2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 SD高達Online G幣防爆比9you食左-.-? 標題唔夠長無人禁入黎睇 ?_?(標 ...
樓主: woxy
go

[疑難] G幣防爆比9you食左-.-? 標題唔夠長無人禁入黎睇 ?_?(標題加長補丁- -+) [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

一開始緊係無g架啦...
仲唔搵多d錢先咩...
等多幾個月啦...may be會有...

十週年勳章(賀詞)

原帖由 誠ChuN〃 於 10-3-16 09:41 PM 發表
官方冇講過會出「G版換經」

而雙經一事的確是9You的錯失
因為出現問題都沒有一個認真的處理態度去照顧玩家

不過今次一事個人認為9You完全沒什麼問題
台灣是台灣的事
難道韓國18號出X
你就話香港食左X嗎?
...

標題唔夠長只系你主題肉容空泛<---這個泛
我鍾意依句....

原帖由 誠ChuN〃 於 10-3-16 11:04 PM 發表

老師我冇寫錯 (哭
我要上訴 (#16)

交錢先啦咁你就應該

5000G 1個,長期玩家有心存錢就不是大問題,
但這就是真的要[收心養性?]只升機不抽蛋才行…
但有總比沒有的好,人們愛的都是有選擇,選錯了都是自己選的,會甘心。

9you唔洗找錢咩

希望日後有機會開放G幣的防爆

韓版果邊有講過防爆係必須可以用g幣買既重要物品
hk遲d都應該會出
不過幾g一個就唔知= =

原帖由 誠ChuN〃 於 10-3-16 09:41 PM 發表
官方冇講過會出「G版換經」

而雙經一事的確是9You的錯失
因為出現問題都沒有一個認真的處理態度去照顧玩家

不過今次一事個人認為9You完全沒什麼問題
台灣是台灣的事
難道韓國18號出X
你就話香港食左X嗎?
...

標題唔夠長只系你主題容空
正字時間

話知佢遲D出唔出..就算佢遲D出G幣防爆又點..
我經濟付擔得起...佢放出來賣,我願意買亦買得起..呢D唔係昆錢而係交易..

樓主好似去到間餐廳已經請你食緊碟前菜..主菜一來到就鬧人點解食飯要食錢咁= =
簡單D講句佢放得出來賣你有權利唔買.或者直頭唔玩..對個GAME冇影響.

但人地點解要代理隻GAME???為左蝕錢??
比著係你..你會蝕錢做好人 定 賺錢做壞人??
唔好咁幼稚PLX!!!

出又嘈 唔出又嘈 番去玩單機啦

原帖由 風風*~ 於 10-3-17 06:22 PM 發表
話知佢遲D出唔出..就算佢遲D出G幣防爆又點..
我經濟付擔得起...佢放出來賣,我願意買亦買得起..呢D唔係昆錢而係交易..

樓主好似去到間餐廳已經請你食緊碟前菜..主菜一來到就鬧人點解食飯要食錢咁= =
簡單D講句佢 ...

如果遲d唔出 我諗sd會走一部份人0 0...
到時連高1都唔滿的話 搵場都成問題 你會有意思玩落去?
另外不是每個人亦學似你咁 付擔得起的!!(山區小朋友?)
老實講未必每個人都願意放棄用遊戲幣來買而走去用真錢買的..(指防爆核心
咁我之前打番來d 遊戲幣有何意思?
如果有一天 你辛苦得來的回報(例:港紙)變成毫無價值 咩都買唔到 你會有咩心情?

我諗我點左餐單而我又食用緊前菜的話 我應該知道該道菜色飯菜是要錢的.
問題係在於"如果可以用積分來換取飯錢 但係你又唔比我積分比錢而要用真錢"
試問一個消費者既心態會如何?

你的思考方式有點偏激了.

原帖由 20031425 於 10-3-17 06:41 PM 發表
出又嘈 唔出又嘈 番去玩單機啦

出得黎行 遇左要還/__\
開得post唔怕比人罵,我只是想理性地討論問題所在= =
點解9you唔一次過出哂兩種"貨幣"購買方式 ... 而只出一種(m幣)
係因為想比m幣玩家先享受防爆既樂趣定係唔想出g幣?

原帖由 woxy 於 10-3-17 08:54 PM 發表

老實講未必每個人都願意放棄用遊戲幣來買而走去用真錢買的 ...

人地打開門做生意  佢賣你買 唔出G係因為經濟利益問題
至起馬好過唔出 加上又唔係天價
好似S機咁  一開始咪又係得不幸出先  想抽咪抽 唔想抽咪等多排囉
唔通第1個月話出既S機就要出G+M圖..唔通第1個月講話出既強化就要出G
道理一樣

國服 都係上一個月先出 oc ??

原帖由 20031425 於 10-3-17 10:40 PM 發表

人地打開門做生意  佢賣你買 唔出G係因為經濟利益問題
至起馬好過唔出 加上又唔係天價
好似S機咁  一開始咪又係得不幸出先  想抽咪抽 唔想抽咪等多排囉
唔通第1個月話出既S機就要出G+M圖..唔通第1個月講話 ...

咁你就唔明啦= -=
如果真係為左賺錢 佢開始學台版 將防爆放係產品版/不幸上面..
而唔係放m幣~~ 我就係諗唔明佢呢點 所以先開posr出黎討論/ _\

原帖由 woxy 於 10-3-17 11:10 PM 發表

咁你就唔明啦= -=
如果真係為左賺錢 佢開始學台版 將防爆放係產品版/不幸上面..
而唔係放m幣~~ 我就係諗唔明佢呢點 所以先開posr出黎討論/ _\

"賺錢" 同 "屈錢" 係兩回事

原帖由 20031425 於 10-3-17 11:17 PM 發表

"賺錢" 同 "屈錢" 係兩回事

如果你係商人 你會只用一個途經賺錢嗎?
賺錢就賺錢,何來屈錢一詞..屈唔屈錢係你地話姐.佢覺得自己係正當商人呀0 0..
引用回覆的版友一說 你情我願..佢拎得出黎賣 我就願意買

希望佢會學其他代理 早日出g幣購買啦~~
受益既始終係佢地,點解唔整個 雙贏出來.

原帖由 woxy 於 10-3-17 08:54 PM 發表

老實講未必每個人都願意放棄用遊戲幣來買而走去用真錢買的..(指防爆核心
咁我之前打番來d 遊戲幣有何意思?
如果有一天 你辛苦得來的回報(例:港紙)變成毫無價值 咩都買唔到 你會有咩心情?

我諗我點左餐單而我又食用緊前菜的話 我應該知道該道菜色飯菜是要錢的.
問題係在於"如果可以用積分來換取飯錢 但係你又唔比我積分比錢而要用真錢"
試問一個消費者既心態會如何?

你的思考方式有點偏激了.

你諗姐 ,我就覺得唔係喎

有幾多game係可以用game錢買防爆 ?

係 ... 有幾多game係可以用game錢去商城買野 ?

付擔唔起咪剩係特裝 ,呢個世界就係咁

有錢可以令自己享受更多 ,係現今社會既現象

如果你覺得自己唔抵 ,應該有更多福利

咁就要諗下點樣有錢付擔

(我自己都唔係有錢 ,但係要識從中取捨 ,你有錢冇錢都好 ...呢個就係現實)

===================================

想當年收費GAME咪一樣大受歡迎 ,魔力寶貝、童話、金庸

你唔去比錢 = 冇得玩 ,想玩 = 比錢 ,就係咁簡單

(而家既免費商城只係轉個模式)

現實中既港紙係公認既流通貨幣 ,亦唔係無中生有

GAME錢贏一場即有 = 唔洗錢

點數要用港紙兌換 = 要用錢

原帖由 woxy 於 10-3-16 09:22 PM 發表
公告話更新出oc系統, 更新後我第一時間禁入購買中心睇.
...防爆核心....買1個400m 買3個優惠1080m 5個特價1750m....
搵極都搵唔到G幣防爆,,,m幣個防爆核心圖示比我點到就爆都係唔肯出g幣..
..係我間"購物中心"既G ...

我唔知你抱怨咩野囉, 你比唔起錢咪唔好+囉, 要勁又唔比錢, 喂講真人地代理隻GAME返尼真係唔洗做生意咩
你唔好講到應份出G幣啦, 你唔鐘意大不了可以唔玩囉
你玩得lee d唔洗錢既game你預左ga啦, 你估私服咩,你玩街機高達都要入2蚊啦

你唔好成個細路咁啦, 講野講到好有道理咁, 說穿了 你咪又係自私~~唔想用真錢玩
佢無立把刀行住你一定要你買, 唔+咪得囉, 但你又唔甘心無得oc wo,又唔想比錢wo 咁就嘈喇

同意樓主 食錢9you

原帖由 woxy 於 10-3-17 11:38 PM 發表

如果你係商人 你會只用一個途經賺錢嗎?
賺錢就賺錢,何來屈錢一詞..屈唔屈錢係你地話姐.佢覺得自己係正當商人呀0 0..
引用回覆的版友一說 你情我願..佢拎得出黎賣 我就願意買

希望佢會學其他代理  ...

你咁諗就錯啦...我尋晚落街買點..
七仔,OK,漫畫店D 128已經全部賣晒..
只可以出飛仔比號碼..漫畫店老版仲同我問我隻GAME係唔係有咩新野?
呢兩日D點卡清得好快..

唔係我偏激,而係呢個社會就係咁..放樣野出來賣..明碼實價,你有權唔買
你有幾個選擇:
1. 唔買照玩
2. 乖乖比錢買
3. 轉玩月費制既GAME

而你而家所講既一切比我感覺到既就係,你只係單單唔滿意呢隻GAME既代理既處理同你理想中既唔同.
你只係用你自私既心理去衡量一樣野岩定錯..你又憑咩認為隻GAME會因為咁而少左人玩?

又要玩又要DIU你話我聽你想點??你會唔會拉大隊組合埋其他不滿9YOU唔出G幣防爆既玩家出去遊行示威??係你就巴閉啦!!

仲有..你講既"雙嬴",你試諗下..一串魚蛋賣6蚊,有6粒,一斤24蚊,打佢一斤有60粒...
咁點解一串魚蛋要係6粒而唔係8粒???8粒咪佢又賺錢,唔好話8粒,一串10粒佢都有賺,買果個又受惠係唔係雙嬴?
但你冇諗過其他因素,例如佢架魚蛋車係借錢買,GAS錢...甚至乎一支竹簽跟本篤唔晒8粒..呢D問題..

原帖由 難j@0@ 於 10-3-18 02:10 AM 發表

你諗姐 ,我就覺得唔係喎

有幾多game係可以用game錢買防爆 ?

係 ... 有幾多game係可以用game錢去商城買野 ?

付擔唔起咪剩係特裝 ,呢個世界就係咁

有錢可以令自己享受更多 ,係現今社會既現象

如果你 ...

是不是我諗 要不要我開多一個投票post問下廣大玩家的意見?
如果9you不開放g幣防爆核心的話 有幾多人會離開!

錢是可以令自已更方便,所以我們才要去賺錢.
但不代表我們要亂花,如果你是用自己賺回來的錢買物品的話,你應該能夠理解.

以前收費遊戲,我想講我從未付過月費,都是以物換物換回來的.
因為我個人覺得,付出了(例:時間)就應該有回報,當然你要有適當的行動.

流通貨幣唔可以變廢紙?
以前日本用軍票來換香港人d金錢.
e家所有軍票都不能夠換回港紙(只是例子- - 當然港幣係唔會變成廢紙啦.

game錢=一場就有
咁一場=x時間+x電費
照你所講,用時間來換取回來的錢(game錢)不是錢.
即係話人地番工係公司哂時間無錢拎@@..(例如:我)..咁我番工來做咩?
你知唔知以前有人為左一件天堂"武器"而跳樓?

原帖由 oscar815 於 10-3-18 04:04 AM 發表

我唔知你抱怨咩野囉, 你比唔起錢咪唔好+囉, 要勁又唔比錢, 喂講真人地代理隻GAME返尼真係唔洗做生意咩
你唔好講到應份出G幣啦, 你唔鐘意大不了可以唔玩囉
你玩得lee d唔洗錢既game你預左ga啦, 你估私服咩,你玩街 ...

抱怨?抱怨佢照顧唔夠大部份玩家囉.
比得起錢唔代表要比,你比得起錢又唔見你幫我買埋點數?
如果代理賺唔到錢,又點會有咁多代理遊戲比你玩-.-?
我唔鍾意玩就唔會叫佢出g幣防爆.

街機打爆機都可以打多場啦0 0..我今年16歲 我年年都係16歲= =+
你都話我有道理呢-,- 我擺明自私嫁啦,唔係點出黎做人.
佢e家真係拎把刀仔叫我買呀~ 一係刪game 一係放下買防爆錢.
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-26 02:56 AM , Processed in 0.042898 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存