2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero FEZ 納茨瓦王國 紅國的解決版。提供改善方法區 (30/3小更新) ...
樓主: 惡魔獵鷹
go

紅國的解決版。提供改善方法區 (30/3小更新) [複製鏈接]

上次入場...見到個32lv 5星,唔知點解俾人踢左,追問之下竟然係有個大團既團友想入,所以是但搵個人做祭祀...

點呀鷹哥?

又話搞番好紅國既?成績呢?

又係又無時間?但點解咁耐連起色都無既?慢慢黎慢到幾時??

要改有時就改下你d高鬥la,唔好比我估中你,就算點開呢類post都係無用,就算討論又點?得你一個人,無人和應你一齊搞你以為你一個人可以搞起成個國家?

如果係咁既我都可以做國家領導人

我們高鬥的鷹哥加油吧期待你對紅國既改變=]

原帖由 櫻花幻影 於 10-3-28 11:40 AM 發表
點呀鷹哥?

又話搞番好紅國既?成績呢?

又係又無時間?但點解咁耐連起色都無既?慢慢黎慢到幾時??

要改有時就改下你d高鬥la,唔好比我估中你,就算點開呢類post都係無用,就算討論又點?得你一個人,無人和應你一齊搞 ...

假如我有幫手就好了
能力始終有限

原帖由 惡魔獵鷹 於 10-3-28 10:00 PM 發表

假如我有幫手就好了
能力始終有限

所以我咪叫你,,無領袖唔得..

你係咁叫極都無人,明唔明點解無人so你-.-?

大團團長..都係自己帶團玩算,真係彩你都哂氣

記住呢隻只係game,老實講,開左呢個post講左又點-.-?講完係咪會去改..班友都理得你

如果你真係搞得起既,就係你既成功
相反就係你既失敗,但點可以成功?由1到100唔難,但由0到1就十分之難

果個0到1既一步點行就係你決定

May the Force be with you

原帖由 櫻花幻影 於 10-3-29 12:48 AM 發表

所以我咪叫你,,無領袖唔得..

你係咁叫極都無人,明唔明點解無人so你-.-?

大團團長..都係自己帶團玩算,真係彩你都哂氣

記住呢隻只係game,老實講,開左呢個post講左又點-.-?講完係咪會去改..班友 ...

你唔好將你諗到既野強加係人地身上....
我都無叫過...緊係未有人SO我...
...哥仔...你幾時見到我有行動?
咁不如你代我呀...你時間點都多過我, 仲比我彈性
要計劃過先行動...

睇野要睇遠D闊D...唔好只係睇眼前既野..
我都未行動你就插定我先

原帖由 惡魔獵鷹 於 10-3-29 01:07 AM 發表

你唔好將你諗到既野強加係人地身上....
我都無叫過...緊係未有人SO我...
...哥仔...你幾時見到我有行動?
咁不如你代我呀...你時間點都多過我, 仲比我彈性
要計劃過先行動...

睇野要睇遠D闊D...唔好只係睇眼 ...

乜你重未開始呀原來?
1年前話搞,e+重未開始重準備緊?

so唔so你有陣時唔係叫先so既..6木咩大佬
係既見到你努力準備,其他人就會有和應.有時你唔叫人地都會主動搵你

重有諗清楚邊d係我諗係唔係真係加係你身上

準備左一年重準備緊,咁你慢慢...
再係咁你就算點講都係浪費時間

好簡單問你一句,你有無諗過跟住落黎果半年or幾個月有咩計劃??

呢d野講就易講,做就難做,就算你做唔到都唔會有人怪你,因為根本無其他人做到

原帖由 櫻花幻影 於 10-3-29 10:40 PM 發表

乜你重未開始呀原來?
1年前話搞,e+重未開始重準備緊?

so唔so你有陣時唔係叫先so既..6木咩大佬
係既見到你努力準備,其他人就會有和應.有時你唔叫人地都會主動搵你

重有諗清楚邊d係我諗係唔係真係加 ...

我想講呢....係有人主動搵過我傾呢樣野...

仲有...呢樣野都無1年咁耐...你係唔係誇張左小小呢?...(我好討厭人地講個時間係誇張左)
加上我都無咩特別去準備過...現在只係收集下問題

起碼我有做過...亦都比我想像中多人留意

曾經有人同我講過...
頂, 你E家先搞呢D野架...又唔一早搞
當時電腦以經開始失靈

仲有...唔做又點知有無人做到呢, 可能有人做得會比我更加好
你覺得做唔到唔代表永遠做唔到
我講紅國個VENT個到...點解D人會咁快有共鳴
幾日之後就整左出黎

(題外話:都以經唔洗同你一齊返學架啦...點解仲好似惡靈纏身咁架)

原帖由 惡魔獵鷹 於 10-3-29 11:41 PM 發表

我想講呢....係有人主動搵過我傾呢樣野...

仲有...呢樣野都無1年咁耐...你係唔係誇張左小小呢?...(我好討厭人地講個時間係誇張左)
加上我都無咩特別去準備過...現在只係收集下問題

起碼我有做過...亦都比我 ...

我明白你有咁既心,但老實講句

我見過好多好似你咁既例子,一開始就好火熱,但之後...

我見過既雖然有成功例子,但失敗例子太多,真係唔想我又見又多一個失敗例子擺係我面前

呢d野我做又做過見又見過,而且由一搞果刻開始你就真係要keep住同你一齊搞果d人開會

我果時試過同班fd搞好過一個團,準備左幾耐,搞到與起果時,就會發生某d問題,之後與左唔夠一年就無咩起色了

我果時準備比你多,時間比你多,同埋有足夠既人手,但都係持續左唔係好耐

而我見到你既,真係就算比你搞得成功,但係可能會維持唔耐,雖然我唔係好熟血染,但紅國既血染係一個例子吧?

如果準備左幾年,但維持不足幾個月既,無咩意思吧?

諗下我上面幾個post講ge既la,咪淨係話事實唔事實,諗深入d,重準備緊?等幾時叫人?

雖然情況e+睇落係好,但如果有萬一既就會變得唔樂觀

原帖由 惡魔獵鷹 於 10-3-29 01:07 AM 發表

睇野要睇遠D闊D...唔好只係睇眼前既野..
我都未行動你就插定我先

如果唔當你係fd我就唔插你,真係廢鬼事理你
唔通真係到你唔惦果時先黎插?無補於事的,重有,你最好問多d有呢方面經驗既人

唔係得一個某某然既,只係會成為人地所參考既歷史而已

(回題外話:你永遠都是我的小公主 )

原帖由 櫻花幻影 於 10-3-30 02:42 PM 發表

我明白你有咁既心,但老實講句

我見過好多好似你咁既例子,一開始就好火熱,但之後...

我見過既雖然有成功例子,但失敗例子太多,真係唔想我又見又多一個失敗例子擺係我面前

呢d野我做又做過見又見過,而且 ...

維唔維持到...唔係取決於我...而係每位既紅國人...
合作既...以經好多團都合作緊, 只係少部份唔合群而已
你個個係咩團...(教會個D?)
但我唔覺得E家既情況有多好...只係多左個聯合VENT, 各大團和諧左而已

何為唔掂?......到我成為千古罪人的時間就叫唔掂?

煩惱的事情真係一件接一件呢...

原帖由 惡魔獵鷹 於 10-3-30 11:32 PM 發表

你個個係咩團...(教會個D?)

唔只ge,但當然教會點同..教會成功好易je,跟隨聖經基本上都會成功興起

如果game既,我見過有3小la/star wars 幾個大團(真係國際性的)/封神/飄流

呢d game某d團我都有研究過點解佢地會成功..

飄流/封神  雖然真係講lv,但我見過真係唔係靠高lv而有條友仔吸引到成班人入佢團玩..因為果幾位團長好識同人建立關係

3小咁都係同一道理..條友仔同班fd熟左,之後開團叫人甲,有成30個傻仔真係跟佢去改,每人50蚊-.-(賺死橙仔 )
不過先唔講呢d住..

我用星戰比較似fez多d,雖然隻game舊,但d外國佬都成日吸引到成班人玩,有時爆哂幾個ser lag機lag到你pk

佢地真係搵一條友,特登跟進果幾位玩家,教佢地點玩,重係好多時一對一,而佢地有個好好既升級系統

padawan>jedi>jedi knight> jedi Master

係一路一路考上去..要真係搵個master同你考試..

padawan=徒弟,而做到jedi knight佢地就搵比個機會佢地試下教padawan,而做左jedi master,就會比佢地開ser宣戰/重會有人幫手做把屬於自己既光劍mod  獨一無2(呢個唔關事囧)

不過由padawan升做jedi knight有心玩可以一個月之內做到,但jedi knight升做Master就要考技術+品格,無品/串果d就算串少少,都係唔比你升

囧講左咁耐廢話,重點來了:佢地會用一個方法好好既就係搵個領袖管理一個小圈子,而一個小圈子會有一個jedi knight幫手睇下果個圈子既問題,佢地都明白得一個Master係唔夠睇哂小圈子既問題,所以會加多一兩隻knight落去幫手管理..同埋佢地分4個等級幾好的..

佢地搵個小圈子領袖=容易睇到果條友既品格,就算一個人唔係成日出聲佢地都會將個小圈子入面果d人同佢fd d,主動幫佢地打好關係,而佢地係點吸引人地玩隻game呢..我諗可能係團戰搶地圖掛囧..

個團hit左好耐,到e+有無我就唔知..不過可以參考下ge..

回你個簽名..我應唔應該改個簽名做:
永遠最愛的小公主                                              惡魔乂獵鷹                                                   

原帖由 櫻花幻影 於 10-3-31 12:30 AM 發表

唔只ge,但當然教會點同..教會成功好易je,跟隨聖經基本上都會成功興起

如果game既,我見過有3小la/star wars 幾個大團(真係國際性的)/封神/飄流

呢d game某d團我都有研究過點解佢地會成功..

飄流/封神  雖然 ...
令我想起勁舞團的時...考試入團...
FEZ我都講過教新人, 但E家某D所謂既老手...比人唔知教到似咩
要搵人管人?...紅國係有熱心人士, 但可能少之有少...

差不多要認真搞搞個會議了...
(題外話:我唔識飲紅酒, 點解係都要我飲)

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-5 05:08 PM , Processed in 0.039738 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存