2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之路娜 大家小心-近日發現奸商出沒
返回列表 發新帖 回覆
go

[分享] 大家小心-近日發現奸商出沒 [複製鏈接]

自從說合服開始,紫之月物價上漲5~20倍,本來賣一件的3000M上漲到6億,那就是合服的好事?
看來只會令其他白之月、紅之月的人因買不起裝、沒場打怪就始離開夢之了

1.其實平衡玩家?呃人咩?白之月、紅之月的人跟本沒紫之月咁多錢?點平衡呀?除非將錢變多D ,你地會唔會來得太急呀,攪到個市場亂晒籠,上述物價5~20倍,無啦啦紫之月既人發晒達,其他服既就走光,咪攪到其他服唔想再玩

2.講場地升級?本來我地打緊既場,無啦啦去左人地到連場到沒得升,仲要比人殺?有冇想過我地點?GM可以自己來其他服睇下人數,去到新服大家都未準備好就話合服,2個服D人變晒水魚咁,比人恰?起碼比3個月時間大家準備好先合服啦,紫之月緊係沒所謂,多D人買野,佢地緊開心,有冇想下其他服既人感受

3.公會問題,咩補償都沒,由其係會長大人LO,我地投資左咁多錢同經驗係公會到,無啦啦變左無公會有冇攪錯呀?你地明恰我地?同強盜沒咩分別LO,如果係公平D就唔好向晒去紫之月到,叫佢搬來紅之月LO,佢地公會由頭升過

如果你地再咁樣鍾意點就點?連少數其他服既人都跑光,將會有很大的反效果!

2.講場地升級?本來我地打緊既場,無啦啦去左人地到連場到沒得升,仲要比人殺?有冇想過我地點?GM可以自己來其他服睇下人數,去到新服大家都未準備好就話合服,2個服D人變晒水魚咁,比人恰?起碼比3個月時間大家準備好先合服啦,紫之月緊係沒所謂,多D人買野,佢地緊開心,有冇想下其他服既人感受

只回到你呢個問題, 合併左後 我唔覺得會無場升, 除非你地本身已經長期有人打晒10個ser, 其實紫之月而家都無"霸場"/"賣場" 呢2個境象出現, 同埋你話"無啦啦去左人地到連場到沒得升,仲要比人殺?"殺人要開紅,紫之月都好小人無lala開紅殺人(玩野除外).

你緊本就唔洗驚有人開紅
因為除左5轉同神裝護體ge人玩野開紅之外
基本都無人會開(低lv小朋友除外)
唔好睇到紫月d人咁無品
就算有人開  你開一開大頻都10幾人會圍佢(神裝除外)
至於物價方面...
無可否認
紫月ge物價係高過其他ser好多
不過對個個人我都係果句
每個人價值觀唔同
你覺得貴我可以話平  你覺平我可以話貴
有d人死都要用市價收
但有d人就唔睇價   
無可能一致

神裝既人 先唔敢開紅 =.= .  基本上 神裝又好 垃圾裝又好,   一開紅一定比人圍 :)

在下是紫之月的玩家,
公會方面, 看過公告, 應該是『所有』公會都被洗白吧, 看不到有寫紫之月的公會是例外的.
開紅方面, 紫之月這邊都沒幾個人會開紅. 世界頻中開火,反而是常見.
升級方面, 紫之月找人一起升級的情況比較多, 反而賣場/買場很久沒見到了.
物價方面, 紫之月的物品是一直都很貴, 暫時未見到因合服消息公告後,而出現的物價上漲.
本人還期望合拼後, 物價會回落呢.

另外,只能給樓主少少建議, 你盡量是帶道具(稀有裝備,寶石,防武卷,點品)來等待合拚吧, 紅白的L幣可能會在合服後眨值.
你或能過來紫月,看看那些東西有升值潛力啊.

十週年勳章(賀詞)

反正點都係咁少人...
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-6 03:16 PM , Processed in 0.028626 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存