2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 貓狗情緣 ♥♥MY愛犬:)♥♥
go

♥♥MY愛犬:)♥♥ [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

2.19接左佢番屋k;
依家佢4個月大:D
睇相先啦-___-!
{睇吾到同我講plz.我會搞搞佢}

佢一個星期會沖一次涼`
因為佢吾知做咩成個身有陣味..
吾知關吾關狗糧既問題;
因為佢all d野出泥刀係極臭!
老遠刀聞到..
你地既狗仔會吾會刀係咁!?

已有 1 人評分威望 收起 理由
〝Ka穎‥。 + 20 鼓勵

總評分:  威望 + 20   查看全部評分

寵物大使 十週年勳章(賀詞)

史立沙BB果陣真係好Q~~

PS"佢宜家食緊咩糧呀

十週年勳章(賀詞)

原帖由 〝Ka穎‥。 於 10-3-7 10:25 PM 發表
史立沙BB果陣真係好Q~~

PS"佢宜家食緊咩糧呀

係啊:)好q!
佢依家食緊一隻叫做優卡既狗糧..
唸住遲d幫佢轉第2隻試下..
睇下會吾會成身有陣味

想狗屎尿唔臭...就餵barf LA!
一星期內見效!
一星期沖1次沖涼都算密wor,,,,,唔係太多運動就3-4星期1次la!
點解要餵barf?
http://www.youtube.com/watch?v=b7afiM6NByM  <睇片!

十週年勳章(賀詞)

我都係餵上面個隻糧
狗屎既形狀同color代表隻狗既健康狀況
你要小心d呀

十週年勳章(賀詞)

原帖由 KL`﹏‧ 於 10-3-8 05:27 PM 發表
想狗屎尿唔臭...就餵barf LA!
一星期內見效!
一星期沖1次沖涼都算密wor,,,,,唔係太多運動就3-4星期1次la!
點解要餵barf?
http://www.youtube.com/watch?v=b7afiM6NByM   

哈哈..你好似幫佢賣緊廣告咁..
但係我想知barf同k9係咪同一樣野-0-?

十週年勳章(賀詞)

原帖由 咖啡♂噗≧▼≦ 於 10-3-8 06:01 PM 發表
我都係餵上面個隻糧
狗屎既形狀同color代表隻狗既健康狀況
你要小心d呀

我一直以為一條一條係健康._.
點知原來我一直刀錯了

原帖由 婷`-3- 於 10-3-7 10:50 PM 發表

係啊:)好q!
佢依家食緊一隻叫做優卡既狗糧..
唸住遲d幫佢轉第2隻試下..
睇下會吾會成身有陣味

其實佢成身有陣味,會唔會係狗狗本身既味?

如果係既每隻狗狗都會有的~~

沖得太密對狗狗既毛同皮膚黎講都唔係太好,大約1個月1次就夠~

如果怕有狗味既,試下多D同佢抹下身~

十週年勳章(賀詞)

原帖由 〝Ka穎‥。 於 10-3-8 11:30 PM 發表

其實佢成身有陣味,會唔會係狗狗本身既味?

如果係既每隻狗狗都會有的~~

沖得太密對狗狗既毛同皮膚黎講都唔係太好,大約1個月1次就夠~

如果怕有狗味既,試下多D同佢抹下身~

我會試下幫佢抹身睇下點

原帖由 婷`-3- 於 10-3-8 07:44 PM 發表

哈哈..你好似幫佢賣緊廣告咁..
但係我想知barf同k9係咪同一樣野-0-?

我都唔係食緊K9...我自己整barf比佢食...段片只係講出barf o既好處!
其實harry LE個人幾好...佢雖然係K9 香港代理,,但佢唔會hard sell自己隻糧!

BARF=生肉,,,係自己買生肉骨..內臟..菜(要攪溶)等.............有時間當然自己整平都平d,,,,,但無時間就食K9/Dr.b 佢地係生肉糧,,只不過係佢地處理過,,,脫水,急凍等!

十週年勳章(賀詞)

原帖由 KL`﹏‧ 於 10-3-9 05:03 PM 發表

我都唔係食緊K9...我自己整barf比佢食...段片只係講出barf o既好處!
其實harry LE個人幾好...佢雖然係K9 香港代理,,但佢唔會hard sell自己隻糧!

BARF=生肉,,,係自己買生肉骨..內臟..菜(要攪溶)等......... ...

可吾可以講下要買d咩肉..?
定係咩肉刀比得佢食?!
同埋係咪佢依家細個就食得..定係要等佢大d?
多謝你既解答 因為我真係咩刀吾識

原帖由 婷`-3- 於 10-3-9 04:39 PM 發表

我會試下幫佢抹身睇下點

我有個同事教左我一個方法去狗味.,佢養左隻雪橇狗,好大隻

但佢隻狗狗無乜狗味的,佢每晚同佢出完街,都會開一盤水,滴少少滴路係水度(真係小小得,有味就OK)

同佢抹全身,我自己都有試過呢個方法,真係小D狗味的,隻狗仲好香噴噴

原帖由 婷`-3- 於 10-3-10 01:28 PM 發表

可吾可以講下要買d咩肉..?
定係咩肉刀比得佢食?!
同埋係咪佢依家細個就食得..定係要等佢大d?
多謝你既解答 因為我真係咩刀吾識

基本上咩肉都可以!(豬,牛,羊,鹿,雞等等),仲有要骨,,最方便就係肉骨咁比(如雞頸,羊架等等)
除左肉,仲要一d內臟,(如,肝,心,胃,腎等)
仲要一d 菜蓉(一定要蓉,,如果唔係le 邊入 個邊出...狗o既消化道係消化唔到原條植物)
好多breeder 係bb 戎奶開始餵barf!  
記住,,全部都要生,,,,尢其骨!
http://www.barf.com.hk/zh/benefits.html<<而更詳細!

十週年勳章(賀詞)

原帖由 KL`﹏‧ 於 10-3-11 01:22 PM 發表

基本上咩肉都可以!(豬,牛,羊,鹿,雞等等),仲有要骨,,最方便就係肉骨咁比(如雞頸,羊架等等)
除左肉,仲要一d內臟,(如,肝,心,胃,腎等)
仲要一d 菜蓉(一定要蓉,,如果唔係le 邊入 個邊出...狗o既消化道係消化唔到原條 ...

吾該晒你=]
我遲d等佢食晒尼d糧就幫佢轉泥試下啦

原帖由 婷`-3- 於 10-3-11 05:20 PM 發表

吾該晒你=]
我遲d等佢食晒尼d糧就幫佢轉泥試下啦

好呀,,佢一定好鐘意~~~
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-22 06:43 AM , Processed in 0.077444 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存