2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 勇者之歌Online 每日必玩活動 - 閃光包圍戰 親身下海心得攻略 ...
go

每日必玩活動 - 閃光包圍戰 親身下海心得攻略 [複製鏈接]

整體來說比上古之戰簡單,今日15:00~17:00、20:00~23:00點呢段期間都可以喺畫面右上角進入

事前準備:
記得準備5個人,少一個都殘廢,少兩個就可以棄械投降

同樣,五個人分工抽一個角色用,玩慣DOTA既香港人應該難唔到大家
我今次自己就用補師(仙人掌),仲有遠攻、近戰賊、近戰戰士(擋)同埋法師角色可以揀

揀好角色記得第一時間睇返d hotkey有咩用,同隊友溝通下,認清楚自己個角色定位。比如我係補師,就負責補人比較少攻擊,不過記住入到去無得揀左面個隊伍欄,一定要click落隊友度,比較考技術。Tank就去前面擋啦,然後其餘3個角色就遠攻

倒數完開始,包圍戰持續20分鐘,呢20分鐘內唔可以比人拆左中間個閃光城,就係咁簡單。
要注意係,怪會係四方失面黎,唔似上古之戰咁一單條直路。
頭10分鐘基本上全無壓力,其間會有一波有一隻機械人BOSS,輕鬆解決。

之後8分左右有條叫「阿爾蘇菲克」既龍出現,隨之四圍小兵都會多起黎,叫做為最後衝刺熱身,開始會有D難度

最後五分鐘,兩隻機械人BOSS同時出現,不過本身佢比較豆腐,唔算太難,比起龍更易

好,最後三分鐘,終極BOSS獅身人終於出現,一句說話,難打到嘔。
佢會失驚無神放一招範圍技,每下一兩千起跳,如果埋身一唔注意就會死,TANK要盡力拉好
係喇,你係D圖裡面由頭到尾都見唔到熊仔TANK…因為中途隻熊仔已經LAG左,所以我地係無TANK情況全滅....

值得注意隻野本身好似會無限復活,打完佢一行血又會生返出黎,我地撐到最後分半鐘宣佈玩完…

雖然失敗咗,不過呢次活動都為27級既我貢獻左七萬幾經驗(成10%有多!!!!!!),所以大家記得今日都去玩一玩﹗之後再同大家報導其他活動啦~~

P.S 眼利既你會見到我D畫入面好多聯軍牧者、聯軍法師、聊軍戰士,其實每個角色「6」個一招技能都可以召呢D 幫手出黎,非常好用,不過要士氣值,而士氣值就要按返上面個活動資訊睇(一個獎章咁樣的ICON)
已有 2 人評分威望 Good 收起 理由
潮氣♀十足 + 2 支持你!下次繼續^_^
卍天命卍 + 2 支持你!下次繼續^_^

總評分:  威望 + 2  Good + 2   查看全部評分

竟然無人玩?﹗

笑傲無雙

未玩過, 支持下!!!

玩過, 超好玩, 不過自己屎, 做唔倒d咩

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

支持你...
我次次玩到得返8min就 gg了...

我都有玩過 仙人同法王都幾好用

玩多左, 技術好左d

笑傲無雙

終於玩左cc 真係幾正, 好有feel.

哈呢家玩, 簡直易過食生菜
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-9 06:16 PM , Processed in 0.034143 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存