2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero FEZ 霍爾丁王國 致黃國,亦係比認真想成為有實力既大團的 愚見 ...
go

致黃國,亦係比認真想成為有實力既大團的 愚見 [複製鏈接]

我見有時係因為人數唔夠,多第三國新手 入黎 合作唔到
另外有D 新晉 "多人既團" D人真係打得好差,慘過新手, 細膽,人多都唔沖,到死人果時,受到敵人打擊時,接唔住, 又1個1個咁死,保留唔到兵力,死完又1個又1個咁沖去死,無集結兵力
唔合作,某新晉既 字母大團 我見過多次,巨龍食幾個重壓,跟住 成班戰士齊齊食地火,法C無 cover,只顧出完大技就後退,前面既戰士就慘啦

另外,現時既士兵 多數都無速度,壓線反應慢.,追殺唔到人,追太深入,又無考慮兵力,比人殺返
守塔 5個捷1個...戰力,壓線都失去平衡
擴侵有時太集中,令ob既預警系統 失利
召喚亦都係大家講既題目之一,因為水工多數係度主水,主水一死,出召效率下降,
藍國比較好既就係 多盾多法,亦有班肯沖既戰士 暈完就地火,戰士再入陣抽水執雞
形成 短時間 內對敵做成較大傷害,我認為咁既係比較正統,傳統既打法,亦都比較穩固
當出現咁既情況之後,多數我方都死傷增加,其實係呢d情況 應多留意,交戰點的周圍,去唔到抽水 都要 打擊對方側面
等佢d戰同盾入陣,都無咁多法c 抽水,其實呢d都係初心者片段教學中的基本
重點係分配同自重,認清自己應該做D乜,對戰場有利,唔係一埋人沖埋去抽水,而係要點樣有效打擊敵人,牽制敵人
,技術,合作,同溝通都同緊要,
團隊入面平衡既職業加上技術引串出戰力
適當既溝通合作加上戰力引申出戰術
有戰力有戰術 先有會勝利
如果想做大團,唔係人多就得架,認真唸下呢d問題先幫到大家
唔係得講字,係明,明完咪練,練完就試,去做
了解戰場特性,That's all
GOOD LUCK,黃國!!

已有 2 人評分Good 收起 理由
零度瞅一 + 1 可惜事與願違,心有餘而力不足。
固態蛇 + 1 我都想好似你講咁打國戰.__.

總評分:  Good + 2   查看全部評分

真係一文講到重點
另外再加上一個黃國一直以來既問題
黃國細團太多  團與團之間又冇乜交流各有各打
仲有主水水工過多又擴得慢 等等問題都係好耐都未改善到

我認為

叫曬d細團合併就冇咩可能了

不過叫佢地一齊合作下又唔係唔得既

就好似搞個聯盟咁

透過一d平台黎交流

唔好諗做唔做到,先試下盡力去做

回復 3# 真城若流 的帖子

一d平台就係所謂的VENT

十週年勳章(賀詞)

開VENT打國集中唔到
硬係覺得有人隨時講野個心羅羅亂

已有 1 人評分Good 收起 理由
霉乂男 + 1 我很認同,總會不自覺去傾計,明明打字仲快

總評分:  Good + 1   查看全部評分

如果想做大團,唔係人多就得架,

不能同意更多

笑傲無雙

輸國戰只會團賴團~根本唔會檢討~

可唔可以解下

我雙修戰
呢幾日打自己國既街場真係..........

見條線有3個法2個盾 唸住跳落去  拖一班人追我
         D盾就會幫手暈追我果D人 法C就可以出大技高D輸出
          但係 我跳到落去 大地中左兩個 暈左1個得半血既戰士 小跳轉武音爆CUT埋個法C地火
              岩岩好回左MP碎多下隻半血戰 ...........都係得自己既- -?
                之後俾人冰左 暈埋 死埋  連個高傷D既抽水技都冇個 得一個火C
   原來D盾同D法打緊隻小隊服既刀遊  而岩岩殺左刀遊果班人又俾對面個法C一個冰D企定晒
                  之後條線點 唔洗講啦

成班追果隻刀遊 人又唔幫 水都唔抽 為一個人頭 散左條戰線

多d盾戰就會易打好多=[
有時見到自己國無隻盾戰
人地就3,4隻
所以雙手戰入黃國場淆就正常既

原帖由 納米蘿莉 於 10-4-20 08:32 PM 發表

可唔可以解下

ob前面既侵,可以預早見到邊度有人黎緊
無左侵 但係我方既人可以趕到ob守塔
呢個就係先機

原帖由 納米蘿莉 於 10-4-20 08:32 PM 發表

可唔可以解下

即係 侵--->眼仔咁用

放係ob前面 咁樣方便留意守塔  其實跳台都有咁既功用..(任何建築都可以睇到周圍既人 不過跳台睇到既梗係冇侵咁多-0-所以有時放侵要諗清楚@@....)

跳台一個好多人都唔識用既建築黎...

人數差唔多既時候  起個跳台 擋一擋 就可以搵機會壓番上去
1vs2 等等既小型戰更加有效....

我地錯咩`都已經知道了
咁點樣去改進呢
邊個去實行呢?
雖然樓主所講既,好多人都認同
但係做唔做到呢,點做呢?

因為我地其實好多人都係,冇人帶領根本冇咩人會認真去做
呢種 跟風 既思想...

所以如果真係有心去改變黃國既

我地有咩 >實際<既行動呢?

原帖由 真城若流 於 10-4-21 09:43 AM 發表
我地錯咩`都已經知道了
咁點樣去改進呢
邊個去實行呢?

所以如果真係有心 ...

自己去做
日本ser街場一樣冇人帶

十週年勳章(賀詞)

原帖由 真城若流 於 10-4-21 09:43 AM 發表
我地錯咩`都已經知道了
咁點樣去改進呢
邊個去實行呢?

所以如果真係有心 ...

唔好諗有咩人帶.......自已諗住要贏既就要做.....唔好再開d 低lv入場.....太多了
自已做好自已應該做既野..........唔識玩弓遊就盡量唔好玩住or出召擴建......唔識擴既..我教你....貼邊擴
入到場...有人叫打咩位咩位 守塔咩野果d..係o岩既...冇錯既..盡量去做....
有理冇理.......支塔就算係好遠....都盡量去.....你唔去既唔單止係可能爆左一支 .....跟住後面d ob可能都會比人爆
唔好成日冇騎出召......on999出巨人.....
法師真係唔夠勇.......勇少少可唔可以........唔好剩係c技 雷d就算.......呢樣野已經講左好多次 唔該多d 冰b
雷d唔好打單冰單暈單丁一隻........最後貪心d打一堆...咁樣你傷都高d啦
盾戰 戰士唔該企前少少....成日見到d500血up既戰士就已經開始向後退...開始龜 唔洗驚!!食舊肉or扒再打
雙手戰唔好巨龍一隻單冰or 暈 呢排成日都見到

仲有!!!!!!!!食技唔該講sor....咁咩比人踢既事件我相信都可以避免 當然唔好特登破完講sor又破又sor....咁你一定會88

係咁多先

樓上所講既,基本上係做到

問題係我點樣令其他人做到

自己做一定冇問題架

原帖由 固態蛇 於 10-4-20 02:08 PM 發表
一d平台就係所謂的VENT

不如好似紅國咁整個聯合vent出黎?

是咁的,黃國柒了

原帖由 真城若流 於 10-4-21 01:45 PM 發表
樓上所講既,基本上係做到

問題係我點樣令其他人做到

自己做一定冇問題架

你做好自己,自自然然就會遇到一d 做緊同一件事既朋友架啦!!
然而 呢類人都唔係好多

講就天下無敵,做就有心無力...
主水d水工多到...膠丫,十幾個坐水都得...我無言了,主水就梗係死得快啦,
俾人亂一亂水,d膠人唔回血坐水,好啦,主水+快速度死...
主水死左,十幾條友繼續去副水坐-.-無言了
叫d高lv水工出去打,死啦去...
成日叫人擴叫人擴,擴完又無人守,擴個屁咩~
d膠新手又真係膠膠地-.-
d團.....又分到散曬,我2+講講下都言無論次...唉
d膠人無局對面幾廿隻騎你出巨..膠,,,
好似成班新手咁-.-

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-24 01:27 PM , Processed in 0.047949 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存