2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero FEZ 納茨瓦王國 GENiUS 專用vent啟用and教學
樓主: 火之熙
go

GENiUS 專用vent啟用and教學   [複製鏈接]

原帖由 路人荿 於 10-3-26 07:48 PM 發表
1 爆埸  入唔哂
我覺得 開場前  四團 頭頭一齊 傾傾先   互相報下人數   看看會否爆埸   
真係人太多 未開二埸囉  由 a+b團  又或a+c    但事前一定要溝通好 免生誤會

2 槍打出頭鳥   誰也不服誰
係咁情況下  ...
呢D野又要開會傾下計...
計劃會議中......

原帖由 惡魔獵鷹 於 10-3-27 12:43 AM 發表

你係馬路前...會唔會有個交通督察就埋黎同你講...馬路係有車架...
咩都有風險架啦...驚得幾多...

食煙易d生cancer,d醫生都成日出黎叫人戒煙

空氣高污染,d學者成日都話會多人病左

咩都有風險架啦...係咪乜都唔洗講...

原帖由 kuok1234 於 10-3-27 05:39 PM 發表

食煙易d生cancer,d醫生都成日出黎叫人戒煙

空氣高污染,d學者成日都話會多人病左

咩都有風險架啦...係咪乜都唔洗講...
講都要講D少人留意既野...
分開好 OK....25唔OK

原帖由 火之熙 於 10-3-26 04:37 PM 發表
暫時出問題係
1)夜晚黃金時間9:00至12:00
四團同打一個場好多人入唔到
好易有人誤會有團唔團結唔一齊打之類
但入唔到既玩家又唔想等(可能下場都入唔到)

2)三四個團同打一場國戰雖然同用一個vent但無人敢出聲指 ...

1)爆場 問題
每團平均上線人數15人 爆場情一定會出現
兩團出戰的組合又隊長/副隊決定 (妖血櫻G) 各團放下成見 為紅國努力

2)指揮 問題
做一團的指揮已經不用易 還要兩團或四團...
首先一樣事不要埋怨(輸贏問題) 嬴故之然開心
但輸就要從失敗中學習 (輸在那裡,擴建,壓線,守塔,召喚等)
不要打完就散 輸了再宣下場 總有會嬴的一場
討論是一種好方法(多使用會議室) 戰術每個指揮都有一套 但要有效運用卻很難

3)交流 問題
不要強迫做就可以 但設立溝通渠道一定要有
自由參與

十週年勳章(賀詞)

其實係主要大家幫手
入埋VENT有問題立即講
有D連VENT都唔入,仲要問"一定要入?"
咁唔入都可以出頻,但又冇,又唔跟住VENT頻D動作去做既
其實,想點?
打國戰為乜?

人傷?HEA?
如果係既,SORRY,我睇死你地唔會勁
如果依家火SIR咁辛苦搞到紅國4個團都和諧番
而D小團仲係要咁既,你地話我知
你地仲想點?

如果以上得罪邊一位紅國咩咩團以為自己係既大人物
我只可以講句:搵7個人黎打過,唔好浪費我時間
一場一人100M,夠人就開波

4團唔和階時 又呢樣又個樣啦
宜家同vent一齊打 但細團又唔跟仲要最死既係入左聯合vent啊麻
囉黎擺咩 一係你地講退出 唔好開多個團房啦 (開多個團房 拉人時又要搵耐d嫁 你明唔明啊)   你話為d咩啊
你地反正都係自己打就一開始未話入聯vent
我同夜神講緊邊個團 自己心照啦

貓貓字

有戰鬥力既細團, 但又唔合作, 係都要自成一各, 等同紅國負累
請問有甚麼樂趣可言?

十週年勳章(賀詞)

我忍唔住要回多個
我知你地大佬7次已經好少上,
更什去左綠國玩

但係依家個問題出左o係邊
你地知唔知?

或者,其他人眼中,我就係搞事果個
一d point都冇就去話人,最冇資格去話人叫人留意既人
係既,不妨講句,認為你地咁樣做真係岩既
請比個合理既理由我點樣去支持你地所說既話
或者反駁下依家咁做有咩唔好,一d幫助都冇
請你地搵人話我知!!!

雖然我唔知上面鬧咩但唔洗唸太多負面野
頂盡咪大家因不合而不用聯合vent
你地無損失反而我一個月無左兩舊水

倒番轉黎唸
其他國暫時都未有呢個聯合vent系統但我地有
點解唔好好利用呢個平台有問題就拎出黎講
紅國既朋友一齊玩一齊傾幾好丫

十週年勳章(賀詞)

洗唔洗錢 ?

係唔係一定人數之內就唔會收錢,爆左先要比錢

原帖由 火之熙 於 10-3-30 05:54 PM 發表

倒番轉黎唸
點解唔好好利用呢個平台有問題 ...

為他們好...反而被插...(好像家庭關係咁)
到無左...先想要返

倒番轉黎唸
點解唔好好利用呢個平台有問題 ...

支持你呀 好有熱誠
出錢又出力

佢地係諗得過多而已=.=

至於比錢問題,到真係連100人都爆埋個陣先傾個錢銀問題=﹏=
因為基本上都有一大部份人係學生
不過到時100人以上
每人比兩蚊都不為過XD

原帖由 殺刃 於 10-3-31 02:04 AM 發表

佢地係諗得過多而已=.=

至於比錢問題,到真係連100人都爆埋個陣先傾個錢銀問題=﹏=
因為基本上都有一大部份人係學生
不過到時100人以上
每人比兩蚊都不為過XD

入5粒A石都唔只 2蚊 la

繼續食花生

太多太多太多太多區
而話唔比掛機 但係有人開掛機區

十週年勳章(賀詞)

原帖由 乂薄荷綠茶乂 於 10-3-31 02:19 AM 發表
太多太多太多太多區
而話唔比掛機 但係有人開掛機區

其實已經開始叫人唔好o係黃金時間"p"
我只係可以講
櫻龍開掛機區目的係要黎計人頭,
因為我地出團時間運作比較耐,而一直都係咁用呢個方式去計好
如果再有問題(入唔到,full左人)
請cm以及chk "p"

再唔ok,大家再討論下加人數問題吧=]

有些提議 因為每團上線,人數,時間有所不同
有團友要上班,上學, 打國戰時間亦有所不同
上線可能只謂,打一至兩場國戰
建議設立 "公開待戰區" 好樣想打國戰既團友 集合
另一提 各部隊 房間 不設立太多 2-3個已經足夠
(聊天,休息,吹水,掛機,討論,陪訓等)
因為你們仲有部隊頻, 隊伍頻, 可供選用

為紅國也好 為部隊也好 為自己也好 放下成見 是成功的第一步

原帖由 ccjcilu 於 10-4-1 12:14 PM 發表
有些提議 因為每團上線,人數,時間有所不同
有團友要上班,上學, 打國戰時間亦有所不同
上線可能只謂,打一至兩場國戰
建議設立 "公開待戰區" 好樣想打國戰既團友 集合
另一提 各部隊 房間 不設立太多 2-3個已經足夠 ...

回復一下
其實集合數人頭打國戰既區
一早就係血染搵G團合作個陣就已經有
不過多數都係國戰期間/完場個陣
就已經係國戰vent入面傾好
同埋每個團都習慣國戰後稍為回部隊集中吹水
所以好少人會轉上去集合等國戰~"~

原帖由 kawah1111 於 10-3-30 07:40 AM 發表
我忍唔住要回多個
我知你地大佬7次已經好少上,
更什去左綠國玩

但係依家個問題出左o係邊
你地知唔知?

或者,其他人眼中,我就係搞事果個
一d point都冇就去話人,最冇資格去話人叫人留意既人
係既,不妨講句, ...

um...我是少女團的成員....
雖然我不知道點解你對少女團有這種成見..
可能當中有些誤會啦~_~(有段時間無上 唔知咩事.."
如果可以講出你的不滿 不單單打打...含沙射影就好了  始終大家也想紅國和諧
我又掛著少女團的在頭上  也不想蒙上不白之冤~"
以上良性討論 絕無挑起戰端之意..始終我也不知道發生什麼事~ 突然被xx  不太爽
by skyox

嘩!!!紅國好團結!!支持一下

(路過)
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 12:44 PM , Processed in 0.049480 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存