2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 AIKA 改版後經驗值/重任的問題
返回列表 發新帖 回覆
go

[疑難] 改版後經驗值/重任的問題 [複製鏈接]

改版之後 有幾個問題想問
1)係咪港服台服都會保留等級   而且變成100%?
2)有關重任:
a)因為經驗需求下降 所以唔洗刷重任
b)重任消失

希望有心人解答

原帖由 復仇小淚 於 10-2-4 10:54 AM 發表
改版之後 有幾個問題想問
2)有關重任:
b)重任消失

希望有心人解答

按目前收到的資料. 更改是對玩家有好處的.

像 lv43, 20%. 更改後會變成 lv43 100%.

小聲: 本來原廠便是會把 lv43 20% 改到 lv43 0% 的.這個鳴啦啦爭取了很久才說服原廠....希望大家明白.

至於另一個問題,有玩家說,如果先前打到了7億exp,是否會變回 9000萬.  這個目前官方還未能肯定.

但就個人中肯的一句:無論怎樣變動, 你60等還是60等. 沒有改變,至少在開放70等時,60>61 升等也會容易升級.

再有消息我會盡快公告發放.

ps:此消息來自官方版主~!

宜家好似係...

2)有關重任:
b)重任消失
應該話...係冇左重任呢樣野...
升LV經驗低左...唔駛刷重任...不過...唔知要唔要自己再狂打怪升...

原帖由 吸血鬼王 於 10-2-4 11:08 AM 發表
宜家好似係...

2)有關重任:
b)重任消失
升LV經驗低左...唔駛刷重任...不過...唔知要唔要自 ...

50等可以88了
依家重地一次1%   種田種500萬   好難相信

原帖由 吸血鬼王 於 10-2-4 11:08 AM 發表
宜家好似係...

2)有關重任:
b)重任消失
升LV經驗低左...唔駛刷重任...不過...唔知要唔要自 ...

1) 如果照官方版主既回覆: 只要你唔係60級 就會改到同級100%經~
2) 呢D野官方版主都未有確實公告..大家都係估估下@@"

原帖由 側田爸爸 於 10-2-4 11:27 AM 發表

1) 如果照官方版主既回覆: 只要你唔係60級 就會改到同級100%經~
2) 呢D野官方版主都未有確實公告..大家都係估估下@@"

等佢公告黎就遲了
我依家50   如果會變100%   冇問題
如果唔變100%都冇問題    有重任就得
如果唔變100%又冇埋重任     跳樓算

原帖由 復仇小淚 於 10-2-4 11:28 AM 發表

等佢公告黎就遲了
我依家50   如果會變100%   冇問題
如果唔變100%都冇問題    有重任就得
如果唔變100%又冇埋重任     跳樓算

官版大話: 升級經驗調低左...姐係打怪容易升LV左...成隊人一齊打都唔會太慢既姐=)
              同埋講緊你都係早一級展開打怪生涯=)
              同埋仲有6日...要升埋51級.00%真係會太難了嗎@@?

原帖由 側田爸爸 於 10-2-4 11:40 AM 發表

官版大話: 升級經驗調低左...姐係打怪容易升LV左...成隊人一齊打都唔會太慢既姐=)
              同埋講緊你都係早一級展開打怪生涯=)
              同埋仲有6日...要升埋51級.00%真係會太難了嗎@@?

唔係難唔難問題 點解要變到咁?
有重任 + 經驗需求降低不就兩全其美?
經驗需求降低唔係為左吸引新手/老手回鍋嗎?
唔通又要回復返當年卡50的情景?
依家半獸區搶怪情況有幾嚴重 我相信51up既都唔清楚
依家有地獄重任已經要係咁搶
遲下會點

其實而家佢地好多野都未確定...
大家都係靠估...除非有人玩過韓版上黎解釋下...
你唔使咁快灰定喎~! (我地呢d重任重左3,4日都未喊出黎=(
可能遲下打怪幾個鐘就50升51=)
希望在明天丫麻=)

原帖由 側田爸爸 於 10-2-4 12:06 PM 發表
其實而家佢地好多野都未確定...
大家都係靠估...除非有人玩過韓版上黎解釋下...
你唔使咁快灰定喎~! (我地呢d重任重左3,4日都未喊出黎=(
可能遲下打怪幾個鐘就50升51=)
希望在明天丫麻=)

希望在下星期三才對

我現在 Lv 46 70%,要趕在這幾天升上 Lv 47,否則…

原帖由 Table_tennis 於 10-2-4 01:02 PM 發表
我現在 Lv 46 70%,要趕在這幾天升上 Lv 47,否則…

最好升到49/50
因為黑土同南瓜都唔太難升
但係我覺得港服冇100%呢個優惠

十週年勳章(賀詞)

其實如果真係有100%
50級唔係最多去到99.99%
要接任先升到100%的嗎?

還是不用?

原帖由 月之音 於 10-2-4 02:28 PM 發表
其實如果真係有100%
50級唔係最多去到99.99%
要接任先升到100%的嗎?

還是不用?

50升51係要升到100.00升到無exp為止先會比你轉職
個任務呃人架~囧

原帖由 側田爸爸 於 10-2-4 11:02 AM 發表

按目前收到的資料. 更改是對玩家有好處的.

像 lv43, 20%. 更改後會變成 lv43 100%.

小聲: 本來原廠便是會把 lv43 20% 改到 lv43 0% 的.這個鳴啦啦爭取了很久才說服原廠....希望大家明白.

至於另一個問題 ...

51之後已經唔夠場升,
成日繁忙時間一個細場都冇...
仲要一次過俾班50等100%上哂黎,咁仲洗升既....?

要求更改怪物/任務得到經驗,而人物經驗不變~~

原帖由 復仇小淚 於 10-2-4 11:46 AM 發表

唔係難唔難問題 點解要變到咁?
有重任 + 經驗需求降低不就兩全其美?
經驗需求降低唔係為左吸引新手/老手回鍋嗎?
唔通又要回復返當年卡50的情景?
依家半獸區搶怪情況有幾嚴重 我相信51up既都唔清楚
依家 ...

個人認為,重任)係個任務叫"重複任務"咁解姐,而且佢既獎勵同任務經驗唔見得俾其他任務高或好,加上官方講左會增加主線任務'(不過是否係50等加任務_就唔知啦,.
同埋會調高任務and打怪經驗,所以除非你喜歡重複任務,不然做其他任務都係一樣.
最緊要唔好無任務就得....

原帖由 vincentfanhk 於 10-2-4 04:29 PM 發表

個人認為,重任)係個任務叫"重複任務"咁解姐,而且佢既獎勵同任務經驗唔見得俾其他任務高或好,加上官方講左會增加主線任務'(不過是否係50等加任務_就唔知啦,.
同埋會調高任務and打怪經驗,所以除非你喜歡重複任務, ...

佢加主線加得幾多 冇人知道

打怪升除左會有搶場問題   仲會益左d外掛

根據目前韓版的情況,經驗值當然是原經驗值,但重複任務仍然存在,只是相比目前的港/台版,重複任務經驗值報酬少35-70%,但另外卻新增了所謂的每日任務 (Daily Quest)(以每日清晨6點重置),每日任務經驗值報酬比重複任務為高。
所以整走重任NPC後,港台版仍然係特別版

原帖由 EMML 於 10-2-6 02:05 AM 發表
根據目前韓版的情況,經驗值當然是原經驗值,但重複任務仍然存在,只是相比目前的港/台版,重複任務經驗值報酬少35-70%,但另外卻新增了所謂的每日任務 (Daily Quest)(以每日清晨6點重置),每日任務經驗值報酬比 ...

多謝回答
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 03:44 PM , Processed in 0.042023 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存