2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 戀愛疑難雜症 是否每段感情都有空白期?
返回列表 發新帖 回覆
go

是否每段感情都有空白期? [複製鏈接]

我知道這段空白期已在發生,這一個星期裡,我們沒談到50句話,猶如事無大小都不打擾對方

我不喜歡這種感覺,更害怕一切將漸漸地煙消雲散,不帶任何預兆。

究竟我該如何是好?

多與少並不重要
就當是給大家休息也好,冷靜也好
但別忘了關心的話是不可少的
天氣凍加多件衫,早D瞓返學/返工別遲到之類的

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

其實都唔洗刻意要講多一點說話,兩個人先會開心既...

最緊要你關心到佢,比到開心快樂幸福既感覺佢...

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 御狩犽ζ楓閣 於 10-3-14 23:53 發表
我知道這段空白期已在發生,這一個星期裡,我們沒談到50句話,猶如事無大小都不打擾對方

我不喜歡這種感覺,更害怕一切將漸漸地煙消雲散,不帶任何預兆。

究竟我該如何是好?

^^ 你所說的"空白期"   你可知是什麼原因開始呢?

( 關於你之前開的post嗎?)

假如是的....

那麼是預料中的事...

其實 不是早就在你的心中 有一個"模糊"的答案...

現在 只是越來越清晰而已..........

就好似問"係咪每個女都有更年期一樣..."未必架~_~

雖然人既慾望好大 但有時候要懂得知足
好多時我都會諗 有好多人當得到一樣野就會想得到越多
正如兩個人係埋一齊 初時就會想只要兩個人係埋一齊
能夠有對方陪伴係身邊去邊度都已經開心
再過多幾個月開始唔滿足 就需要用到話題黎維繫感情
花心思去說一啲甜言蜜語 講今日發生過咩事
開始要同對方諗去邊度玩 去邊度食野 而引起少少爭議
空白期就係 所有事情都已經經歷過 之前日對夜對已成習慣
認為彼此都應該給予對方多一點 私人空間去同自己既朋友玩
應該為對方發奮一點 努力儲多啲錢 就算為自己 為對方都係一個好既開始
最重要係對對方有信心
只要真心相愛 一定可以渡過空白期 昇華到談婚論嫁
已有 1 人評分Good 收起 理由
MANDY + 5 支持你!下次繼續^_^

總評分:  Good + 5   查看全部評分

每對情侶都有唔同既階段,但有D當然例外.要睇下你地經歷既野多唔多..

空白期是什麼?能吃的嗎?
抱歉我忘了吃藥....

樓主.這是冷戰期嗎?
一個女生不能用太強硬的方法對待
這樣只會令她有樣學樣
你有主動找她嗎?還是你都在等她電話
如果你是愛她.應該先冷靜下來
想一想你們中間是不是發生了什麼事情
想到是什麼就比較好搞了
畢竟我們是旁外人都不清楚你們發生的事

十週年勳章(賀詞)

空白期?新的詞彙嗎?
如果你地吵架雙方冷靜個的叫冷戰或冷靜期
你個的叫過左熱戀期,會有呢種事發生都唔出奇
呢段時間最危險的,奉勸事事小心
諗計多的溝通
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-2 04:38 PM , Processed in 0.034705 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存