2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 失戀治療所 失戀之後,不快樂有用嗎...?
返回列表 發新帖 回覆
go

失戀之後,不快樂有用嗎...? [複製鏈接]

忍影世界 玩過星曲WEB

注意Danger !!  以下為治療失戀者的話語  有任何一點言語傷到你  在這裡說一下Sor

=======================================================

有人經常問    "我不快樂  怎麼算,,,,?"之類的話語  

有人說"我一直在暗戀他 但我怕會失敗  受到傷害...."

都有人說 " 這女友為什麼要和我分手?我明明很好啊,,,天天有和她一起笑..."

孩子們    你們有珍惜過這一些快樂的時光嗎 ?

失戀是一種很正常的情緒 人人都會失戀 你說你還沒失戀就不要理了

幸福沒了  被女友遺棄了  你可有想過 你有沒有珍貴和她快樂的時光?

有沒有想過為什麼會被她遺棄? 可能她覺得分手是幸福的  

你不是很想女友幸福嗎 ? 為什麼不放下這份不快樂

走到花園再拿一枝你喜歡的花呢 ? 可能你會說一直做她的守護天使

但眼睜睜的看著她和另一個人一走了之 你覺得值嗎 ?

這樣下去只會換來更大的傷痛 何況現在是你自己給自己傷害啊 !

可能你會說自殺  但你會失去你的家人 朋友   連自己的生命都沒有了

可是值得嗎?....

如果你覺得值得  你就一直下去做她的守護天使吧 ?

她認為分手是幸福的時候   你千萬不要說  她說過"我和你一起最幸福了"之類的話

這是過去  現在是不同的 她過去說過  可是現在沒說過

你就不要用這話語來給自己痛苦了

有人會認為  她根本在騙我啊,,,,,

我想回答你  她是很忠誠的; ) 但如果她不愛你  還結婚了  這麼她真的在呃你了-_-..

有人會說   這麼我投入的感情就白白浪費了 !!

回答你  沒有的哦   你付出的時候 她和你一起付出  你根本沒有浪費你的感情; )..

失戀 ? 不要再提了  你只是給自己痛苦..
已有 1 人評分威望 收起 理由
MANDY + 10 感謝分享!

總評分:  威望 + 10   查看全部評分

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 玩過星曲WEB

可惜 好難唔開心架啵.
曾經係最愛既人突然說 不要你了 分手吧等等說話
難道不會不開心嗎
雖然已經跟自己說 女死女還在 下個更可愛 等等自我安慰說話 但最後呢? 不知幾咁留意佢過成點等等.
一個月啦....唔開心一個月了.. 我放底唔到佢 嘗試過去專心愛第二個人 可惜唔得啵.
經過哩次我只係醒左幾樣野...
唔再信任何承諾.. 好難相信女性說的說話是真或是假.  就算信.都會唔會信到八成咁多. 太難分了佢地講既野.

雖然我想佢幸福 我見佢由分手後果刻..過幾日見佢已經有第二個了; 那麼我都好似你講既. 佢幸福我就夠

好多人同我講過.. 算把啦..下個令你愛既人..實好過之前果個.. 最終只不過答句. 我都想有.我都想愛 可惜我愛唔到第二個 可能係失戀後既陰影吧

可能我打哩d野好似九五搭八-_-. 對不起我中文差 我表達能力有問題xd.
已有 1 人評分威望 收起 理由
MANDY + 5 感謝分享!

總評分:  威望 + 5   查看全部評分

十週年勳章(賀詞) 忍影世界 玩過星曲WEB

但係佢認成過你
點解唔可以變現實嗎?????
唔同樓主是一位好大量滴人嗎????
唔左常試把他帶回你身邊???
你同他分開後日日可以開心甘過嗎?????
在你分開滴時候你沒有後悔你認成同他分手?????
你只係把佢同你滴唔開心放左自己身邊
甘樣過日子你=一個死人沒有分別
唔同樓主你好中意失戀???
失戀真滴可以比到佢開心嗎???
但是自己呢???
失戀你真滴是甘想
如果失戀快樂同不快樂沒有分別
開心快樂沒有人可以分享
不快樂同唔開心沒有人同你講要支持下去個d說話
請樓主不要當小事甘
雖然我末see過同我老婆失戀
但係我唔想see我同我老婆失戀滴(知)味
如果我失戀第二係報上一定見到我
失戀我覺得是一樣好痛苦滴
比死還要痛苦

我會禁樣睇...
其實失戀一定會先唔開心...
但係唔開心有用咩??
如果失戀之後唔開心禁去過每一日,
有邊個會為你去傷心??
間接禁講,其實比一個更好嘅理由,
令同你分手嘅人離開你...

如果你想話比佢知道離開你係一個正確嘅決定.
大可以繼續去祝福佢,
希望佢幸福就開心...
但係問心...你甘心幫你嘅愛人準備嫁妝嗎??

如果你係唔甘心,
就好似樣主禁講,

失戀 ? 不要再提了  你只是給自己痛苦..

為了不愛你的人流淚...
倒不如做好自己讓她後悔...

十週年勳章(賀詞) 忍影世界 玩過星曲WEB

樓主隻歌會到你好有feeling
個首叫多得你
可以feel到你in左滴心情ga
唔好左唔開心啦 開心D甘過啦

嘩..俾你搵到呢首歌...D歌詞真係好正

十週年勳章(賀詞)

原帖由 魂仔=] 於 10-3-2 05:27 PM 發表
可惜 好難唔開心架啵.
難道不會不開心嗎
雖然已經跟自己說 女死女還在 下個更可愛 等等自我安慰說話 但最後呢? 不知幾咁留意佢過成點等等.
一個月啦....唔開心一個 ...

我都係...2010年3月20日失戀..同佢拍左4年拖.感覺真係放唔低...大家努力啦!!!
有好多朋友都話....呢個咁對你....下一個可能 比e家果個好呢!!
聽完係好左d...但係  拍左咁耐拖....點解 女人會比男人更狠心!!

加油點

早日...

看開點吧

嗯嗯...十卜樓主

▲國產步槍出售▲國產步槍銷售▲銷售國產步槍▲出售國產步槍▲貨到付款15990852329

我好想忘記你阿.........我好愛你!我放唔低你...我求你..你令我死心....同你一齊係我最最最開心既時刻!!!

失戀過,復原後既人好多時都會同失左戀既人講
失戀姐,我都試過,遲d就冇野架啦,人人都會失戀..唔好為左佢唔開心etc之類既安慰說話
但有冇想過自己失戀果陣都係好唔開心?
人既心理係好予盾
我覺得
當一個男仔愛上一個女仔,男仔一定會想個女仔幸福,更加想既係,女仔覺得幸福係因為個男仔
唔開心?在所難免的
只有時間,或者令一個令你動心的女仔/男仔黎解救你
周杰倫首彩虹入面有句歌詞
"也許時間是一種解藥,也是我現在正服下的毒藥"
係既,時間的確可以令你淡忘一切,卻係淡忘一切之前,讓你受盡痛苦
正如fish leung首"想念是會呼吸的痛"一樣
所以,失戀緊,唔開心既人,冇必要為左自己唔想唔開心而特登搵解救方法
盡量比自己痛苦下,習慣左,可能下次失戀唔會咁傷心了

十週年勳章(賀詞)

原帖由 蝶戀花乂 於 10-5-2 06:37 PM 發表
失戀過,復原後既人好多時都會同失左戀既人講
失戀姐,我都試過,遲d就冇野架啦,人人都會失戀..唔好為左佢唔開心etc之類既安慰說話
但有冇想過自己失戀果陣都係好唔開心?
人既心理係好予盾
我覺得
當一個男仔愛上一 ...

仲有下次=.=.....細佬食左一次都死下死下咁=.=
想唔諗就係咁浮現....點呢=.=

我们的斗争只可能有两种结果:要么敌人踏着我们的尸体过去,要么我们踏着敌人的尸体过去!

十週年勳章(賀詞)

沒有用...但控制不了

同意     不過好少人可以做到咁灑脫吧   特別係初戀...

嗯 女的都話了不在愛你 為何自己還傻傻的去愛她 自己好好地珍惜次感情還好

這些問題....我全都解決了=]
我現在雖然在愛情上並不快樂...
但我曾經愛過...痛過...哭過...都珍惜過...
所有問題我都想清楚了...~
所以現在我不是活在悲傷中...

可惜 好難唔開心架啵.
難道不會不開心嗎
一個月啦....唔開心一個月了.. 我放底唔到佢 嘗試過去專心愛第二個人 可惜唔得啵.
經過哩次我只係醒左幾樣野...
唔再信任何承諾.. 好難相信女性說的說話是真或是假.  就算信.都會唔會信到八成咁多. 太難分了佢地講既野.

雖然我想佢幸福 我見佢由分手後果刻..過幾日見佢已經有第二個了; 那麼我都好似你講既. 佢幸福我就夠

好多人同我講過.. 算把啦..下個令你愛既人..實好過之前果個.. 最終只不過答句. 我都想有.我都想愛 可惜我愛唔到第二個 可能係失戀後既陰影吧

可能我打哩d野好似九五搭八-_-. 對不起我中文差 我表達能力有問題xd

這些問題....我全都解決了=]
我現在雖然在愛情上並不快樂...
但我曾經愛過...痛過...哭過...都珍惜過...
所有問題我都想清楚了...~
所以現在我不是活在悲傷中...
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 07:52 PM , Processed in 0.039844 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存