2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 新女神Online 一個女神有d奇怪既現象
返回列表 發新帖 回覆
go

[閒聊] 一個女神有d奇怪既現象 [複製鏈接]

我發現好多新手好執著於炎技啊,聖劍啊,白金啊之類個d野
佢地把辛辛苦苦打塔搵到既$去收
本來咁沒咩問題仲好好tim
但係佢地明吾明佢地用咁多$收番黎既尼d野
既效益同馬鞍係沒得比
e.g 炎披 我當你1m5收番黎 24+6攻(新手沒$我當你+3) 我諗本身都有天使之翼掛
天使之翼15攻+埋3 都有18攻    你用m5收番黎既野 只係多左30-18=12攻
對新手黎講我相信m5吾係一個細既數目
但係如果我用d$去收個攻鞍(吾係進攻)尼!?
我當你貴收m2 1個攻鞍 3000收只血狐
當寵上左攻鞍 你騎佢個陣就會有佢既30%攻
我當你用6張紅卡令到只野20lv
我相信是旦俾d裝佢都有150攻掛
+30%去人到 即係50攻  (記著!通常係吾止150攻)
12攻同50攻既分別 我相信你都識簡
當然我吾係話反對你收炎披個d 只係如果你得m幾金
吾好諗神裝
諗下只馬鞍諗下只寵啦!!
                                                                                                    最後的華爾滋會長:弦冰敬上

其實呢個都算係正常現像~

站在佢地個角度去諗...
可能係因為 自己隻人物都未搞掂~
邊樹會有閒錢去顧多一隻騎寵 ?

事實上你要隻寵能夠幫你加到一定的能力值 ,
單係靠個馬鞍~  好難有較強的效果。
(而且...舊版鞍絕左版...可能仲貴過現時的進階鞍 0.0")

於是 自己人物要著一套裝 , 隻夥伴又要一套裝...
連隻寵都要一套裝~新手就養得好吃力~

與其吃力~  不如先顧掂自己隻人物先囉

咁咪就係想佢地明白 收裝之前先收寵
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-6 10:25 PM , Processed in 0.025159 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存