2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 開心Online 【開心好文章】峰之子遊戲內的心得
go

【開心好文章】峰之子遊戲內的心得 [複製鏈接]

D多餘野唔講了,盡自己能力升到能夠開小呺先吧...
如果係新手,我會建議你選擇望月,學到暗影(群攻技)
可以秒到同等地圖怪之後,開唔同小呺,咁就可以開始跟住落黎D野
任何一個職業,原生寵都好主要.. 原生寵絕對影響各職業的能力
有好多人覺得原生寵個樣...唔算太好....但各種能力上絕對比得上所謂的主流寵
望月原生寵愈高星,協攻協防能力愈高,所以我主講望月為主呺...
一日十次的捉原生,的確係必要的,當你自己覺得原生副寵已經太多的話
就用另一隻原生去幻化...即係例如你用"飛天",咁就養多兩隻...
其實對於一個開心玩家來講,原生寵就係最易得到,同最易升能力
試諗下,一隻官職原生,一隻主攻原生,一隻血攻原生係多令人恐怖的事
捉原生一個特別技巧,如果你有好蛋成雙,就係23:45分左右用吧
15分鐘足夠你捉原生,因為夜晚12點會重置原生寵的關係
咁你就可以當捉完第一次10次,第二次的10次捕捉機會....
用埋好蛋成雙....起馬25隻原生蛋寵一次吧...預計埋捉唔到,同出寶寶同紅寵的機會

跟住再講選擇主寵問題...因為開心這隻遊戲,幻獸絕對比人物更加重要
選擇主寵會令到自己更加佔到幻化先機,不論任何寵,最好選擇起馬一種至尊
其實好多人都知這件事,當然至尊唔易出...
再講副寵幻化方面,由低評分開始幻化會令到你唔蝕太多血統修為
你可以禁蛋寵個位入面既對比睇到...
再跟住講幻寵的選擇...各個職都唔可以,....但軍隊寵係必須

當你清楚一切後,我就開始講,點解要開小呺了
其實好多人都清楚,但這篇主要講比絕對新手知道
試諗下,水晶兒,紅寵.寶寶....一次好彩既話可以捉哂場入面5隻....
你就知道幻化唔係一件難事了,同埋裝備追加或精品~~都會打到一大堆
唔想自己幻化,更加可以捉一大堆水晶兒,賣比玩家,2石-2.5石一隻...
咁就可以搵到第一桶金了,不論自己幻化或做生意都係一樣好事...
要知道的另一回事....盡量玩哂遊戲入面D活動吧
全部都有獎勵,近期的'上堂卷'可以令到10星以上的幻獸上堂,一次可以升0.1星呢
後期好有用的
跟住晚晚8點半的問題大會係你升級的好機會....
再講拍賣會了,而家會有時出現2x星寵的拍賣,根據那隻寵物的市價
會出現唔同的拍賣狀況,如果一些冷門寵物,更加有機會去到400石內成交
所以如果有水晶兒,賣出去,再拎黎買這些冷門寵...對自己唔會蝕的
冷門寵唔代表廢,係這隻game入面,去到最後~~其實隻隻寵的能力都一樣
當然成長率上限唔同就唔同啦....但都有分,血攻寵,血敏寵,攻敏寵等等
所以活動盡量參加吧
升級方面~~都係個句啦....望月為主攻群技....咁就可以盡快清哂d怪...
衝到咁上下...就開始搵番d伙伴一起升吧
因為而家開心online入面,好多人起馬去到110等以上
所以初期...真係要捱過去吧....好少機會,會搵到低級人同你一起升
所以我先建議開小呺

其實人物的戰鬥力係我自己個人覺得即係幻寵的星級
所以加得愈多,就愈強啦...
追加裝~~你可以係開小呺其間得到大量...
如果你追求仙品就自己搵靈石吧

跟住落黎就講埋自己幾隻建議的幻獸吧
如果你唔係蜀山,就買隻浮遊龍吧,對你來講,行路方便好多
仲有波塞東吧,一隻蛋寵先5萬,比起其他蛋寵平好多呢
其他靈石店入面的蛋寵最低都2石....2石=14萬,暫時
自己計番吧....而一些更高強的寵就自己發掘吧
蛋寵樂園係好多地圖入面都有,自己發掘吧...
各個蛋寵樂園入面只有那隻指定的寵.....而你捉到蛋寵,寶寶,紅寵機會..會更高
我覺得連捉水晶兒都會較高(自己覺得姐)

最後提番......雜貨店入面的回城卷,最好有幾張係身...先1000蚊一張姐
對你自己講會方便好多

ps:如果係老手的話,這個post意義不大,因為主要講比新手清楚姐

很好

寫得都算詳細

唔錯唔錯~
努力寫多d心得a_a

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

寫得好好~老手都應該睇下@@

多謝你的教學

謝謝大大喔!!

VERY GOOD~非常有用

thx~~~~~~~對新手好有用 ~~~~有攻略易玩好多

真係老手用處不大 anyway thx

玩過星曲WEB

望月睇來都唔錯= =  試下玩 THX

好有心機波..詳盡呀...唔錯唔錯

謝謝你,支持。

THANK YOU FOR SHARING

THANK YOU FOR SHARING

幾好呀,好過我-3-

THX~~~~~~~~~~~~真係幾有用

謝謝你支持
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 09:46 PM , Processed in 0.034615 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存