2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero 個人對弓游的睇法
go

[游俠] 個人對弓游的睇法 [複製鏈接]

玩過星曲WEB

好多人都話弓游 貫骨救人 箭雨CUT技就好 汁下雞咁
我覺得呢2點都冇錯 但係又唔知幾多人知道 貫骨救人又唔係想像中易
貫骨 - 起手慢,真係好易被人CUT技 而且好多弓都係前線貫骨 2邊接近受救者根本貫唔到
           我覺得要貫,先要條件要有被殺的覺悟 走前D 起汁邊貫過去 火D 雷B可能貫不到 起碼戰士會被你貫一堆 好多時都係重壓打死人
箭雨 - 距離的確遠,但係好多弓游都係起己方法師群中,什至在法師後面箭雨.結果就是破冰,箭雨打戰士
            而小的覺得 最好走前D 真真正正把箭雨落在敵方法陣中 要不就不要浪費魔了
以上2點 都要弓游走入危險的地方 差不多要跟戰士一樣前了 因為在己法師前 才比較有殺傷力,影響力.更加利己方戰士的推進
龜在後方 的確很安全 但係有時隊友殺不到的 指望弓手補殺 就指望不了 因為距離外..
身為一個弓游 要講:射程外 殺不到  我自己都試過講出口 感覺不太好受/口\
飛鷹 - 的確用黎汁雞好,但係當你在開戰區,烏在老遠 雞通常都是戰士殺不到的情況戰士殺不到 弓手又在法師後方..要怎殺呢/口\
火箭- 近排唔知點解多左好多人用,又聽過人講火箭20連發(這神人行為好難呢@@)火箭其實真係好好用 可以用黎連技,但係有時唔一定要自己用強力連技,因為你是有隊友,戰友的 戰士追緊火箭中就給戰士補個重壓吧.絕對比你打強力有效
精準- 可以說是最常用的技能了,但係點用先用得好.我覺得都係位置問題. 因為戰區直線互打換血的情況下
直線打精準..真的會食到火D重壓等等比精準的高傷技,所以還是走前點,走旁邊拉開戰線在側邊打下去吧
我睇過好多弓游所為既高傷文,的確是沒錯.只但係高傷真的可以幫到前線 減輕前線的壓力嗎
高傷不難影響才難 要影響到戰線先至真係勁 總結弓手還是走前點走邊點
以上只是一些淺見 供參考 最後多謝你睇完OR睇到呢句^_^
GAME名:鬼王子
已有 1 人評分Good 收起 理由
stormfxx + 1 認同,現在好少見好弓了TwT, BTW 你條粉腸 ...

總評分:  Good + 1   查看全部評分

我玩弓手都走好前-_-
但係我唔玩精準。
我係飛鷹,強力,貫骨 3招打天下= =

玩弓遊
最多用係飛鷹
其次係火箭
之後就係精準!

原帖由 一鬼一 於 10-2-24 04:40 AM 發表
好多人都話弓游 貫骨救人 箭雨CUT技就好 汁下雞咁
我覺得呢2點都冇錯 但係又唔知幾多人知道 貫骨救人又唔係想像中易
貫骨 - 起手慢,真係好易被人CUT技 而且好多弓都係前線貫骨 2邊接近受救者根本貫唔到
          ...

我想問你一句 你有無玩過弓遊??

大戰場(團打團 / 雙方街人有實力)的話
一發貫骨就可以跑完全場了 其他的只會增加你的失誤率

街場的話
我先看看是什麼場吧
如果是純廚場 那直接在戰士旁灑灑灑灑灑灑灑灑灑灑灑灑箭雨好了
如果還有一點希望的 那啊... 火毒慢80% 貫骨10% 飛鷹8% 空襲(自保/單挑)OR精準等其他技2%...

我就是這樣打

神愛世人

原帖由 魔流星 於 10-2-24 06:37 AM 發表
大戰場(團打團 / 雙方街人有實力)的話
一發貫骨就可以跑完全場了 其他的只會增加你的失誤率

街場的話
我先看看是什麼場吧
如果是純廚場 那直接在戰士旁灑灑灑灑灑灑灑灑灑灑灑灑箭雨好了
如果還有一點希望的  ...

如果還有一點希望的 那啊... 火毒慢80% 貫骨10% 飛鷹8% 空襲(自保/單挑)OR精準等其他技2%...
d句睇唔明 - -"

原帖由 cloudscw2 於 10-2-24 07:05 AM 發表

d句睇唔明 - -"

80%時間用火毒慢
10%時間用貫骨
8%時間用空襲OR精準
2%時間用其他

玩過星曲WEB

回復 4# cloudscw2 的帖子

不知你有沒有看完了
正在玩的職業是弓游 謝謝

原帖由 cloudscw2 於 10-2-24 06:28 AM 發表

我想問你一句 你有無玩過弓遊??

XXXXXXXXXXXXXXXXXXX

無野喇!~

玩過星曲WEB

原帖由 固態蛇 於 10-2-24 07:17 AM 發表

XXXXXXXXXXXXXXXXXXX

無野喇!~

蛇叔做咩咁多 X  
唔通你想叫:WE ARE X! ?_?

原帖由 一鬼一 於 10-2-24 07:23 AM 發表

蛇叔做咩咁多 X  
唔通你想叫:WE ARE X! ?_?

無野打錯字,
我覺得你玩弓遊真係好勁.
次次都見到你上頭十人傷, 無咩見過你做錯野
c團得你同黃箭士, 係我覺得真係勁既弓遊來 :)

玩過星曲WEB

勁 ~ 我仲未去到果個階段
我只係去到熟手 有手感
多謝你啦 蛇叔
漫漫長夜 起公司無無聊聊既時候 仲有你陪我吹水XD

原帖由 一鬼一 於 10-2-24 07:31 AM 發表
勁 ~ 我仲未去到果個階段
我只係去到熟手 有手感
多謝你啦 蛇叔
漫漫長夜 起公司無無聊聊既時候 仲有你陪我吹水XD

我都就訓, 我地都係唔好OFF TOPIC喇 xddd
明天再吹~

點解c團都覺得 自己團d人勁 而其他團就唔覺勁
喜歡自編自導自演
黃國都有好多勁人

玩過星曲WEB

回復 14# cloudscw2 的帖子

放下先入為主的觀念吧 戰友
個人技術 黃國好多人都唔差 真係勁既大有人在
只係提供意見比大家參考
如果有意見當然歡迎提出 我都想參考 增進個人技巧
唔好咁敏感啦 蛇叔同我係度吹水 呃分姐= =

原帖由 一鬼一 於 10-2-24 08:07 AM 發表
放下先入為主的觀念吧 戰友
個人技術 黃國好多人都唔差 真係勁既大有人在
只係提供意見比大家參考
如果有意見當然歡迎提出 我都想參考 增進個人技巧
唔好咁敏感啦 蛇叔同我係度吹水 呃分姐= =

你想 弓方面 更上一層樓
我建議你玩"空襲"

原帖由 cloudscw2 於 10-2-24 08:02 AM 發表
點解c團都覺得 自己團d人勁 而其他團就唔覺勁
喜歡自編自導自演
黃國都有好多勁人

頂你個肺, 我話inside c團我覺得佢同黃箭玩弓最好
唔通你想我話你勁呀? 下世啦  /~\"
真係唔火都唔得既.  (PK! 中伏了!?

鬼王子, 佢都係分享佢個人既弓遊睇法.
你就懷疑人地有冇玩過弓遊,
你知唔知, 其實我都懷疑緊你有冇打過國戰呀

原帖由 固態蛇 於 10-2-24 08:13 AM 發表

頂你個肺, 我話inside c團我覺得佢同黃箭玩弓最好
唔通你想我話你勁呀? 下世啦  /~\"
真係唔火都唔得既.  (PK! 中伏了!?

鬼王子, 佢都係分享佢個人既弓遊睇法.
你就懷疑人地有冇玩過弓遊,
你知唔知, 其 ...

打過咪知勁唔勁

我讚佢在c團入面, 佢同黃箭算係勁既弓遊,
你睇唔明不特只, 仲要意為我(c團人)只會覺得c團既人勁
其實我無話到人地團無勁人wor . . .
希望你討論時, 慢慢諗清楚, 先好打出來俾人睇啦.

首先你睇唔明魔流星個post, 跟住又睇唔明我個post.
其實你係唔係未訓醒?

我知前起火係我錯, sorry

玩過星曲WEB

回復 16# cloudscw2 的帖子

空襲的確也是好物 不過用既情況都是因地形限制下先用(高低位絕對是好物^_^)
空襲MP消耗量很吸引 巧妙利用 也是不錯的選擇
不過因為其選擇性的范圍 常常會打到意外的目標 冰人 暈人等等
個人感覺 精準 飛鷹的準確度遠比他高
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-7 03:15 PM , Processed in 0.036321 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存