2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 新女神Online 醬爆海鮮飯 可以洗裝備之數值?
返回列表 發新帖 回覆
go

[合成] 醬爆海鮮飯 可以洗裝備之數值? [複製鏈接]

http://www.[部份內含轉帖自遊戲基地].com.tw/forum/60219/topic/88279087/1?time=1267705990

這帖的樓主說:「有人說醬爆海鮮飯可以洗裝備素質」。

有部份人就回應:「只是誤傳。」

不過很快就被反駁人指出:「是真的可以洗 不是誤傳
合成安定丸 主屬放要洗的裝備 次屬放食物
但食物物等要超過或等於要洗的裝備才能洗
素質可能會降低也可能升高」

我未試過。原因是我用點數,用金玩這個遊戲(5係邊夠o的TW人來呀...唉)... 我只見過有人賣成百金1個飯,也有人同他收購 ...

希望香港區server ga人可以分享下,自己的心得啦... 這會比較有意義點....

十週年勳章(賀詞)

睇黎你係新手wo@@ 洗值係用高過該件武器物等的食材+合成安定丸而出,可以出到更廢的值或更好的值。p.s不過之前因某件事,我5冇洗都有頂值的武器,聖劍66atk,白金之翼40atk

原帖由 timmy0009 於 10-3-5 05:01 PM 發表
睇黎你係新手wo@@ 洗值係用高過該件武器物等的食材+合成安定丸而出,可以出到更廢的值或更好的值。p.s不過之前因某件事,我5冇洗都有頂值的武器,聖劍66atk,白金之翼40atk

首先多謝香港ser的朋友證實 其28等的東西的多個用述....

其實之前我都見過有差不多的方法,不過有人話過合出來的可能是同物等的第二種東西,而不只是數值的問題了   

題外話(回應你第一句說法)。如果只是一個人不會合裝,只買裝用點裝的人就叫新手,好難說服人(這個遊戲中,不是全部野都要你接觸過先講得上老手) @@

雖然我在TW sever見5少過60攻的梵龍/聖劍...但你個「PS中對聖劍66atk,白金之翼40atk」之說法,咩相咩證明都冇就好難證實了... <---同人收購咪5需要洗值啦!

聖劍   梵龍      原廠數值 就係 60...

但係...
如果按照物等頂值的方法計算...

聖劍 , 梵龍  都係 單值武器~

於是  物等 X3 +3 = 頂

點解有 66  

白金頭 為防具... 算法= 物等X2 +3 (單值)....

40 白金頭  亦係多左 3...

不過....   我會信 !

因為~  冇人證實過  商裝 的算法 , 跟普通合成裝一樣 !
就 天使羽翼 的原廠數值 就已經超出頂值...
而如果洗軍服...  數值亦有可能洗到超越 合成裝公式的數值...

商城品.... 數值成迷 !?    睇下有冇人夠膽不停咁洗

十週年勳章(賀詞)

新手姐係唔熟識遊戲的系統,你認左佢啦
仲有,我都話左我把聖劍66atk同白金之翼40atk唔係洗出黎,我講左係話之前某件事而出
呢件事我5洗講啦=.= 我唔識上傳相,你教下我,我俾你睇下

原帖由 timmy0009 於 10-3-6 09:20 AM 發表
仲有,我都話左我把聖劍66atk同白金之翼40atk唔係洗出黎,我講左係話之前某件事而出

離題內容就不作回應,再講多點離題內容都冇咩用....

當你熟識討論區中的上傳系統時,先傲慢

TW server都有好多類似ga數值...同人收就不是自己洗出來啦

還是你的又不是洗值,又不是買來,而是盜取己用?

原帖由 地獄黑仔龍 於 10-3-6 01:15 AM 發表
聖劍   梵龍      原廠數值 就係 60...

但係...
如果按照物等頂值的方法計算...

聖劍 , 梵龍  都係 單值武器~

於是  物等 X3 +3 = 頂

點解有 66  

白金頭 為防具... 算法= 物等X2 +3 (單值) ...

不用為他的裝備傷神了...算吧

只可能是借題老吹...如果是TW ser ga在榜之人,我就證實到有大把類似ga數值之裝備....

HK區個榜上應該沒有他說的裝備,及其數值了。對嗎,香港ser的朋友?

你指的夠膽,應該說成夠錢較合理

原本Title:醬爆海鮮飯 可以洗裝備之數值?

原帖由 timmy0009 於 10-3-6 09:20 AM 發表

強調指出你的main point 犯了「廢人講廢話」的錯誤-->我都話左我把聖劍66atk同白金之翼40atk唔係洗出黎

你5識字?還是5識作答技巧?

大個仔啦,咪同D小朋友一起發癜啦

梵龍 我見過62~~~都係一次咁大把~~

40白金-.-我都好想見丫~~
一係你賣比我~~~如果係合法取得的話~=.=

原帖由 8polee 於 10-4-2 02:04 AM 發表
梵龍 我見過62~~~都係一次咁大把~~

40白金-.-我都好想見丫~~
一係你賣比我~~~如果係合法取得的話~=.=

他是白痴的。人地講洗值,他就發神經,請不用理會他。

白金,可洗出的頂值是37(17等X2+3)
梵龍,在TW有63頂值(20等X3+3)
*** 來源在TW ser的幾個不同網絡,及自行實驗結果。

如有錯請「有理據」指出,5想同tim,pk..等自痴仔吹水冇理據。
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 04:52 PM , Processed in 0.069127 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存