2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 魔神傳 請問怎才可比例易得到自己的寵物?
go

請問怎才可比例易得到自己的寵物? [複製鏈接]

玩了一星期每天都打了25-30lv怪但都沒寵物??
是不是有其他方法易打到的?

同埋會唔會玩什麼職業就比較適合養什麼寵物??
我在練阿修罹刺客..有什麼適合我養?

還有同來代步的騎寵是找那個npc買??
因為每天行得好慢好辛苦..

先謝謝你們解答

一般打空卡很看運氣, 好運的一日能打到好幾張. 不好運的一星期也打不到一張  =.="
我lv12  時也試過打城外 lv 13 的怪掉了張獸人卡, 即時再抓又給我抓到了.  但有 d 高手百幾lv,  馴獸技能 lv 十幾 ,走去抓獸人亦會抓爆卡, 所以全看運氣.

騎寵找新手島或是城內的冒險指導員會有, 好像 1100盧比左右, 很便宜.

而你刺客....初玩時我建議買別人抓到的獸人, 雪人或是章魚, 都很便宜的. 水妖 + 血也不錯.

有看過有人賣 3x lv 的這類寵 100w 左右.

希望能幫到你.
已有 1 人評分威望 收起 理由
☆魔鬼皇☆ + 10 活動參與

總評分:  威望 + 10   查看全部評分

原帖由 Skywalker01 於 10-2-12 03:22 AM 發表
一般打空卡很看運氣, 好運的一日能打到好幾張. 不好運的一星期也打不到一張  =.="
我lv12  時也試過打城外 lv 13 的怪掉了張獸人卡, 即時再抓又給我抓到了.  但有 d 高手百幾lv,  馴獸技能 lv 十幾 ,走去抓獸人亦會 ...

多謝你的解答=]
咁係邊到可以買? 我看到可以傳送好多地方..但都好貴..

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 二心中 於 10-2-15 02:00 PM 發表

多謝你的解答=]
咁係邊到可以買? 我看到可以傳送好多地方..但都好貴..

坐騎問題 你樓上已經有講到 而傳送地區係比較貴的 通常大家都係騎上坐騎跑過去就算

原帖由 ☆魔鬼皇☆ 於 10-2-15 02:06 PM 發表

坐騎問題 你樓上已經有講到 而傳送地區係比較貴的 通常大家都係騎上坐騎跑過去就算

還有接了任何不知那個魅溪湖在那

點解我用了兩把短刀後的攻擊同一把短刀差唔多?那我不如用一把短劈+一個盾嗎..

用二刀第2下攻擊又會大大下降..

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 二心中 於 10-2-15 02:14 PM 發表

還有接了任何不知那個魅溪湖在那

按出大地圖就會搵到

原帖由 二心中 於 10-2-15 03:57 PM 發表
點解我用了兩把短刀後的攻擊同一把短刀差唔多?那我不如用一把短劈+一個盾嗎..
用二刀第2下攻擊又會大大下降..

刺客心得:http://www1.2000fun.com/bbs/view ... 1448951#pid64203213

另外已發表問題後 還沒有人回應你前 想再加新問題 請利用編輯加上問題 不要連帖發問 是違了版規 會扣分的 請留意!

這篇心得有說刺客為何第二刀攻擊那麼小????

原帖由 二心中 於 10-2-16 12:48 AM 發表
這篇心得有說刺客為何第二刀攻擊那麼小????

第2刀係攻擊比較少嫁 正常嫁 但攻速係快左好多

原帖由 ☆魔鬼皇☆ 於 10-2-16 01:13 AM 發表

第2刀係攻擊比較少嫁 正常嫁 但攻速係快左好多

原來係咁@@ 我24lv了..但都沒一只寵..唉

有沒有說打什麼怪會易出寵卡一點t^t??
已有 1 人評分威望 收起 理由
☆魔鬼皇☆ -2 重覆發帖

總評分:  威望 -2   查看全部評分

沒有. 一樣是全看運氣.

貓市玩家賣的普通寵物空卡都很便宜.  15 - 30w 左右已有一張
(eg. 水妖, 火妖, 塞任等), 而雪人, 獸人等等的也差不遠, 遇到好心人士更會送你寵bb.

祝好運.

原帖由 Skywalker01 於 10-2-16 07:16 AM 發表
沒有. 一樣是全看運氣.

貓市玩家賣的普通寵物空卡都很便宜.  15 - 30w 左右已有一張
(eg. 水妖, 火妖, 塞任等), 而雪人, 獸人等等的也差不遠, 遇到好心人士更會送你寵bb.

祝好運.

是嗎^ ^ 那我可以怎麼去貓市?

http://www.2000fun.com/bbs/viewt ... &extra=page%3D3

要說的太多
我把之前的文章再給你一次好了
很多實用資料
自己慢慢看

原帖由 解答專員 於 10-2-19 01:37 AM 發表
http://www.2000fun.com/bbs/viewt ... &extra=page%3D3

要說的太多
我把之前的文章再給你一次好了
很多實用資料
自己慢慢看

咁復習ge.....完全唔知點先有pet..冇pet真有點悶

原帖由 二心中 於 10-2-23 10:04 PM 發表

咁復習ge.....完全唔知點先有pet..冇pet真有點悶

咁簡單一句
1)靠運氣打怪出到空卡自己或請人捉
2)用game錢或點卡之類收購其他玩家寵物
3)官方活動有時候有空卡送出 努力參與
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 06:45 AM , Processed in 0.097315 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存