2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 我的愛情故事 算愛一個人嗎?一部分
go

算愛一個人嗎?一部分 [複製鏈接]

有一個男仔,個性應該屬於天真吧!

男仔又中一開始一直有個女仔想去認識。但係一直吾夠膽量去同距講野

,可能吾知同距講咩挂=]同時去同個女仔講野,男仔都驚個個女仔會誤會!

係一次偶然既機會,男子得到左一個同女仔聯係既方法,於是男子就透

過呢個媒介去認識個個女仔啦!

當初既個個男仔好中意講野,同時亦吾知丑。所以距透過個媒介同女仔

講好多好多[野](對於個男仔想認識個女仔既原因,應該係之前既一次邂逅!

一日,男子同個女仔既朋友閒談既時候,無意中比問到一個問題。而呢

個問題成爲距地之間既秘密,同時亦係男仔既把柄,比那個朋友經常拿來

[威脅]男仔在長期受[欺壓]既情況下,終于忍受不住,最後男子鼓起勇氣向

個個女仔[告白]可能突如其來既告白,令到女仔有D驚惶失措。女仔亦無比

番答覆男仔!同時男子對於自己既舉動,都有D不知所以!可能男仔覺得感樣

做,以後就不用再受那位[朋友]威脅!

雖然男仔既舉動,初時認爲只有三個人知,但係第日番學校,就發現原來

秘密早就已經洩漏左出去。自個日后,女仔就成日去[探望]個個男仔啦。雖然

女仔吾認識男仔,但都好勇敢!但係相反,男仔就沒有行動過!縱使距地之間

距離好少,男仔亦無同女仔説話!可能距地之間太陌生啦,無咩話題挂!但係

呢個亦可以係男仔怕丑吾講野既一個藉口。

每日晚上,都係男仔同女仔溝通既時間,但時間好短暫(因爲男仔屋企既問

題,距屋企太多[機佬]男仔又係最細,而且都吾想比家人知道,所以時間感短)

縱使距地之間溝通時間少,見面機會少,但係男仔都無把握每次機會,因爲男

仔次次都輸比自己既心魔!但男仔亦無因為感,已感到睡不着教,心裏不舒服

,因爲距次次都同自己講不用怕,還有明天!

雖然如此,但男仔亦無因?感以激勵自己,男仔亦吾覺得有咩所謂;可能男

仔仲吾知道咩叫愛人或愛情吧!
    終于有一次係朋友之間組織既活動,距地終于有機會係學校外既地方接啦!個一次係距地第一次所謂既[約會]。個一次男子好期待,畢竟呢次可能有大進

展,所以男仔盡所能將自己最好既一面去出席!
     個次約會係女多過男既,因?早前既秘密洩露,大部分男既都未知,但係女

既就...可能多人對於男仔係一個藉口,因?少人的話,男仔都可能無膽去同個女

仔交談,男仔太宅啦!個一次,男仔以?會有大進展。但係有好多機會,男仔

都無去同女仔講野,男仔再次輸左比自己既既怕丑啦。個時既男仔覺得與其無

話題感企係女子隔離,然後無目的感向前直行,不如站在後方等待機會。後來

回想,感樣既情況應該難發生,畢竟陌生,但係彼此之間亦會因無話題以努力

講野,即使係無意思!男仔無勇氣既一個原因,可能係因?兩人間太陌生,不

認識,男仔亦怕女仔會將距既形象認差,畢竟男仔都係好緊張女仔對距既法!
    男仔覺得既然要令女仔愛上距,就要講自己既懦弱.後悔出去!因?距知道如

果真的交往的話,這樣女仔會好辛苦,自己亦會好内疚!
    所以男仔開始圖強變法啦!距更加珍惜自己晚上同女仔交談既時間,縱使無

咩話題,但男仔都會講好多好多野!直至一日,距地終于開始左!

雖然開始了,但係同之前無咩大分別-無言以對!而男仔都對自己撒左好多大

話,好多做吾到既承諾。男仔都同女仔提出好多距地之間既問題,同時都講左

好多藉口去掩飾自己既懦弱。但係男仔既藉口,大多數都一些廢話。諷刺的是

男仔有多餘時間去講廢話,?何吾用呢d時間去解決距地之間存在的問題呢?日

子一日一日感過,男仔亦開始想自己究竟是否真的愛她呢?愛情不是有好大的

力量嗎?如果愛一個人,連同距講野都做吾到,感算愛一個人咩?

Alta活動勳章

你的朋友就是你

你的朋友就是自己

回復 2# CYL麟 的帖子

吾係!錯曬!

我都係咁,我個樣好7,每次同女仔表白都無勇氣

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

唉...咁都有架..錯哂啦

-3-'''''''''

安溪鐵觀音茶葉禮盒_安溪鐵觀音茶具 www.xiangfu.org

謝謝了。。。 我很贊
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-10 03:36 AM , Processed in 0.036206 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存