2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 我的愛情故事 短篇愛情小說.十蚊的介指,十年的約定
go

短篇愛情小說.十蚊的介指,十年的約定 [複製鏈接]

林與情情是中五剛認識的好朋友,在一次感冒,兩人的感情也開始昇華。
話說林在上學近日發現情情心情好似有點沉重,林就因為這,發出第一
個信息給情情,感情就這開始~
【情情,你....係唔係唔開心呀?】
【呀.唔係呀,有點感冒....】
【多點飲水,早睡.別開夜車哦..感冒會嚴重,塊面會腫的.到時會變豬面呀!】
【你才豬呀!】
唔知係唔係天既注定,情情既感冒持續了幾天,但林與情情既感情一日比一日好.
終於.情情有一日病到要早退..唔知點解,反到屋企.情情發現書包有一個十蚊紙
摺的介指.原來係林係網上學到的摺紙,偷偷放在情情既書包...
望住張十蚊介指...情情感到很感動..一個信息
【情,沒事嗎?早退也不說聲..好擔心你呀..快覆我】
【多謝呀..多謝你個介指呀...好感動呀...】
【吓..你又知係我既!?】
【感覺】
【個介指充滿我對你既祝福..希望你可以早日康復....】當林打到這句就而發
送信息給情情.其實林仲有一句話想說
【十年後..我會給一個真正既介指給你】

故事就甘完..只要小小的祝福或者關心.會令到女方感覺到溫柔
因為女方往往會被浪漫而打動心靈

送上一首歌
潘瑋柏-完美故事

一有靈感我會放上網給大家分享..如果大家都翻看本人其他作品可到
http://blog.qooza.hk/lovefor217
或者爬文

已有 1 人評分Good 收起 理由
☆可兒☆ + 1 支持你!下次繼續^_^

總評分:  Good + 1   查看全部評分

好感動呀>.<
有人對我咁好就好啦!!囧

或者我比一d我個人既意見比你...唔岩聽既唔好嬲...

我覺得你應該開頭花更多更多既篇幅落去佢地點樣相識,繼而到了解,發展友情,再去到相愛..
戒指既約定應該已經到佢地好愛好愛對方既地步先再寫出...

標題的確好能夠吸引到人, 就咁睇已經覺得好浪漫.
你而家一開頭就帶左出黎, 呢個場口理應係好浪漫先岩.但老實講, 真係感動唔到我..
因為作為讀者既我地完全唔認識呢兩位主人翁, 又冇咩關於佢地既故事令我地印象深刻..

我個人意見係咁, 我只係以一位讀者既角度去講,
但無論如何, 勇於嘗試已經離成功不遠焉.加油吧

原帖由 虎痴恩 於 10-2-22 09:15 PM 發表
或者我比一d我個人既意見比你...唔岩聽既唔好嬲...

我覺得你應該開頭花更多更多既篇幅落去佢地點樣相識,繼而到了解,發展友情,再去到相愛..
戒指既約定應該已經到佢地好愛好愛對方既地步先再寫出...

標題的確好 ...

多謝你意見..開頭都想寫長d..但立意會好似迷糊左.寫短篇係可以比讀者用1.2分鍾睇.又明白當中意思.主角不重要.好多地方都可以寫..我不寫理由.可以比讀者代入個角色...等佢地可以想像當中過程..

原帖由 運吉魔囝 於 10-2-22 10:39 PM 發表

多謝你意見..開頭都想寫長d..但立意會好似迷糊左.寫短篇係可以比讀者用1.2分鍾睇.又明白當中意思.主角不重要.好多地方都可以寫..我不寫理由.可以比讀者代入個角色...等佢地可以想像當中過程..

我諗短篇小說難處就係呢度吧..要用有限既文字帶出意思同感動人, 並唔同長篇..
但畢竟你呢篇小說發展實在太快了..一場感冒或許會令男女主角增進感情,
但唔會咁快去到一生一世的愛掛..?
以上只係我個人感覺姐..
或許其他讀者有好評既~!

但唔會咁快去到一生一世的愛掛..?
當然唔會la^^.將來點發展..讀者會想像.其實真正作家就係讀者.一結局係點.係由讀者去決定(e個係我想做既野)
但畢竟你呢篇小說發展實在太快了..一場感冒或許會令男女主角增進感情,
多謝你意思...我會在下次的短篇改善..因為我都有想過..但個腦永遠局限於字數方面

回復 6# 運吉魔囝 的帖子

不錯,真的很不錯,支持一下。呵呵

移動短信內容查詢 短信查詢手機業務QQ 591498085

查詢手機通話清單。短信內容. 幫助刪除修改手機通話記錄. 想知道自己的愛人和誰在約會嗎?咨詢QQ: 591498085 真正查出手機半年內通話記錄,短消息收發記錄,移動,聯通,電信的都可以,這 ?僅僅需兩個小時,半年內通話詳單就可以一目了然. 我們埰用的是最先進網絡 工具來查詢移動電話的手機密碼也就是查話費密碼,在營業廳自助打印通話詳單密碼客戶拿到此密碼 可以無限制在官方網 站查詢噹日之前6個月內所有通話記錄. 手機通話記錄短信記錄短信內容 坐機通話記錄坐機裝機地址手機通話清單 咨詢QQ: 591498085 全國手機通話記錄短信記錄短信內 容坐機通話記錄坐機裝機地址手機定位勁爆最低價通話清單手機通話記錄專業查全國手機通話記錄 ,短信記錄,短信內容,坐機通話記錄,坐機裝機地址。手機定位.2小時出結果. 咨詢QQ:591498085
相關搜索 手機短信內容查詢 手機短信查詢 短信內容查詢  手機短信內容
移動手機短信查詢  短信查詢手機業務 查手機短信內容
咨詢QQ:591498085

安溪鐵觀音茶葉禮盒_安溪鐵觀音茶具 www.xiangfu.org

笑傲無雙 玩過星曲WEB

thz share!

好有心思

好似太快,尼啲咁浪漫口既情節係兩個人有了解有感情,互想中意,而女仔好湯望有尼啲情節發生,但冇念過會發生,點知真係出其不意地發生左,先會感動,相識了解過程應該寫多啲先

多謝你既分享~
我覺得十年的約定能夠看得出2個人之間對對方既感情~
用10為介限係好好設計~
請你加油^^

感謝大大的分享哦
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-2 10:58 AM , Processed in 0.037658 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存