2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero 成功弓遊既條件!!![[好多字..心得文]]
go

[游俠] 成功弓遊既條件!!![[好多字..心得文]] [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

先講傷害...
要識走位..盡量吾好行去人多又逼既地方..左右翼就最好..因為弓遊係流動炮台..只要無人搞你..你就可以長時間傷害輸出
要多留意前方180度..好似玩cs 果個ice-world場咁樣
時時刻刻都望左望右..邊度多人就放箭雨
盡量放係法師群度..見到一堆冰吾好打
先等自己友d巨龍雷d車哂上去先..你再之後先放箭雨會爽好多
一來吾會cut到人地技..二來仲可以不停打落對方無痛克職業..
如見到有法師出大技(硬直咁大勁易中)..盡可能都射佢一野飛鷹啦..一野=100傷..打一場要射呢d法師50野吾難..咁就5000傷
見到有冰既吾好打..真係無人打先火箭連強力
如見到有自方一隻戰埋去打既話..幫佢連技(佢出重壓.你出火箭.佢再重壓)
吾好做打戰士既無聊行為..會哂你好多pw呃吾到傷又哂時間
更加吾好弓遊同弓遊打..呢個係極力推薦吾好做..大家鬥拉..哂時間
不過傷害呢d野好睇對方咩職業多..人地多戰小法..都吾好出去打啦..返去出騎插巨人好過啦

殺人方面:
3大條件
技術..隊友..運氣
技術自己諗啦
隊友都係自己諗
點解運氣都係成功殺人條件呢?
弓遊既傷害係最低..多血既你又殺吾到...小血既又分分鐘比成堆人搶左
我試過有一次..全場亂箭雨都殺到十幾個..呢d就係運氣
想殺人多..先練好飛鷹啦..呢招神技黎..
總會有敵人無血走佬..總會有人殺佢吾到..咁唯有弓遊打

不過以上既野都好無謂..新手就岩睇..老手好多都知道
不過好多老手都未做到果種恐怖感(支援王)

點支援法??
1. 火箭係支援殺人技最好既招...佢打中無痛克既敵人時既硬直夠大.連技時間增長.其次佢捉小跳時仲爽..中左火箭訓落地下果時基本上係任打..未改版前都好似係一下..而家係由訓低到起身再走都係假無敵時間
2. 精準..呢招野..每野扣18pw..攻擊力係吾高..但有貫通..又準..自己友比人冰左暈左..有幾隻火法想bbq..呢個時候..你就可以set個位..好似打桌球咁
拎個直線打哂既位..去不停射d法..如果得一隻法就吾洗set位啦..又救到隊友..又有傷害
3. 貫骨除左幫隊友走佬或救人之外..仲可以係敵人走時又玩set位..放貫吹停d人..幫隊友圍殺
4. 呢個學左最爽..係左/右翼..盡可能狙擊法師..自問吾準既人可以試下你拉後走.佢追..你回馬槍射佢..總知永遠保持一個冰b距離..有你射佢爽yy..無佢射你
..最好係捕捉佢出技之前射佢cut佢技

最危險係咩事?
吾係對住戰士..而係刀遊..戰士有幾多機會埋到弓身邊..但弓既最大敵人永遠都係刀遊
刀遊打弓..吾洗破任何野..破足就可以玩完了..如果無隊友救到你
你又有武器係身..可以試下咁樣博走得甩..吾好一味走..因為你係咪都遲早死
直接一個回馬槍..射佢一下火箭..再連一下慢箭..之後再小跳..咁樣大家都同樣行慢左
因為你先比佢慢..所以你快過佢慢完
再加上一般刀遊破左你足後..9成9都死追住你..博你小跳再破你任何野
佢地永遠估你吾到會咁做..我試過吾小次咁樣走得甩..亦因為佢地追住你..你有個主動權知道佢會行咩位置..所以個火箭連慢箭中既機會都係9成9
佢p甲既話就早抖啦
對戰士..吾洗諗啦..不停拉後..慢箭..火箭..毒箭..多過1隻戰追你就吾洗搞咁多野..直接走啦..呢個無咩心得
1打1被法師冰了..吾洗驚..你勝梗..吾好亂出招..先等佢埋到一個火d距離..之後就不停精準cut佢技..佢頂多都係其他技打你..火d..noway
多過一隻法想火d你..咁局住選高攻果隻法黎打..比另一隻燒好了..中一下火d總好過中2下火d掛
多留意隊友位置啦..見到自己人退吾好諗啦...走人先..救到就救..救吾到吾好救..個貫留返救自己

弓遊vip玩法:
先隱身..去搵你憎恨既法師..
先食定大藍..射佢一下火箭再連慢箭..佢基本上都仲有8xx血..因為你食左大藍既關係..如果係10秒內無敵人救佢既話..果d pw夠你射好多次
實夠你玩死佢..就算殺佢吾死..咪待機會再來
對刀遊及弓遊都ok.不過都係要係安全條件下進行

弓遊想高傷..最好入回pw石..及pw增加石..及長期大藍跟身
咁你就可以試下.3秒出一次箭雨..而吾洗等
想殺人..真係要入攻石..吾夠攻...人地100血以下先話自己有條件殺到..強力又要埋身..比得你埋身戰士都殺左啦

希望大家覺得吾好既回post叼我算
吾好又要比個good我..又要係個good入面打粗口

已有 18 人評分Good 收起 理由
零度瞅一 + 1 支持你寫埋法火雷法、盾雙手大劍、刀遊同吉 ...
Cry‵櫻 + 1 支持你!下次繼續^_^
wuheison + 2 精品文章
icer-power + 2 你的文章對我很有用。謝謝!
jim511 + 1 有人寫呢d文已經好值得支持
VirusLoren + 1 我鐘意個貫留返救自己果句。
★迷...小楠☆ + 2 學到好多野...支持~~
兔子` + 1 我剩係識貫救/追殺 /_\ 有無刀遊玩法.
liukawan + 1 涉及廣告/宣傳內容
ck + 1 好有心ge一篇教學~不過最緊要都係自己練多d

總評分:  Good + 23   查看全部評分

成功弓遊既條件!!![[好多字..心得文]]

小於10字節

係LO- -

改改個標題佢LA- -

遊俠可以係弓遊刀遊+雙修..

咁好易令人誤會

果然玩弓遊好似玩心理禁

暴狗大人做咩無lala咁感觸 開個弓遊文 打算開班授徒?

[我都好耐無玩過弓遊,轉左玩雷法好耐好耐...]

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

原帖由 SM321 於 10-4-7 04:37 發表
暴狗大人做咩無lala咁感觸 開個弓遊文 打算開班授徒?

[我都好耐無玩過弓遊,轉左玩雷法好耐好耐...]

因為我見到我地藍國呢排多左好弓手
完全吾識玩...包括自己團某幾個..有個叫馬小玲..打場庫山..我都開哂黃頻叫佢轉線打..寧願打小個都吾想多個有破壞無建設係度搞事
吾想一個一個教
直接放出黎一齊睇

好post
我見到藍國有d弓手行前過戰士
最衰我未夠3星加good

十週年勳章(賀詞)

多謝分享心得

我個個職都唔識玩,只係識玩弓
BTW,我發覺火箭+強呃唔到傷@@
所以換左慢同毒保命,再精x 10^n---->完場
A傷

我係大藍+a攻石+a回pw石+腦殘箭雨 ====>完場

2m5人傷

同埋弓遊行前過戰唔係問題
(我經常都係咁上前強力)
最緊要係識避衝斬

十週年勳章(賀詞)

除左對刀遊果到有用之外,其他都x﹏x

十週年勳章(賀詞)

比刀遊埋身…把武係到…其實用空襲都係好好… 射一下退一下…隻刀遊應該埋吾到身

藍國弓既質素比以前低左好多...
好多識玩既都走哂....新既又冇人教..

十週年勳章(賀詞)

原帖由 edmond99 於 10-4-7 12:55 PM 發表
藍國弓既質素比以前低左好多...
好多識玩既都走哂....新既又冇人教..

依加d藍國弓手好多都淨係識箭雨

我十分喜歡你個vip玩法=]

原帖由 siteelstink 於 10-4-7 11:31 AM 發表
我個個職都唔識玩,只係識玩弓
BTW,我發覺火箭+強呃唔到傷@@
所以換左慢同毒保命,再精x 10^n---->完場
A傷

剩強力都可以打到兩萬傷(攻b 鑲到13攻以上),當然命中率高要練的

如果想高傷就不要濫用精準 (除非你入a 攻),還有800hp以上就中藍常註

火箭+強力 打遊和擊劍最好用,打法師的話兩下強力會比連技更好用

我還蠻敬佩那些幫手用蛛絲的弓遊,他們幫隊友制做機會十分難得

得罪講句:10個弓遊9個癈 (除了蓋傷就什麼貢獻都沒有),希望多點弓遊可以做到第十個

vip刀遊點玩-___-

原帖由 兔子` 於 10-4-7 01:21 PM 發表
vip刀遊點玩-___-

要用隱身+閃步 (逃........)

原帖由 kevin987654 於 10-4-7 01:17 PM 發表

剩強力都可以打到兩萬傷(攻b 鑲到13攻以上),當然命中率高要練的

如果想高傷就不要濫用精準 (除非你入a 攻),還有800hp以上就中藍常註

火箭+強力 打遊和擊劍最好用,打法師的話兩下強力會比連技更好用

...

我命中低

法C果段唔多同意...
弓遊比法C埋到身有起碼5成會輸比法C,識玩GE法C唔會係弓遊面前放大技的....
法C要近身殺弓遊,一定只用雷A,B技都唔會用的,到時個弓遊唔理出咩技都唔會夠法C換的.....
總括黎講,弓遊最大GE優勢在於距離,如果無左距離,咩職都搞得掂你,包括法C.....

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 05:02 AM , Processed in 0.035205 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存