2000FUN論壇

搜索
返回列表 發新帖 回覆
go

戴綠帽 [複製鏈接]

係禁嫁
我同我女朋友拍左7個月
近排佢返part time 果時有個男同事追佢
因為我女朋友依方面好少經驗 就比人誘惑左 佢好想人地對佢好 但係有男朋友唔可以接受佢
佢係我返緊工果時同第二個男仔(果個男同事)出左mk  佢騙我係同同學出去
之後我放假 佢陪我 我十一點打比佢 佢有d未訓醒嫁聲 我以為佢仲未訓夠就再冇打比佢
之後我就覺得佢有d野騙我 我就發嬲 叫佢快d出黎 我係某某到等佢
禁我地出左去行街冇咩事 但係我一直知佢個心有d野 係我唔想講出黎 驚又同佢吵架

依家先係戲玉

果晚我送佢返屋企 一路行一路行 佢一d聲都冇出(平時好多野講)
A代表我(19歲 拍過多好次 但係已經想找個穩定)   B代表我女朋友(17歲 拍過二次拖)  XX代表果個男同事

B:老公呀 你係咪知道到d咩呀

A:老婆呀  你講啦 我做左心理準備嫁啦

B:但係我講左出黎 你會同講我分手喎

A:你講啦老婆

B:我果次係咪同你講話同同學去MK買野嫁 你打左好多次黎果次呢

A:嗯 係呀 點呀

B:我唔係同同學去 係同XX去
果時我個心好似比針吉嫁

A:禁你地有冇做D咩呀 有冇拖手呀

B:冇呀 佢有想拖我 但係我縮開左

A:仲有呢   你唔好同我遊花園 你講最壞果年事

B:發生左依件事果一個星期 我覺得自己好自私呀 同埋好對你唔住呀老公(喊緊講)

B:我昨晚成晚都訓唔著 之後我凌晨五點打比佢想同佢講清楚 但係我都唔知係咪愛你 之後比個機會比自己簡

B:之後我同佢講 我同你拍半日拖 睇下我係咪岩你 之後我地拖手係粉嶺行街 之後行到悶去左佢屋企

A:禁佢有冇鍚你

B:有

A:禁你冇同佢講唔得嫁咩

B:你知人家唔識拒絕人嫁嗎

A:你係雞黎嫁(我喊緊) 你唔識拒絕人嫁咩

A:禁你地有冇咩呀

B:老公 我就算點都好 都唔係果D禁隨便嫁人

A:禁你又比人鍚(好想喊 但係冇眼淚)

A:點解我拿個心出黎 D人要禁對我 係咪我對你唔好呀 雖然我成日激你 管你 我都係唔想你有事

A:點解你要禁做呀 你好自私呀

B:對唔住呀老公(喊到好勁)

A:點解你可以有男朋友又去人地果到嫁 又要講大話騙我 點解你要騙我

B:對唔住呀老公(攬住我係禁喊)

A:你可唔可以比我靜下(我輕輕推開佢)

A:禁你想點

B:老公不如你同我講分手 因為我做錯野 我唔想你去承擔(佢用我隻手係禁打佢塊臉)

A:冇用嫁老婆

A:我依家個心有條刺  我好想信返你 但係又驚比人騙(佢又攬返我)

A:其實你知唔知有個心真係咩都為你諗 想你開心嫁

B:我依家知啦 好內疚呀老公 唔好講啦

依個時侯 XX打比佢  我聽左 XX即刻收線 我即刻喊左出黎

B:唔好喊呀老公 我好內疚呀 唔好喊啦

A:老婆呀

B:嗚嗚嗚

A:老公唔想你再喊呀 唔想你再為果個人喊呀 因為佢我地搞到禁辛苦

A:老婆

B:嗯

A:老公依然都係你老公 希望你識諗(我攬住佢講)

B:老公(喊得仲勁) 老婆永遠都唔會離開你嫁啦 我要做返你隻傻猫猫同小公主

A:唔好再走啦

B:遵命老公大人

講左出黎係舒服D  但係有時我真係唔信佢  你地都知嫁啦 都要時間証明嫁嗎

條刺仲係到 不過依家冇禁痛 但係成日都想知佢係邊 做緊咩 但係我依家 我想打比佢啦 要佢自己打比我講

我唔想再煩佢 同埋想佢明白拍拖係禁嫁啦 要珍惜呀  比下意見呢

唉...又係一個好令人討厭既三角關係
曾幾何時我都見識過 我阿哥同佢女朋友五,六年感情
明知道女朋友出軌 依然無放棄呢段感情
朋友包括我在內都好唔忍心 一直叫佢放棄同呢個女仔
可惜我阿哥真係愛佢 就算佢做過再過份既事 都無辦法放棄佢
現在我阿哥目前是單身 我十分支持佢
你要有個心理準備 個男仔真係鐘意你女朋友 一定會繼續死纏爛打
你女朋友既就會對呢個男仔帶點不捨
因為呢個男仔都係對佢認真對佢好 你有時間就多點陪伴佢 多啲打比佢就應該會好好多
你只能夠要半強逼地要個女仔放棄個男仔或者係你地之間作出決擇
雖然你地兩個之間感情旁觀者無辦法比太多意見
你亦應該要明白到佢地兩個之間既事 你都唔可以太多意見 你逼唔到個男仔放棄 只可以叫你女朋友唔好再理佢

我成日打比佢又話我煩 好啦到我唔打嫁時候 佢就同人出街
唉 能醫不自醫   我希望佢自律 識諗
我女朋友話個男仔冇sms佢同打比佢 我仲係有d唔信 我睇佢電話真係冇紀錄呀 但係唔知係咪佢del曬
唉 好煩呀

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

原帖由 mandm 於 10-1-24 06:23 PM 發表
我女朋友話個男仔冇sms佢同打比佢 我仲係有d唔信 我睇佢電話真係冇紀錄呀 但係唔知係咪佢del曬
唉 好煩呀

兩個人係埋一齊唔係應該要相信對方咩
如果你成日唔相信對方亂諗野.真係好難再係埋一齊
點解你唔放底面子.相信你既伴侶呢.我知係好難.你唔咁做.只會令到你同你既伴侶都咁辛苦

原帖由 mandm 於 10-1-24 18:23 發表
唉 好煩呀

佢肯同你坦承有第三者出現 算係誠實 但唔代表佢有第三者係岩
事情已經解決左 你個心係有條刺係度 無奈既係你都仍然係愛佢
所以未到你唔愛佢個刻 真係幾難忍受都要忍
最終忍到你接受唔到都係要分手
係咁打電話比佢 當然會令到佢會覺得你唔信任佢
結果都係你唔想想像既情況
無錯有第三者係佢既錯 但歸根究底 你自己有冇少些錯呢?
你係咪同佢一齊個陣有冇好少搵佢 好少陪佢出街呢
你都有做到既話 其他男仔好難有機會咁做
而且你女朋友都會有自己既朋友 你可以主動啲嘗試去搵佢出街
佢真係有當你係男朋友一定唔會說話好酸咁叫你走掛

十週年勳章(賀詞)

原帖由 loveyoujj520 於 10-1-24 06:39 PM 發表

兩個人係埋一齊唔係應該要相信對方咩
如果你成日唔相信對方亂諗野.真係好難再係埋一齊
點解你唔放底面子.相信你既伴侶呢.我知係好難.你唔咁做.只會令到你同你既伴侶都咁辛苦

信五信五系面子既問題. 五通佢五信佢老婆. 佢會好威好有面咩?
我反而覺得自己老婆同左第個人1齊. 比第個錫更加會冇面
最冇面既系自己老婆為左第個男仔可以呃自己. 呢樣野我真系放低五到.
始終1諗起. 個心都會那住那住

十週年勳章(賀詞)

樓主既情況. 我2年前都試過.
不過我老婆五系同第個男仔錫.去第個男仔屋企.
只系為左同1個男仔呃左我幾次
始終我到而加都系放低五到.
要再信返佢真系好難好難

男人對佢好 咪走出去偷食囉...

笑傲無雙 玩過星曲WEB

飛左佢吧拉..
呢d女同做雞有咩分別,,
垃圾  拍住都吾覺乾淨

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 玩過星曲WEB

打比電台比人笑下

算啦..面對呢D禁仆街GA女...飛左佢算吧啦..

事情唔發生都發生左 冇謂追究
but首先你要確定一件事 你係唔係真係好愛佢
如果真係愛佢既 你會為左lee d事以飛佢@@??
如果你話愛佢 but你都係想飛佢既話 咁你就飛啦
因為你話愛佢 but唔係真心愛佢

我會去佢公司搵果條想追佢條女既仔
屌柒佢,我就係佢老公,你要追就追第個,咪柒追我條女
咁當然條女未同條仔搞左既情況下啦
搞左既樓主你飛都飛唔切,係搞左既我會搵上門打柒佢
已有 1 人評分威望 收起 理由
紫靈姬 -5 我明白你好生氣 但請勿打粗言穢語,教唆他人 ...

總評分:  威望 -5   查看全部評分

我好明白大家嫁諗法  但係我真係好想佢做我老婆
我好想佢明白真係有人對佢真心好 唔好再受人引誘
但係我會好辛苦 不過我唔理  我真係愛佢 就算佢幾野蠻都好
我愛你呀老婆

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 玩過星曲WEB

^^ 我好明白樓主你既感受... 其實要克服呢種心理 女性確實比男性強得多..

點樣除去心中條刺  真係冇人可以幫到你...

可以幫到自己既... 只有你自己...

有感而發...............

=0= 戴綠帽 呢個字眼   雖然用於男性...

但事情剛好掉轉時   女性也不就是也會戴綠帽嗎??

大多女性 都會願意 給予機會對方...

一次又一次  直至失望到傷心欲絕至死心 才會放手....

但相反地  男性就會因對方一次 只是一次的錯誤 而判定對方死罪!!!

嗯~~~  錯了 就是 錯了!!!!

原諒與否    有刺與否   

只有當事人本身 才能控制

控制"傷心"   控制"原諒"    控制"內心...所有所有的一切"

這是什麼??????

這就是 你的愛    你的愛究竟有多深..

你的包容力   究竟有多少!!!

算啦 我都係咩都唔好諗啦 努力工作去賺錢照顧我老婆  等生活好過d 如果佢禁都走嫁 就算啦 放手   努力忘記中 好多謝禁多位比意見我 你地記得post多d 我會幫你地嫁

唉..
我上個月25號先發生..
真係深刻..
23號我生日巳經病緊架了.
但係我都去左佢屋企陪佢..
24號我夜晚入左E院..
氣管炎..咳到嘔血.
都冇住院..諗住25號陪佢.
點知佢係25號就同第2個男仔扑埋野..
心入邊個條剌吉係到真係好痛,,
我有試過去相信佢..
但係而家既信任..
只係有之前既3成..
真係好辛苦..

一次不忠,百次不容。換轉係我就一定唔可能再同條女一齊落去。
因為佢連尊重你都唔識(尊重你就唔會同個同事有野)。
行街可以有好多野做,悶就上個同事屋企,發生咩事有邊個知?
你呃得你既可能仲有大把野.當然有冇野呃你係得佢自己知。
要睇下你仲有幾信佢,同埋佢唔識拒絕人。
咁仲會唔會有一下呢,一陣又話悶悶地又上人地屋企.好難避免。
同埋係最後佢choose返你身邊,咁點解唔決絕同個男同事講
你唔係廿四小時跟住佢.而佢又唔太可信。
樓主真係自己三思!!!!!!!綠帽唔係咁好帶架咋

咁即係冇散??good
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-21 07:33 AM , Processed in 0.038041 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存