2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 高達街機系列 [GVGN]死神(空中NN前)疑問
返回列表 發新帖 回覆
go

[GVGN]死神(空中NN前)疑問 [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

死神最大COMBO(應該係..)
右NNN(1腳)-->NN前
街機一般打296左右

平時打CPU近地面用呢招冇咩問題,99%都中
但係空中用呢招時,NN前最後一下有好大機會插唔中,然後成部機直插落地搞下搞下,ND不能然後被CPU放血........
其實有冇方法可以令呢招空中用時冇咁易打MISS?

目前我空中格都改打右NNN(1腳)>左射派生,避免NN前插唔中.........

雖然我無乜研究呢D屈機...睇完你文章頭先PSP試,就算係『 』高低差MAP都無以上問題

我個邊挑機阿...WIKI 23X個D招已經係29X,用左射個招已經2 SET 1部LO=_=

我估大概同格鬥入力時間有關...1係就ND個到出問題掛
試下右三段之後向唔同方向ND黎連招試下...或者NN前睇準D先入力
癈話:以上只係靠估...還是要請高手解答

十週年勳章(賀詞)

原帖由 私名前Terry 於 10-4-10 12:30 AM 發表
雖然我無乜研究呢D屈機...睇完你文章頭先PSP試,就算係『 』高低差MAP都無以上問題

我個邊挑機阿...WIKI 23X個D招已經係29X,用左射個招已經2 SET 1部LO=_=

我估大概同格鬥入力時間有關...1係就ND個到 ...

其實死神邊方面屈@@?
好少研究屈唔屈o既問題

我指nn前空中打miss係要高空喎
唔係普通地形差,唔係斜坡o個種

原帖由 k'9999 於 10-4-10 04:42 PM 發表

其實死神邊方面屈@@?
好少研究屈唔屈o既問題

我指nn前空中打miss係要高空喎
唔係普通地形差,唔係斜坡o個種

咁都唔叫屈?格鬥性能唔洗講啦...橫格範圍,判定大又好撞連技威力也高,格機仲要有切斷誘導招式(隱形)埋身...無血又可以著甲走佬加埋隱形保命一流(佢咁樣走你根本唔會打中佢=_=)個飛盾因彈數問題都覺得無乜野不過唔知點解綠lock都幾追

sor...可能我用ga詞語唔岩...
『 』係圓形三層大圈...一層高過一層個個MAP...我琴日係引敵機上第三層空中測試...無你所講情況...前派生個下插到佢落地

岩岩睇完你個POST我又係北極基地MAP懸崖上試都無以上情況...我2次測試都係試左敵12000戰力姐(6部高達=格左12 SET)

十週年勳章(賀詞)

原帖由 私名前Terry 於 10-4-10 10:37 PM 發表

咁都唔叫屈?格鬥性能唔洗講啦...橫格範圍,判定大又好撞連技威力也高,格機仲要有切斷誘導招式(隱形)埋身...無血又可以著甲走佬加埋隱形保命一流(佢咁樣走你根本唔會打中佢=_=)個飛盾因彈數問題都覺得無乜野不過唔 ...

格鬥好撞我就唔太覺得明顯
對上仲有盟主(空n,橫),exia(空橫)更好撞
仲有死神combo時間算長好易救機

不過jammer真係好好用,2on2混戰一流

你試冇問題....咁即係我運滯...........慘
我仲成日中招,高空又miss,牆邊有時都miss.............

原帖由 k'9999 於 10-4-11 01:17 AM 發表

格鬥好撞我就唔太覺得明顯
對上仲有盟主(空n,橫),exia(空橫)更好撞
仲有死神combo時間算長好易救機

不過jammer真係好好用,2on2混戰一流

你試冇問題....咁即係我運滯...........慘
我仲成日中招,高空又mis ...

盟主只係橫格性能高d,n的話我覺得只係好追(懷疑多度判定)但突進速度慢,要話屈只在1on1情況優勝於死神,但死神對盟主不至於無得打,

可能我又講唔清楚...單打雙打兩回事黎...單打唔洗點講,但雙打有右>左N射 時間唔算長 威力約220+吹飛(wiki無呢招我自己鐘意咁用),右N>右前 威力234 都唔算太長時間姐

exia只係佢橫格起手快小小問題,以上2部機我個人覺得都係排係死神後面,每個人把尺唔一樣,唔想爭論太多

右NN>N前 唔錯..移位大..打得算快..雙打時用唔錯..又打得痛
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 10:15 PM , Processed in 0.028566 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存