係就黎玩到爆哂粗

本身都好地地

班人都唔知玩CS玩上腦

係自己地方做任狂俾人殺

個任仲要計緊時

轉ser 啦.......轉ser 有A-E  ser慢慢轉到佢地頭暈 笑

隻GAME PK部份的確令人感到困擾...

講真拉!如果一邊吾團結,吾去壓制,另外一邊亂殺人,無發無天,仲有一個先無視,你地話系吾系總有一日被壓制方會吾玩會無曬人,甘系吾系都邊剩一方玩家,最後pk就吾存在,就算系雙方同意情況下想來D友誼pk 團戰都吾得 因為柜地都系一個國家,吾打得,打吾到
我估計吾出2個月就開始可以關ser,過佐2個月應該開始變死城啦!

我依家選擇佐吾玩啦,我走佐去玩夢之希望!呵呵

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 11:27 PM , Processed in 0.039113 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存