2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 街頭足球Online 《街頭足球Online》 x 2000Fun 足球聯賽快訊 (已更新#10 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[新聞] 《街頭足球Online》 x 2000Fun 足球聯賽快訊 (已更新#10) [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 玩過星曲WEB

今次聯賽會增設左聯賽時既預計出場名單,聯賽盃

而預計出場名單,隊長賽前同賽後採訪,就係#8同9

當日2kf街青聯最強戲碼
9月4日        21:15        HotSpur     vs Rangers

當日2kf街職聯最強戲碼
4/9        22:00        SavIour        Vs        西維爾

改期申請

2kf街青聯
8月19日 21:15        Rangers        vs        HotSpur
8月28日 21:15 春田花花幼稚園 vs Rangers

2kf街職聯
21/8        22:00        伯明翰        Vs        Winning x 勝利

2kf街青苗聯賽盃

2kf街職業聯賽盃

補賽通知

2kf街青聯
9月2日  春田花花幼稚園 vs NameLess

2kf街職聯

2kf街青苗聯賽盃
9月2日   NameLess    vs    春田花花幼稚園

2kf街職業聯賽盃

乙組聯賽球隊歷史

1. SavIIour                    
創會日期:2011.07.15
球隊歷史:《街頭足球Online》女子足總盃冠軍

2. Winning x 勝利                    
創會日期:2011.04.27
球隊歷史:《街頭足球Online》街頭足球班霸聯賽 (1-29)亞軍
《街頭足球Online》街頭足球班霸聯賽 (30-60)亞軍
《街頭足球Online》一週年比賽 冠軍
《街頭足球Online》暑期球賽盃冠軍
《街頭足球Online》倫敦奧運女子足球盃(1-29)亞軍
《街頭足球Online》倫敦奧運女子足球盃(30-60)亞軍

3.CoverStar                          
創會日期:2010.11.10
球隊歷史:《街頭足球Online》聖誕盃第二回亞軍
《街頭足球Online》兔年積分挑戰賽 第一回亞軍
《街頭足球Online》街頭足球班霸聯賽 冠軍
《街頭足球Online》端午節比賽 (1-29)亞軍
《街頭足球Online》端午節比賽 (30-60)冠軍

4.NameLess
創會日期:17/3/2010
球隊歷史:《街頭足球Online》活動盃賽1-29級組別《總決戰》亞軍
《街頭足球Online》非洲國家盃亞軍
《街頭足球Online》復活節積分聯賽冠軍

5.HotSpur                     
創會日期:2008.12.15
球隊歷史:

6.伯明翰                           
創會日期:2011.04.08
球隊歷史:《街頭足球Online》一週年比賽 亞軍

7.Rangers
創會日期:13/7/2009
球隊歷史:《街頭足球Online》兔年積分挑戰賽 第三回冠軍
《街頭足球Online》德國甲組聯賽冠軍
《街頭足球Online》熱血足球常規賽 (1-29)冠軍
《街頭足球Online》熱血足球常規賽 (30-60)冠軍
《街頭足球Online》熱血足球天梯賽(1-29) 亞軍
《街頭足球Online》熱血足球天梯賽(30-60) 冠軍
《街頭足球Online》德甲聯賽 冠軍
《街頭足球Online》英格蘭超級聯賽 亞軍
《街頭足球Online》端午節比賽 (1-29)冠軍
《街頭足球Online》端午節比賽 (30-60)亞軍
《街頭足球Online》一週年比賽 (1-29)冠軍
《街頭足球Online》一週年比賽 (30-60)亞軍
《街頭足球Online》女子足總盃亞軍

8.春田花花幼稚園
創會日期:2011.07.08
球隊歷史:

甲組聯賽球隊歷史

1. SavIour                  
創會日期:2010.01.04
球隊歷史:《街頭足球Online》世界皇者盃冠軍
《街頭足球Online》英國本土四角錦標賽冠軍
《街頭足球Online》一週年比賽(1-29)冠軍
《街頭足球Online》一週年比賽(30-60)冠軍
《街頭足球Online》國慶記念賽(1-29)冠軍
《街頭足球Online》國慶記念賽(30-60)冠軍

2. Winning x 勝利                    
創會日期:2011.04.27
球隊歷史:《街頭足球Online》街頭足球班霸聯賽 (1-29)亞軍
《街頭足球Online》街頭足球班霸聯賽 (30-60)亞軍
《街頭足球Online》一週年比賽 冠軍
《街頭足球Online》倫敦奧運女子足球盃(1-29)亞軍
《街頭足球Online》倫敦奧運女子足球盃(30-60)亞軍

3.伯明翰                           
創會日期:2011.04.08
球隊歷史:《街頭足球Online》一週年比賽 亞軍

4.Rangers
創會日期:13/7/2009
球隊歷史:《街頭足球Online》兔年積分挑戰賽 第三回冠軍
《街頭足球Online》德國甲組聯賽冠軍
《街頭足球Online》熱血足球常規賽 (1-29)冠軍
《街頭足球Online》熱血足球常規賽 (30-60)冠軍
《街頭足球Online》熱血足球天梯賽(1-29) 亞軍
《街頭足球Online》熱血足球天梯賽(30-60) 冠軍
《街頭足球Online》德甲聯賽 冠軍
《街頭足球Online》英格蘭超級聯賽 亞軍
《街頭足球Online》端午節比賽 (1-29)冠軍
《街頭足球Online》端午節比賽 (30-60)亞軍
《街頭足球Online》一週年比賽 (1-29)冠軍
《街頭足球Online》一週年比賽 (30-60)亞軍

5.西維爾
創會日期:11/9/2007
球隊歷史:《街頭足球Online》揭幕戰冠軍
《街頭足球Online》香港回歸紀念盃冠軍
《街頭足球Online》意大利盃預演賽亞軍
《街頭足球Online》亞洲足協盃冠軍
《街頭足球Online》亞洲球會盃冠軍
《街頭足球Online》活動盃賽1-29級組別《積分戰》冠軍

6.MyStery                                 
創會日期:8/9/2009
球隊歷史:《街頭足球Online》天宇青年盃亞軍
《街頭足球Online》第五屆意大利盃亞軍
《街頭足球Online》聖誕盃第一回亞軍
《街頭足球Online》聖誕盃第二回亞軍
《街頭足球Online》第二屆天宇盃亞軍
《街頭足球Online》兔年積分挑戰賽 第六回亞軍
《街頭足球Online》暑期球賽盃亞軍

取至街頭足球的盃賽成績

乙組聯賽球隊各隊分析

Winning x 勝利(本人預計排名:6)
呢隊波個會名叫做勝利,雖然依家講緊既係KICKS 2000FUN聯賽,但因為Winning既會長qq哥有著打不死既精神,差唔多星期五就會舉行一次訓綀,佢地仲話足球不需要華麗,要求的是不停的傳球同埋球員之間的信任!就只要有堅定的信念,才是本會 秘密武器 加上佢地既宗旨系足球革命,我本人認為呢隊波有機會做得今屆聯賽既黑馬@@

SavIIour(本人預計排名:1或2)
呢隊波我相信唔洗點講 都知佢地系SavIour既2隊,實力比起1隊都有少少距離,
雖然呢隊波有Cts ,但我唔太睇好呢隊波. 因為呢隊波開會既日期系比起其他報左名1-29聯賽既會遲好多,不過 我相信佢地都有機會爭到三甲.因為其下既球星有美斯,沙維 ,哥古夫 紅軍糟糕等球星 .

伯明翰(本人預計排名: 8)
呢個球會 相信大家都熟吧 雖然上年系英超球會之一 但我實在不太清楚呢隊波既實力 雖然佢地有西班牙球星法比加斯坐陣,但我認為佢地會系呢次聯賽失分過多@0@

Coverstar (本人預計排名:5)
我認為Coverstar 既實力大家都不用質疑,而且Coverstar有minga坐陣 我相信minga既實力,同埋佢所訓綀出黎既人,應該會有完美的合拍,所以呢隊波會係今屆聯賽既黑馬

NameLess(本人預計排名:4)
我認為NameLess 既實力大家都不用質疑,因為上一屆聯賽 他們都有報名,而且有著前ms,ts會員坐陣 我相信佢地既實力,,應該會有攻擊力,所以呢隊波會係今屆聯賽既中遊

春田花花幼稚園 (本人預計排名7)
對於呢隊波 ,本人只能說 而我不知道實力如何, 雖然佢地既會名好得意,但實力我真的不知道,也許 花嬸會帶起佢地一眾既球員 贏出這次的聯賽

Rangers(本人預計排名:1或2)
對於呢隊波,本人十分看好,因為他們的前身是Royal.Royal主張訓綀合拍,我相信佢地既合拍係1-29聯賽中最好的一隊,Rangers 的名字 大家都聽過,但其實大家又知不知道他們的實力?他們陣下的球星有 費高
韋拿, 朗拿度,費查,卡卡等大量極級球星坐陣,我能說 Rangers 很大機會爭奪三甲

HotSpur(本人預計排名: 3)
對於呢間球會,本人覺得戰績平平, 何況他們會長Hing 是剛剛回歸街頭足球,我相信他們的實力未必能回復到以前的狀態.所以 本人只能說 全力加油吧

作者:ccy

甲組聯賽球隊各隊分析

Winning x 勝利(本人預計排名6)
呢隊波一般.佢地既主力成員有好多.不過大部分都系利用公廁AC 所以我唔太認為呢隊波會系30-60聯賽有較好的發展.

SavIour(本人預計排名:2或3)
呢間球會 雖然主力球員Gaylo因傷收咧,實力大受影響,但後繼有人 ,青出於藍, 而且佢地擁有五十級上的帳號,所以佢地既實力係不容忽視既. 而且佢地有強大既合拍力 . 應該會是今屆的黑馬吧

伯明翰(本人預計排名:5)
呢隊波 我真是不知道應該說什麼.而且他們的名單只有6名.有一些帳號更不到30等級. 聯賽護級也許還需要花一點努力.

MyStery(本人預計排名:4)
呢隊波.雖然系minga訓綀出黎.應該會有一定既實力,但眼見佢地既帳號只有數隻是30級上,實力雖然比伯明翰高.但在這次的聯賽下,也許會被三大球員屠殺.

Rangers(本人預計排名:2或3)
Rangers 呢隊波既主力球員係Royal前球員,實力應該不容忽視 雖然在他們的名單中 前峰的帳號只有低級的.但眾所周知. 他們的踢法是華麗的.合拍程度也比得上現今的巴塞隆拿.本人認為他們即使對著什麼球會,也有可能會輕易就取得勝利.

西維爾(本人預計排名:1)
呢隊波 大家回饋前二屆的聯賽.他們的戰績都是十分好.在平日,本人亦對西維爾的球員十分佩服,因為他們的實力十分強大,在近日亦加入了幾名新血.所以他們的實力絕對在Rangers之上.本人深信 只要他們不放鬆.他們可以保持不敗到聯賽結束

作者ccy

青苗聯賽積分榜

職業聯賽積分榜

青苗聯賽預計出場名單,隊長賽前同賽後採訪

Winning x 勝利預計陣容(31)
qqwess.速    hahako
                  ?
           gunner06

Winning x 勝利隊長賽前採訪

Ccy :
Winningx勝利隊長:

Ccy :

Ccy :

Ccy:
Winning x 勝利隊長:

minga:

minga:

minga:

HotSpur預計陣容(22)
     Mario.Gomez    7.Lennon
     法比奧.達斯華     15.Vidic  

HotSpur隊長賽前採訪

minga:你好,Hotspur隊長,聽日球隊將會面對伯明翰,第一循環兩隊只能打成2比2,你認為聽日場波勝算有幾大呢?
HotSpur隊長:近幾輪本隊既表現已回升至正常水準,加上陣容上的調整令己隊發揮更為理想,故聽日既比賽相信可以全取3分,收復失地。勝算可算頗大。

minga:轉會期一開,好多間球會都簽入左新球會,而HotSpur仲未有行動,咁樣會唔會搞到球隊之間實力相距遠左呢?
HotSpur隊長:基本上,己隊既陣容已經十分理想,即使更換球員,新球員亦預計只會列作後備,始終正選球員之間既默契已經不錯,而其他隊伍更換球員亦需要時間磨合,因此實力應不會被拉遠。

minga:好的,希望願你所願能贏出聽日場比賽,謝謝你的訪問.
HotSpur隊長:

minga:
HotSpur隊長

T.K.:
隊長:

T.K.:
隊長:

伯明翰預計陣容(211)
      Aika_Ota
      砂瀑我愛羅
     傷恐        囧然系〞

伯明翰隊長賽前採訪:

T.K.:你好 你地係轉會期引入左Coverstar既新援 唔知作為隊長ge你對佢有冇信心?
伯明翰隊長:有信心到呢,,呢位新援如果踢得好既話,班主話重金收購

T.K.:咁你地依家係中游位置 目標排名會唔會再放前d?
伯明翰隊長:頭三啦應該,,之前仲未上力

T.K.:早前有傳聞話隊中主力後防傷恐去左外地參與國家隊既賽事,到依家仲未歸隊 到底傳聞是真是假?
伯明翰隊長:真過真豬,,攪到個後防要出低能既aika_Ota 做替工

T.K.:冇錯個aika_Ota 真係好低能  聽日就係對Hotspur既大戰 如果傷恐缺陣會唔會對你地好大影響?
伯明翰隊長:聽日我地會用砂瀑尼打龍門,配合法比既手球,打算博和

T.K.:砂瀑既gk技術比Coverstar負責人minga於場上禁用 e家佢有得發揮係件好事  未知你對第一輪4場賽事會俾幾多分
伯明翰隊長:10分

T.K.:點解
伯明翰隊長:原來未上力

T.K.:好的 謝謝你的訪問

Coverstar預計陣容(121)
     Larsson
比真歷  愛情萬歲
     諾貝爾.雲尼

Coverstar隊長賽前採訪

T.K.:你好 你對於隊中離隊及新加盟的球員有何意見?
Coverstar隊長:冇意見-.-

T.K.:e家Coverstar係聯賽ge排名係第三 你認為係未來既聯賽可唔可以保持住?
Coverstar隊長:保持唔到,因為我地目標係第2

T.K.:咁你對今屆過去既賽事滿唔滿意?
Coverstar隊長:50/50 滿意既係贏左NameLess啦,唔滿意既係輸比HotSpur同只係小勝伯明翰

T.K.:你覺得第二次面對住Rangers等勁旅 你覺得會唔會突破到之前既成績?
Coverstar隊長:會掛

T.K.:對於中下游winning nameless等球隊 全取三分會唔會係你地既目標?
Coverstar隊長:一定係

T.K.:好的 希望你地會達成亞軍的目標
Coverstar隊長:

minga:
Coverstar隊長:

NameLess預計陣容(211)
              斯費
        R.Castelen
      劉民        -.-

NameLess隊長賽前採訪

minga:
NameLess隊長:

minga:你好,NameLess隊長,上場球隊5比2大勝Winning x 勝利,下場將會面對CoverStar,球隊係第一循環以0比2不敵對手,你希望聽日場波係點呢?
NameLess隊長:繼續輸波

minga:球隊係聯賽盃淘汰伯明翰,晉身4強,將會面對春田花花幼稚園,你認為球隊可以晉身決賽嗎?
NameLess隊長: 應該好難後防不穩係一個問題

minga:轉會期一開,其他球會已經買入左好多人,而NameLess就未有行動,這樣會唔會搞到球隊之間實力相距遠左呢?
NameLess隊長:不緊要吧給新球員吸取經驗較為好

minga:好的,謝謝你的訪問
NameLess隊長:u ar welcome

T.K.:
NameLess隊長:

T.K.:

春田花花幼稚園預計陣容(112)
   激辣  │☆_小怡〞
        鈴木雪兒
           花嬸

春田花花幼稚園隊長賽前採訪

minga:
春田花花幼稚園隊長:

minga:
春田花花幼稚園隊長:

minga:
春田花花幼稚園隊長:

minga:
春田花花幼稚園隊長:

minga:
隊長:

Rangers預計陣容(112)
R.奧利維拉     L.費高
             D.Fletcher
          狗鼻.拜恩

Rangers隊長賽前採訪

T.K.:你好 唔知你覺得你地可唔可以係之後既賽事保持第一?
Rangers隊長:當然唔可以 , 可以話比你聽我地只係虛火

T.K.:你地係轉會期引入左唔少球員 你對佢地有冇信心?
Rangers隊長:我地引入既只係2線球員 , 所以對佢地冇咩信心

T.K.:咁Saviiour取消資格對你地爭標會唔會大左信心?
Rangers隊長: 唔會

T.K.:你對於過去ge四場比賽有咩評價?
Rangers隊長:打得好差

T.K.:咁你對未來既賽事有冇把握?
Rangers隊長:冇

T.K.:你認為Rangers係聯賽會排第幾?
Rangers隊長:尾2到啦

T.K.:謝謝你接受訪問
Rangers隊長:

已有 3 人評分威望 Good 收起 理由
小糖xd + 1 真好心機^_^
Bra仔 + 1 型..我都未做-.-我下場開始做=)
MawML + 10

總評分:  威望 + 10  Good + 2   查看全部評分

職業聯賽預計出場名單,隊長賽前同賽後採訪

西維爾預計陣容(112)
〝傅穎〞紫米
       Angela
      容祖兒 *

西維爾隊長賽前採訪

minga:你好,西維爾會長,上場聯賽贏左SavIour,咁岩Rangers意外輸左比Winning x 勝利,聽日你地就將會打MyStery,第一循環就贏左5比2,咁聽日係唔係對場波好有信心呢?
西維爾隊長:有主力聽日要去澳門叫雞 所以我地都會緊慎處理呢場比賽

minga:如果因呢名主力去左叫雞,搞到場波失分,會唔會責怪佢呢?
西維爾隊長:唔會,因為我唔覺得失去主力係失分既籍口

minga:係聯賽盃方面,球隊以小組次名出線,將會面對B組既首名,而B組首名出線大熱係Rangers,咁樣會唔會提早說88呢?
西維爾隊長:好既對手遲早都會預到,所以對我黎講無影響

minga:Rangers同SavIour係轉會期一開已經買入左好多人,而西維爾就未有行動,這樣會唔會搞到球隊之間實力相距遠左呢?
西維爾隊長:um...黎緊我地會有相應既行動

minga:好的,希望你地聽日場波唔會因主力去叫雞而搞到失分,謝謝你的訪問.
隊長:

MyStery預計陣容(13)
  迪。維斯         鄧麗欣!          17.G.Rossi
                     謝拉特_fans

MyStery隊長賽前採訪

T.K.:你好 唔知你對今晚打西維爾既賽事有冇信心
MyStery隊長: 有既,話晒岩岩贏左聯賽第1場

T.K.:咁你認為新球員會唔會幫到你地護級?
MyStery隊長: 會  一定會  有金牌大風一姐係西維爾轉投wo  點會唔呢~

T.K.:方力申轉投winning wo
MyStery隊長: .... 而我不知方力申是誰

T.K.:如果係咁 係鄧麗欣帶領下會唔會將目標排名放前d?
MyStery隊長: 我地目標係第4

T.K.:可唔可以透露下鄧麗欣ge轉會費?
MyStery隊長: 唔使錢,因為外借only~

T.K.:聯賽完左後會唔會高價收購?
MyStery隊長: 唔會  因為球會冇錢

T.K.: 你認為成隊波呢半季表現好唔好?
MyStery隊長:好  一串魚蛋既價錢食到雞肶既味道~~

T.K.:好的 謝謝你的訪問

Winning x 勝利預計陣容(112)
J.Llorente   THOMASYUHIN
         gunner10
          池田秀樹      

Winning x 勝利隊長賽前採訪

Ccy :

Ccy :

Ccy:?

Ccy:

Ccy:
minga:

minga:

伯明翰預計陣容(112)
     田雞仔   艾迪巴約A_A
         1.卡斯拿斯
                 細粒仔

伯明翰隊長賽前採訪

T.K.:你好 你對於聽日打winning呢場賽事有冇信心?
伯明翰隊長:實輸啦,,對面咁''勁''

T.K.:winning隊中的主力公廁ac是很強大的
伯明翰隊長:認同

T.K.:咁你認為新羅致既田雞仔同17號from拿尼會為球隊帶來勝利嗎?
伯明翰隊長:唔認為     因為主要係比新手拿經驗

T.K.:賽事到左呢到 你對過去半季既成績滿意嗎?                  
伯明翰隊長:都OK la  場場3打4

T.K.:咁現在隊中士氣好唔好?
伯明翰隊長:很好  因為有班主鼓勵

T.K.:你認為今次聯賽排名會否包尾?
伯明翰隊長:應該會   因為我地好希望xd

T.K.:未來你最覺得有希望首勝係邊場賽事?
伯明翰隊長:Mystery  我驚答完比minga姐姐追殺0.0

T.K.:唔會 我保你    minga姐姐要追究實打9我先  謝謝你接受這次訪問

Rangers預計陣容(31)
         F_Inzaghi
贊浩  Lucas P.Foggia

Rangers隊長賽前採訪

T.K.:你好 賽事過左一半 你對球員既表現滿唔滿意?
Rangers隊長:非常不滿意

T.K.:點解?
Rangers隊長:實在打得唔好    雖然係贏波 , 但整體上係唔掂

T.K.:隊中士氣會唔會受影響?
Rangers隊長:好受影響  但係今晚對既係sav  相信士氣好快升番

T.K.:今晚既大戰應該都幾關鍵
Rangers隊長:隊長:ys

T.K.:會唔會以追趕Saviour同西維爾既分數為目標?
Rangers隊長:隊長:sure

T.K.:轉會期就快完 唔知仲會唔會有新球員加盟?
Rangers隊長:no

T.K.:好的 希望你地打番出水準 謝謝你的耐心回答

SavIour預計陣容(211)
             ※豪※
         邊渡友次子         
5.佩奧爾   2號艾耶拉   

SavIour隊長賽前採訪

Ccy:
Saviour隊長:

CCY:
Saviour隊長:

Ccy:
Saviour隊長:

Ccy:
Saviour 隊長:

盃賽用

青苗聯賽盃季軍戰和決賽公佈

職業聯賽盃季軍戰和決賽公佈

8月19日 (青聯)8強2回合
            (職聯)小組賽

8月28日和9月2日    (青聯)4強2回合
                            (職聯)4強2回合

9月4日       (青聯)季軍戰同決賽
                  (職聯)季軍戰同決賽

甲組聯賽神射手

甲組聯賽助攻王

甲組聯賽MVP

乙組聯賽神射手

乙組聯賽助攻王

乙組聯賽MVP

十週年勳章(賀詞)

好有心機耶

你真係好有心機lor..

十週年勳章(賀詞)

=.=聽日就開始

當日戲碼最強比賽 = =

18 - 29 巴塞讓兩球`=]

最強後備haha

十週年勳章(賀詞)

聽日是時候要爆~~~~

十週年勳章(賀詞)

wa s9m 戲碼....有傳哥,克哥=lose

原帖由 SiuTong` 於 10-2-25 10:45 PM 發表
聽日是時候要爆~~~~

together la XD
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 01:55 AM , Processed in 0.041490 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存