2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 龍Online 【龍】抱怨討論區,注意!【不喜勿入】
樓主: cyw1999
go

[討論] 【龍】抱怨討論區,注意!【不喜勿入】 [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

佢要賺返係夢夢OL蝕左既錢,算啦

正在對呢隻game失望中...
其一:封測活動--百大稱號...相信好多人已經拎左
我封測玩既帳號絕對正確 由拎取個日開始我係客服問
足足等左差唔多一月個先比我完整答覆
(經工作人員多次查核,閣下提供的獲獎封測帳號資料不正確。無法領取。)
疑問:咁你之前要咁鬼多資料做咩--最後原來運吉既
其二:3月18號公測 仲有2日就1個月啦~~斷線問題又係無變過
企係度唔夠10分鐘中斷
每次更新只有更新商城既野(呢個唔緊要)
但應該好多人見到更新後個公告都出現(遊戲伺服器進行微調)
始終又係斷線--有些玩家無出現斷線問題的(估計就是電腦性能好)
其三:個人非常失望意見(一日花近$500最終成果)
就是無論你花多少錢買極品/稀有材料沒有運氣的話
你想要既野係非常少機會得到
唉~~一推綠裝(武) 分解曬去吧 藍的一件(估唔到藍武咁值錢)
代理是人妖絕對正確 無人講我真係唔知唱主題曲係(女)黎

留意呀 呢度係抱怨區

原帖由 永恆、影 於 10-4-16 05:34 PM 發表
正在對呢隻game失望中...
其一:封測活動--百大稱號...相信好多人已經拎左
我封測玩既帳號絕對正確 由拎取個日開始我係客服問
足足等左差唔多一月個先比我完整答覆
(經工作人員多次查核,閣下提供的獲獎封測帳號 ...

斷線果度我反而覺得而家好左WO...我呢幾個擺個人HEA左幾個鐘都無斷

原帖由 東遊記抄人 於 10-4-11 01:38 AM 發表
其實你有無搵過此game的優點=.=
例如:輕功跳得高到-.- 職業自由高....等

題外話:發現2000fun的人經常用"屌","吊","on9"等大量不禮貌詞語-.-

不喜勿插 痛的

印象中 笑傲江湖輕功跳得仲高

我玩過陸版,一開商城看就知道不用玩了(如果你不買點)~
不知何時開始.....
某人想出商城收費之後...就成街都是這樣的game~
商城收費是分拆收費,表面看來不多.....
其實比起月費仲貴~

其後出到D系統設計到你一定要買點才能玩下去~
因為世界上沒有免費午餐.........
想玩就要付款~
只是你可以選擇平定貴玩~
悶了你可以換game.........
基本上這也是商城game的共通點........

眾所周知外掛是會破壞game的生態,
但如果外掛商付費給官方掛....佢地又點會捉呀?
Aion就是例子啦!
一邊收月費,一邊收外掛費....作為商人來說不知幾好!

又不是什麼大製作的game,又不是什麼大型game公司~
要沒人掛...去魔獸,FF11啦........大公司要品牌形象,佢地點會倒自己米?
小公司當然是狂搶錢啦,搶得一個月得一個月~沒人玩又去再代理一隻新的~
這就是現實啦!
已有 1 人評分Good 收起 理由
☆可兒☆ + 1 ^^ 認同

總評分:  Good + 1   查看全部評分

強烈要求 佢加開多D隨身道具欄位.....經常時唔夠位.....
太多野不同既野啦........

其實唔好on 9 喇 , 月費遊戲仲多外掛(公司封o西d掛機佬 , 邊度有收入.....旁大的外掛市場就係月費遊戲公司的最大收入...一個大陸的工作室...閒閒地掛幾十帳號..即是幾十張月費卡...d公司最多民怨大時...鎖幾十隻交代一下..之後咪又有得佢)....妳覺得月費遊戲就冇商城效果 ? 打到裝拿去交易網賣....到最後一樣係花大錢的一身神裝 !!!
外掛 <---這問題不用討論.....邊隻game多人玩 , 外掛公司就會去研發邊隻game d外掛 !!

商城問題 : 1. 冇人拿住槍迫妳去買...唔買一樣可以玩...但想做高手比較難....因為妳的路會比其他洗錢的人難行...如果妳是好戰份子~~更慘~~可能比人殺到唔玩...!
                2. 好多人的心態抗議商城...係因為眼紅人地d裝勁...又想打人又打不贏...個個玩這種game都想做強者..做一個人人一聽到個id就知係猛人 !! (吃不到的葡萄是酸       的)  

3. 這遊戲其實所有材料係game入面都可以搞到 , 但妳要用好多時間...! (現今社會...時間就係金錢 ) 妳唔想花錢..就要花比人地花更多時間....妳唔想花更多的時間....就要花錢來玩 ! 好多人出來社會做野....放工後都係想搵下娛樂....有d人會選擇去唱k飲酒 , 有d人會選擇花錢打機...所以樓主妳都唔好咁喇....合則來 , 不合則去....要走就走...唔好好似個女人咁...唔玩就講到隻game點衰點衰 ...而且妳的理想online...基本上係唔玩再出現 ! 商城game...d公司先賺最多錢....有消費者研發商才會去研究更好的遊戲...個個都唔消費..有鬼遊好game玩咩!!!

提外話 : 有d人玩facebook 養魚..都可以一個月買好兔點卡喇 ....何況online game !!!

魔獸 : 係真係最少外掛...(唔等於冇) ..但係好可惜..佢的人物風格...唔係咁適合港澳台...港澳台基本上都係玩韓國大廠出的online game...或台灣及中國的!! 所以一係接受 , 一係不玩 !

講真...2家d game真係邊個$多邊個勁,同埋龍online真係逼人用點買野,我玩過唔少game從來未見過個背包係咁o細,你想玩好隻game真係要用n咁多$整9大個背包。試問...2家有幾個game可以做倒當年彩虹冒險果種感覺?少之有少有有少...

愈玩落去愈失望

1.勁多外掛唔捉,隨便行去龍心島,一大堆 FADQQ 3sddf ffeeq係到好開心咁打緊怪
試問一個新手見到呢個場面又有乜心機玩落去?
2.斷線問題仍未改善,攤檔釣魚去訓教,聽朝起身佢唔cut我比個獎你。
3.商城勁食錢,玩到後期你會發覺唔係鬥邊個職業勁,變個技術好?而係你買左幾多張點數?
4.d怪打黎打去都係一樣樣,聽唔明?低lv既怪改個名就係高lv既怪,全GAME要打既大佬/小怪 加埋都唔知有無40種
5.背包勁細,一堆活動道具,藥品,礦石,草藥 分n咁多種 得20個格位?你會夠用?
6.盤龍谷開放唔夠3日,一大堆[掛機]係到用隻寵同你爭住採野,唔好話盤龍谷
每個地圖都有呢d人,對一D用[人手]採集既玩家極唔公平。
7.臭虫一大堆。。2]靈獸座騎全部唔見曬 ,3]斷線後登入要重set 技位,4]打怪致命時,出現[假死屍]
8.永遠都係商城更新得最快,出埋一大堆[屈機]既野,邊個最敗家就最勁。
9.愈來愈多人唔見寵,但係官網連一個公告都冇,唔通我地d玩家夾埋呃官方?
10.商城外掛我可以當無事發生,連最基本伺服器穩定都做唔到,打副本 彈, 解任彈 ,升lv 彈,掛機 彈
但sever永遠都係[紅色][橙色] ?

再黎數另一個BUG!!
今朝朋友同我講佢合左件裝
鑑出黎既機率:藍色有18%左右 紫3%左右 橙2%左右
但佢斷線後入GAME睇返件裝竟然 藍得返8-9%  紫1% ~~ 黃色同綠色機率加埋多左1X%
哈哈 笑死  都唔知乜GAME黎!!~

真係1Lv掛到封頂 跑商10個雙開 跑1次已經50金

真是沒玩過港版真的不知~
原因是我某天看到弟弟玩港版...........
他說D隨身包包好細....
我說不可能啊....不是有10頁嗎?
他說其他要買點.........
由於我是玩陸版的印象中是有5-10頁在隨身包包用....
這樣我才知港版改成咁=.=|||||
陸版我是上年去玩的,玩了一星期左右沒玩~
而且是未試過寵物會消失......
以及沒有無故關game......只有是很lag(因為陸版人又多外掛又多)
當時陸版已經看到7x等的人了..........
沒想到港版搞成咁,好在沒玩=.=

今日更新

4月26日更新內容

【遊戲商城新貨上架】
.[材]點金石
.護理術
.[外]五十靈武寶箱
.[內]五十靈武寶箱
.[強]超絕血晶石精華
.[強]超絕氣玄石精華
.[強]超絕太陽石精華
.[強]超絕月光石精華
.[強]超絕雷鳴石精華
.[強]超絕風吟石精華
.[時]行風浪子系列服飾
.[時]明眸清泉系列服飾

又係商城 等d傻仔買完野就收攤

online game 始祖係RO    樓主竟然講得出呢句=.=......

D.C  既PSO  係始祖就差唔多 ( 比香港既古龍  金庸群俠傳  龍族 早2~2年半時間出的)

原帖由 cyw1999 於 10-4-2 06:37 PM 發表

諗咩唔關你事!唔滿意唔好入黎!

原來樓主屬於膠字派

原帖由 cyw1999 於 10-4-2 18:37 發表

諗咩唔關你事!唔滿意唔好入黎!

比人講中左~~就叫人唔好入黎
2000fun 你買起左~~ccccccc

愈玩落去愈失望(係你個人問題)

1.勁多外掛唔捉,隨便行去龍心島,一大堆 FADQQ 3sddf ffeeq係到好開心咁打緊怪
試問一個新手見到呢個場面又有乜心機玩落去?(我想問邊隻online 沒外掛)
2.斷線問題仍未改善,攤檔釣魚去訓教,聽朝起身佢唔cut我比個獎你。(你講得好)
3.商城勁食錢,玩到後期你會發覺唔係鬥邊個職業勁,變個技術好?而係你買左幾多張點數?(免費就要有商城.人地唔洗食飯咩)
4.d怪打黎打去都係一樣樣,聽唔明?低lv既怪改個名就係高lv既怪,全GAME要打既大佬/小怪 加埋都唔知有無40種(你想要幾多種 100000種比你打~好唔好)
5.背包勁細,一堆活動道具,藥品,礦石,草藥 分n咁多種 得20個格位?你會夠用?(唔夠用~我用左點買包包同倉.就ok啦)
6.盤龍谷開放唔夠3日,一大堆[掛機]係到用隻寵同你爭住採野,唔好話盤龍谷
每個地圖都有呢d人,對一D用[人手]採集既玩家極唔公平。(政府對d窮人都唔公平 又咩公唔公平)
7.臭虫一大堆。。2]靈獸座騎全部唔見曬 ,3]斷線後登入要重set 技位,4]打怪致命時,出現[假死屍](絕對係~勁大問題)
8.永遠都係商城更新得最快,出埋一大堆[屈機]既野,邊個最敗家就最勁。(商城出d野.你可以唔買.佢又冇強迫你買.買唔買係個人自由.都講左人地要食飯)
9.愈來愈多人唔見寵,但係官網連一個公告都冇,唔通我地d玩家夾埋呃官方?(你在第7講左 又講.............................)
10.商城外掛我可以當無事發生,連最基本伺服器穩定都做唔到,打副本 彈, 解任彈 ,升lv 彈,掛機 彈
但sever永遠都係[紅色][橙色] ?(人多就會紅色啦.唔通你想一世係灰色(關服)~~~)

已經冇玩lu......

算吧  人家都是為了討生活而已

十週年勳章(截圖) 玩過星曲WEB

外掛很多遊戲都有 差在多唔多
玩到5lv 見到一堆vzxfsad zxvsafd 行2步又一堆 關遊戲睇韓劇算 得閒先玩下
要少外掛隻遊戲起碼無得雙開同無得點擊鎖怪(黎梗d新新代模式既遊戲希望改善到)
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-5 05:30 PM , Processed in 0.053638 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存