2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 三國群英傳2 Online 點解牛B入吳要三國互打?? 形勢分析
返回列表 發新帖 回覆
go

[其他] 點解牛B入吳要三國互打?? 形勢分析 [複製鏈接]

點解點解~~
魏國發現唔夠兩國概聯軍打自然要做D野..
魏國本身係3國之中最強概國家..不過又及唔上蜀吳聯軍...情況就好似三國時代一樣
如果蜀吳唔夠團結...魏國就可以一一擊破...搞分化係佢地唯一概出路

其實牛B過左吳最大概影響只係曹  曹軍跟本就冇多過人..
曹軍人馬分開兩邊  蜀亦一樣  不過吳國仍然係全力攻曹  計落計落壞處多定好處多都未知知數
只要蜀分兵分得夠好就唔怕牛B概問題  仲有最重要係轉職BUG已經改好
牛B團概人已經唔可以一個打十個  仲要怕咁多野咩  1個團可以沖散我地蜀國咩  我地蜀國會怕喎幾十人??
唉牛B團呀牛B團呀已經今非惜比  比人強概就係把口  "過吳等吳D人高興下"哈哈大家都有眼睇

有人講起3國將軍都叛國概問題...  佢地叛國概情況有好多
1.大將/君主對佢地唔好"留2張飛點死"(唔通魏對佢地唔好唔歡迎佢地??)
2.兵敗後比敵人捉住..為左唔想死就投降(魏國兵敗覆興無望所以要叛國??)
3.牆頭草(魏延)<---咩時代都有  (會唔會係牛B團呢)
4.過敵陣做內鬼  通風報訊暗藏殺機 (留2下黃蓋點火燒連環船LA)
5.發現自己概君主唔係明君或掛假面具唔係真正大仁大2(下??魏國唔會概)

P.S.小心曹越黎越少人呀

玩過星曲WEB

呢隻game設定有問題
有咩理由可以2個國打1個國家 跟著唔公平既設定
就算唔係吳+蜀圍魏(例如:魏+蜀圍吳甘等等問題)1定會出現
我覺得set 邊一日/幾多點 咩國家對咩國家(例如 吳對蜀星期五,蜀對魏星期6,吳對魏星期日)
這國家不是固定 而每星期咩國對咩國都會變 令到3個國公平

咁就冇左三國概意義
三國有互打概時期  亦都有聯盟概時期
自古以黎弱國都要聯起黎先可以避免比強國滅概危機
唔通喎陣時聯軍要滅董卓  佢又要出黎大叫唔公平??
如果定左1個國打1個國咁全隻GAME開南北兩國就夠

世事都俾樓主你參透喇

玩過星曲WEB

原帖由 loklok0981 於 10-1-16 11:45 PM 發表
咁就冇左三國概意義
三國有互打概時期  亦都有聯盟概時期
自古以黎弱國都要聯起黎先可以避免比強國滅概危機
唔通喎陣時聯軍要滅董卓  佢又要出黎大叫唔公平??
如果定左1個國打1個國咁全隻GAME開南北兩國就夠

just game ok? 依家乜都要求公平架啦 你估仲好似古代甘?
就算比你2個國滅左1個國 最後咪又係2個國互打

聯盟唔可以係GAME一部份??
唔係點解我又要組隊組團呢??

我想講就算滅左都有新手村...
你唔會以為冇城就玩完掛..
當然當1個團體達到左目標好有機會會解散
不過唔係目標未達成就要比人分化囉

其實佢地去左吳都冇用,只會搞到曹軍更加弱
咁係因為曹冇人再周圍走去打其他城
咁吳國就可以全力攻/守曹

蜀國只要有2,3團既人守牛b佢地
就算丫,我當牛b佢地攻到1座,2,座,3座城(一定冇咁勁啦,當姐)
吳國都應該會比返d城蜀國打,唔會幫手
咁牛b又可唔可以用佢地果60人守3個城呢???
最多咪守1個,咁牛b之後又可以做d乜呢???
同埋蜀國開始多120,又冇左血bug,形勢已經唔同了

你講到好有見地咁,仲要講以前,以前都係有利益先,一定唔會比一個國做大,e+未等做大蜀國,鼠目之光就唔好學人分識一看就知你蜀國,你當呢個係歷史?歷史好似係魏國多人過蜀 吳好多囉,大將,文官,武官都比 蜀吳多一大堆,可惜呢個唔係真正歷史呢係game,怕係怕蜀國人多到佢地練高左d lv就係難打,呢個道理@係吳唔明,仲有魏留下果d都係精英 如果講到反骨蜀國唔知多唔多,蜀未試過逆境,d學生哥都經唔起d浪,以上分色未知之數

唔錯唔錯..

笑傲無雙 玩過星曲WEB

飛暴,冇用架,d人要先入為主講我地咪由佢地囉=_="

牛B有牛B自己既目標立場,又話120 BUG,又呢樣個樣 同期個時蜀D120都用緊喇-_-晒氣

有乜好講?:smilie_:):

d曹狗同牛狗學人講公平
叫隻game每個國家限人數啦

其實牛b咁早真係錯曬!

假設比你地e+係吳度"利用"吳打倒蜀東面幾個城咁點? 如果你改唔倒蜀同吳好友關係 (又開人扮蜀係度話吳 破壞關係?)

你打完之後又轉國 轉去蜀?唔會lo 好大機會都係轉番去曹,轉番去曹 ,蜀同 吳都係好友關係d 城又係比番蜀

咁你轉黎又有咩謂?! 到你番番去曹 會比曹d人點睇? 到時曹好可能比人打倒好慘 你地番去又會打番1,2個城番黎

但係牛b 之前叛過國 唔多唔小會影響曹入面團結,你咁樣轉國 百害已冇一利,除非你地諗住一直留係吳,但係你地留

係吳幾日 你地團都已經唔得吳ke人心,再留係度會..... 玩game ja 你地自己都冇引啦 咁你地做咩一開game 果時

要揀曹要係陳留出世?! 到依家就輸打贏要? 如果你地咁樣轉國係為左咩平均 個諗法就錯左 ,你地想控制太多野

第一想本身係曹想控制曹成為三國最強,點知唔得,依家又想控制咩三國平衡,想利用吳破壞 蜀吳關係, 但係你地個出

發點好似錯左,你地一直持住自己係最強大軍團就想點點點,如果係最強大軍團係咪應該留番係曹 唔好話點樣強大自

已公會先 點樣去吸引更多人去曹 點樣陪養更多強者 ,點樣自強,已唔係去玩一d 曹一早輸曬ke外交遊戲

係度留好似比較岩 如果係牛b d 人請自己睇下 如果你地再係咁堅持已見...最終於可能會導致三國不容,去到邊都唔收歡迎,都係果句game 你中意點打都得 不過記住 呢隻唔係單機game

十週年勳章(賀詞)

回復 5# 血霸鬼邪 的帖子

你傻能左=.=?唔會滅國架 只會係一個位起點  
始終續漸強大番

玩過星曲WEB

原帖由 Saint小健c 於 10-1-17 10:22 AM 發表
你傻能左=.=?唔會滅國架 只會係一個位起點  
始終續漸強大番

我夠知唔會滅啦 但比2個國圍攻 你覺得仲有得打? 用下腦啦

玩過星曲WEB

原帖由 iloveyin 於 10-1-17 03:50 AM 發表
d曹狗同牛狗學人講公平
叫隻game每個國家限人數啦

限人數又點 傻仔..最後咪又係1000人vs2000人??

全部細路同我收聲返屋企讀書啦!仲打機

帶住呢D目的轉吳國就預左乞人憎吧
點解????
因為你地目的系拖住蜀國等魏國可以打爆吳國
有乜可能唔比吳國鬧
好心你地為左自己魏國就大方D啦
成日搬咩三國鼎立出黎
信你真係傻啦
吳打輸仗又唔見你地鼎?
仲話要滅吳
開d稅又貴又整咩戰報逼走吳的新手
吳滅國就系三國鼎立啦咩?
又成日怨咩人多蝦人少
吳國夠人少過魏啦
叛國打蜀仲話為大家
打咪打囉
做人唔洗咁多借口
蜀夠人多
我唔怕你地囉
到時搞到曹操滅國三國都憎

牛B團都好野,忍辱負重.過底做25仔,好難架.真係難得佢地有咁既氣量.
最重要係點解高登又唔過呢?牛B團真係好野.抵佢地勁.你估做漢奸咁易.

忍影世界

關於牛b團過吳對蜀之影響

師兄    我覺得牛b過過其實影響都幾大........
首先  蜀國由始至終都要對抗曹魏........宜家又同時要應付孫吳(牛b)
但牛b入面大部份既人都好高級下    兩面受敵絕不樂觀
其次既係   孫吳25仔(牛b團)係蜀入面攻城個陣......吳國其他人想幫蜀國都唔得
因為自己人唔可以打返自己國家既人........咁樣其實都真係好麻煩
...........................................................................................
不過都唔係無辦法既........我諗既係........可唔可以由孫吳主力對抗曹魏......而劉蜀則可以輔助兼顧孫吳內鬼(牛b團)呢
以上皆為個人見解.......如有視之不喜者      勿怪
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-9 01:06 AM , Processed in 0.044249 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存