2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 我的愛情故事 短篇愛情小說.再續未了情??重新開始
go

短篇愛情小說.再續未了情??重新開始 [複製鏈接]

在【放棄】一文中...講到琛因為放棄左等待婷的機會...兩人緣份就完結了?

呀...2人最不想面對的日子最終都來臨,新年假期放完了..兩人都要上學..
係上學道路上,琛看見婷在佢的前面..於是放慢了腳步.因為佢唔知道點面對,
上學時間長長,避得幾多次呀?而婷都因為這件事很傷心,佢堅決藉會考為理由.麻醉自己忘記
結果佢地只好若無其事..就過左一天...
【點解?點解我會放棄..點解我會忘記我地快樂日子.就因為佢係年初二失約,我決定了放棄?
我唔知呀..我心好痛...】琛
【點解佢甘日可以若無其事?唔通佢真係唔再愛我?身邊感覺到有個人離開左我..我覺得好孤單,
明明叫了自己唔好諗..但每次見到佢..我個腦都浮現佢同我講放棄的那句..】婷
第二日.第三日.一日一日過去..到第五日的反學
一個叫詩的女仔(婷的好朋友),發現婷那反學的日子都悶悶不樂,經過一番的關心,詩先知道
當中的事情..
【你係唔係男人黎?你感覺唔到?當初你同我講過送左一個十年約定的介指比婷.你忘記了?如果
你還愛佢的話.還可以追到..你自己決定】琛突然收到詩的一個信息
琛知道自己錯了.連當日的補課都放棄.跑去圖書館搵婷,可惜婷已經在半個鍾前已經離開左
可惜琛冇放棄.飛了一封信息
【因為在意一時的感覺而令到我作出一個錯誤的決定,我好後侮
如果可能的話.比個機會我好嗎?不過結果係點.應承我.做反原來那個的婷】
【我係車站.我好想見你..】原來天冇玩佢地,係婷上車一刻收到琛的信息
當然啦.男主角跑去車站啦(當時係落緊雨哦.大家想像下吧)
琛一到.婷喊住講【你呀.因為你.我已經有兩班車走左.要再等過啦!】
【對唔住呀.我唔會再放開你】琛一手把婷擁抱住.
【豬黎既.陪我等車啦】
【原諒了我?】
【要罰呀!!重新黎過呀.罰你重等我..係等期間唔比放棄呀!】
就甘..琛抱住婷足足十分鍾..直到送到婷上車

其實篇文仲有下章..只不過寫埋一齊..我覺得會太長...所以在打後再寫

甘次送上藍雨-最後一次的溫柔

也是支持,我代表大家頂你了

以後需再關注,現在先幫你頂一下
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 01:21 AM , Processed in 0.027467 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存