2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 鼠兔樂園 認為最好既牌子~
go

認為最好既牌子~ [複製鏈接]

本人諗住係31號買隻銀白色or啡色既龍貓番尼~

但係我唔知要買D乜尼迎接隻龍貓仔...

本人就想問下要買D乜尼養隻小龍貓?(認為最好既牌子~)(例:xxx牌龍貓籠~)

香港冰度有最多龍貓買?

寵物大使 十週年勳章(賀詞)

你好似咩寵物都有興趣喔~
想養龍貓不如去領養啦,又可以幫到人,有d會送哂成套野俾你嫁,岩哂新手(不過都要小心d,有d都係賣龍貓的)
其實冇話咩牌子最好既~只要將d網板換成木跳板對佢地黎講就最好啦,木跳板就要另外去買
我諗都係旺角比較多龍貓店吧,

可以去* 〝 ° 寵物資料區 ° 〞*度參考下資料

龍貓的飼養方法

幾時同佢地洗籠,梳毛,沖涼....一次?

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

係個籠入到準備一個沖涼屋 俾左沖涼粉 佢自己會沖 完全唔洗理佢 只要粉少左或有便便 就要處理一下就ok
近來見你咩都想養 建議養前認真考慮清楚 唔好3分鐘熱度 對寵物唔係好事黎

er....其實....我home之經有天竺鼠2隻,小蜜2隻,倉倉8隻,龍貓1隻,蛇蛇1條,式翼3條,魚仔14條- -

mother話到我中學比隻貓&貂我~

寵物大使 十週年勳章(賀詞)

之前有養過龍貓,你應該好熟先岩嫁播,
定係屋企人幫你打理哂所有野嫁,睇返你d post你都好細個下

我都覺得,佢係一時貪新鮮
近來見佢,咩都想養........
睇佢發表就知..........

養咁多唔代表咩........你全部將人地D動物領養哂返黎......
你可以分身,每天給他們時間給他們愛心嗎?

老實說你這樣是害了他們呀......

希望你養房物之前,先想一想....
我而家自己都想養龍貓.........都我也給自己考慮3個月.......

原帖由 小嫻兒o 於 10-1-31 04:41 PM 發表
之前有養過龍貓,你應該好熟先岩嫁播,
定係屋企人幫你打理哂所有野嫁,睇返你d post你都好細個下

我今年12碎

原帖由 全職獵人 於 10-2-1 05:10 AM 發表
我都覺得,佢係一時貪新鮮
近來見佢,咩都想養........
睇佢發表就知..........

養咁多唔代表咩........你全部將人地D動物領養哂返黎......
你可以分身,每天給他們時間給他們愛心嗎?

老實說你這樣是害了他們呀 ...

我夠考淚左好耐...仲準備好晒D野

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 98862109 於 10-1-31 02:09 PM 發表
er....其實....我home之經有天竺鼠2隻,小蜜2隻,倉倉8隻,龍貓1隻,蛇蛇1條,式翼3條,魚仔14條- -

養左咁耐 應該經驗真係比好多人豐富 但你好似真係咩都唔識咁
而且養太多唔係好事 因為你一定每日唔會夠時間同佢地每一隻寵物玩下清潔下 算你愛心爆棚
無奈既係 你愛心太濫用了 分散你既愛心照顧力 對每隻寵物都非常唔公平 仲有可能失去理所當然的合適照顧
如果是假手於手要家人幫手照顧 那你就不要再養太多了 12歲的你 我不敢說你成熟與否 但確定係 你本人都還需要家人照顧
看到你說出已養這麼多寵物 真的十分驚訝及無奈!

我的工作通常在家中就可以完成 時間都係3~4小時左右就ok 但我每天對上我 2隻熊仔鼠 2隻刺刺 1隻小天 也吃力也不可盡心照顧 更別說每一天都給他們時間出來玩玩
而魚仔和蝦也有養 即係2個缸 正常要一星期換下水洗下棉 有時都會要2星期一次 說真一句 你真的可以照顧到這麼多寵物 我很難相信 所以你說再仲要養多隻貓同貂 真係唔好勒!
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 11:42 AM , Processed in 0.035622 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存