2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 SD高達Online G幣防爆比9you食左-.-? 標題唔夠長無人禁入黎睇 ?_?(標 ...
樓主: woxy
go

[疑難] G幣防爆比9you食左-.-? 標題唔夠長無人禁入黎睇 ?_?(標題加長補丁- -+) [複製鏈接]

原帖由 woxy 於 10-3-18 10:46 AM 發表

是不是我諗 要不要我開多一個投票post問下廣大玩家的意見?
如果9you不開放g幣防爆核心的話 有幾多人會離開!

錢是可以令自已更方便,所以我們才要去賺錢.
但不代表我們要亂花,如果你是用自己賺回來的錢買物品 ...

開得 ,投走既一定唔少 ,

因為只係意願 ,行動無人可以預測到

錢係本身就唔應該亂洗 ,

打機求開心 ,我打機付出真錢去買我想要既野

收費GAME以物換物 ? 你個別例子 ??

我由小學開始玩收費玩到中三 ,從來都係買點入點買點入點

之後商城制既game壓過先冇玩

雖然付出過時間 ,但可惜既係免費商城制係志在你比錢去買佢既"高級虛寶"

而家既勢就係 : 「真錢」

==========================

55 ,如果好似二戰咁原有貨幣變廢紙會點 ??

係 ,我一定勁無奈 ,不過都係事實 ...而且自己既力量改變唔到

你要咁計GAME錢我都無法

賺錢靠返工 ,坐車食飯時間      比起剩坐起部機面前 打機打機打機

我諗條數點都唔夠「返工」既「時間」貴啦掛

我冇話GAME錢唔係錢 ,但係GAME錢起免費商城制既遊戲係低一級

唔係既話要商城比你用GAME錢任用 ? 我諗代理商就係真係冇錢賺囉

港幣 = M幣  , 港幣 =/= G幣

望下左右門神 ..右邊既NOS

入面既防爆一個30點 ...38蚊150點

一爆就成件裝冇

但反觀SDGO ,防爆5個先1750M

沖唔到 ? 最多咪跌到特裝

如果連果少少錢都唔肯出 ,又想有哂用錢玩既福利

真係好無道

原帖由 難j@0@ 於 10-3-18 11:28 AM 發表

開得 ,投走既一定唔少 ,

因為只係意願 ,行動無人可以預測到

錢係本身就唔應該亂洗 ,

打機求開心 ,我打機付出真錢去買我想要既野

收費GAME以物換物 ? 你個別例子 ??

我由小學開始玩收費玩到中三 ,從 ...

因為有其他公司代理可以對照,得知其他代理都有g幣防爆可以買.
所以我提出論點:為何港版沒有出g錢防爆,,而只出m幣.(標題只是呃人氣0 0
可能有人話時間是一個問題,,但時間會令人淡忘.
這個post的原意是想告訴玩家 其他版是有g幣防爆的,而港版亦"可能"會出.
如果佢唔出的話 我諗我買vpn會過日版/韓版玩@@

另外:
應該係港幣 = M幣/G幣 , G幣=/= 港幣/M幣
之前好似有出過g幣包,,,

原帖由 woxy 於 10-3-18 12:02 PM 發表

因為有其他公司代理可以對照,得知其他代理都有g幣防爆可以買.
所以我提出論點:為何港版沒有出g錢防爆,,而只出m幣.(標題只是呃人氣0 0
可能有人話時間是一個問題,,但時間會令人淡忘.
這個post的原意是想告訴玩 ...

其他代理的確起岩岩比我故意忽略

既然有其他代理作先驅

咁其實港幣之後會唔會出G幣防爆都唔難估

原帖由 難j@0@ 於 10-3-18 12:05 PM 發表

其他代理的確起岩岩比我故意忽略

既然有其他代理作先驅

咁其實港幣之後會唔會出G幣防爆都唔難估

9YOU真係好難估嫁- -
雙經果排 我買完副官佢先來取消
想當年玩台版 聽講佢公測時間一推再推..對佢真係無咩信心= =
如果唔係台版封左ip 我應該唔會轉黎港版

原帖由 woxy 於 10-3-18 10:46 AM 發表

是不是我諗 要不要我開多一個投票post問下廣大玩家的意見?
如果9you不開放g幣防爆核心的話 有幾多人會離開!

錢是可以令自已更方便,所以我們才要去賺錢.
但不代表我們要亂花,如果你是用自己賺回來的錢買物品 ...

你開個topic出尼人地應你 都係想你個諗法唔好咁牛角尖,你唔明,仲係堅持自己既意見大家都無你計
心地比得9you代理隻game,9you自然有自己營運既一套,人地有marketing到佢plan點行洗唔洗你一個玩家教佢點做?
老實話,就當晚更新左之後我去買點都無貨,要上網買, 多唔多人玩唔係你講
*hk ver算係咁 我都有玩tw ver, 佢開果時更新都無咁快, hk ver 更新得幾快
你咁唔滿意hk ver.想玩返tw ver, 你試下用Hotspot Shield Launch玩應該可以玩到,咁你就唔洗嘈喇
人地點醒你 又要唔"girl",又要形又要無point

原帖由 oscar815 於 10-3-18 12:29 PM 發表

你開個topic出尼人地應你 都係想你個諗法唔好咁牛角尖,你唔明,仲係堅持自己既意見大家都無你計
心地比得9you代理隻game,9you自然有自己營運既一套,人地有marketing到佢plan點行洗唔洗你一個玩家教佢點做?
老實話 ...

佢真係十足十果D維園阿伯...

原帖由 oscar815 於 10-3-18 12:29 PM 發表

老實話 ...

煩請你看完我所有回覆再話我有否轉牛角尖.
我的確對9you營運手法有點不滿,所以我提出意見.
意見我發了,決定權始終在9you手上,改不改是他的事,我無權干預.

感覺你一開始就對我開的post有不滿,而且後來已經不是對事,而是對人.
無論我說什麼你都認為這個人(我)所說的所有觀點有問題.
希望你能夠針對事,而不是針對我.

另外我可以同你講tw ser已經被"黑色生果"黑化- -
所以我先會話買vpn去日版/韓版.

補充:
我e家唔係嘈,而係發表意見.
如果連一個發表意見的平台也被抹掉,一發表對遊戲的睇法就被人圍攻的話,sd可以玩完了.

你錯了 ,我是對事唔係對人ok?
你話如果唔出g防爆,可能會好多人唔玩>無人玩無收入好快汁>我地就一無所有, 我記得你講過咁上下野
似乎你潛在想人地認同你意見,
m記個個國家收費不一,產品不一,咁你又食?
有供有求, 社會就係咁
純娛樂,玩到oc1~2囉
想有部機輸都輸得甘心既你咪買少少點oc ex囉
我都唔想比佢賺我咁多, so我自己都係個別機oc
我只係覺得你出發點就錯左姐, 無針對你之意

原帖由 oscar815 於 10-3-18 03:25 PM 發表
你錯了 ,我是對事唔係對人ok?
你話如果唔出g防爆,可能會好多人唔玩>無人玩無收入好快汁>我地就一無所有, 我記得你講過咁上下野
似乎你潛在想人地認同你意見,
m記個個國家收費不一,產品不一,咁你又食?
有供有求,  ...

我無話無人玩好快會汁= =
因為會留係度既人 多數比較會捨得比錢.
只係小左人玩,打黎打去都係果幾個人,會覺得好快悶(個人意見)
所以我想佢快d開g幣防爆,留住d人流

原帖由 woxy 於 10-3-18 03:34 PM 發表

我無話無人玩好快會汁= =
因為會留係度既人 多數比較會捨得比錢.
只係小左人玩,打黎打去都係果幾個人,會覺得好快悶(個人意見)
所以我想佢快d開g幣防爆,留住d人流

佢開左g防爆自然又有第2樣野賺你錢

原帖由 oscar815 於 10-3-18 05:52 PM 發表

佢開左g防爆自然又有第2樣野賺你錢

好難搵到第2樣係必要既野~"~
我覺得g防爆係sd必要的 所以要開post..
佢今次食相真係有d難睇囉

根本一開頭抱住打機係要免費既人可以掉爆你部電腦佢
我唔相信1個g防爆可以留到人
一開始未出防爆 d人咪又係咁玩?
而加免費game+商城橫行  另人誤會打機真係終身免費
冇錯有d人係話:我升得快 n開打機 唔洗錢重有錢搵
科學都有例外 個1個半個點可能可以以偏蓋全
由頭到尾都係講 你買佢賣 你情我願
佢唔出G住你都唔可能有咩意見 始終你係做被動

g防爆絕對留到d人~"~..
一開始未出防爆d人照玩係因為佢未出oc強化...(只指sd 不指其他ol

有感而發:
根本一開始就係d代理商誤導消費者@@..免月費<<
唔係點呃你地入黎玩呀~~免費game唔止商城橫行,而係商城+外掛橫行= =
就因為太多人覺得佢出產品包 我地要應份走去買(羊群心態..人有你就一定要有)
藉口係我買係因為我支持隻game(亦係認同個代理的做法)...
代理見到你地咁支持,,,佢賺到錢,你地又無所謂,所以佢咪越出越多呃錢包囉~~
免月費玩太多

可悲....冇$$$ar

原帖由 20031425 於 10-3-18 06:35 PM 發表
根本一開頭抱住打機係要免費既人可以掉爆你部電腦佢
我唔相信1個g防爆可以留到人
一開始未出防爆 d人咪又係咁玩?
而加免費game+商城橫行  另人誤會打機真係終身免費
冇錯有d人係話:我升得快 n開打機 唔洗錢重有錢 ...

+1

而家d商城制真係養到d人....個慨念完全同我地唔同 ...

我小學都已經開始玩金庸、童話 ,打機比錢係天經地義

所以我到而家玩OLG都對買點冇抗拒

============================================

1蚊都想唔比就想有哂所有野 ,唔知咩心態

你話冇錢 ,我小學果時一蚊零用都冇 ,只係默書考試父母獎勵下我

慢慢儲起尼 ,點照買 ,收費GAME照玩

去到中學有錢啦 ,自己咪慳慳地

我剩係一開始玩天外已經洗左4百幾5百蚊(一開始想買個包 ,點知入錯做月費)

同我同類既朋友個心打住 : 「比錢 ,天經地義 月費制有哂所有野有咩唔好」

而家唔少人就打住 : 「比錢 ,痴線 ~月費?唔玩 冇錢」
已有 1 人評分Good 收起 理由
20031425 + 2 英雄所見略同(暗中抬高埋自己:010

總評分:  Good + 2   查看全部評分

討論內容好似變左質...定係一開始已經變左質=.=?

------------------------------------------------------------
自已online game歷史回顧..
認真有玩的:
第一隻係江湖聊天室<有得整武器 打人 結婚 生仔 應該算係olg掛@@..做左副站長..
當時d江湖幣賣到下錢,,賣比同我一齊玩既同學,賣左600左右同大量零食,副站長改一改個數字就有錢-.-..後來個站長摺左個網頁@@..

第二隻係石器時代<朋友介紹 第一隻月費game,,我玩既時候係2.0版,可以去英雄島捉紅,綠暴賣錢(一開始game錢好值錢-賣賣下就買到2-3張月卡..後來出青龍任務(一個人物2000聲望可以換一隻)又換到月卡...一直係咁換落去..到後來出左外掛,掛好大,掛非常大,有玩既人都應該知道..越開越多人物..最後10幾隻人物(月卡全部換番來=.=)全部去哂掛裝備(果陣出到海底裝備) 一件成品賣到200hkd 玩玩下悶就無玩..acc都無賣,玩左好似4-5年)賺既錢唔多,但識到既朋友非常多...

第三隻彩虹冒險覺得呢隻最好玩0 0
一開始打任務玩下對戰打卡.打到咁上下數量就去玩交易,卡換裝備,裝備換卡...一轉手賺成個開=.=..然後走去升裝備賣,玩到後面升水甲9賣 一件賣到萬5卡0 0...當時hkd比卡1:24.......後來諗住專心讀書 決定賣哂d卡同裝......賣左成萬幾蚊(e家諗番都有d不可思意-.-)隻game玩左2年幾..

中間有玩古龍 金庸 魔力 天堂 天外  寵物王 魔獸........太多..都係玩一陣就無玩.

總括黎講 我玩olg多數係有賺的- -而且零食錢都係果度黎.

e家出左黎做野,無咁多時間玩,而且無咁既力氣去玩,,多數都會花錢買點卡了.

突然覺得自己細個果陣好犀利=.= 怪唔得讀書唔成
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-6 03:44 AM , Processed in 0.044034 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存