2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 龍之谷 Dragon Nest 已新增*6.15增傭兵(戰神)1700COMBO影片*箭神,祭司,聖 ...
go

[分享] 已新增*6.15增傭兵(戰神)1700COMBO影片*箭神,祭司,聖騎,空間法, 劍王,傭兵,游俠單挑ABYSS等影片及部份遊戲資料 [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

*註 本文內容非轉載自任何一個討論區,
     要轉載請先通知本人以及得到同意
     再在轉載位置註明轉載位址

以下影片及資料提供者為本人一位台灣朋友提供
傭兵(戰神)1700COMBO

雜耍藝人(游俠):

傭兵(戰神):

空間法(魔導士):

劍術大師(劍聖):

祭司:
這段影片是
npc協助玩家的其中一個關卡^^ npc超強!

弓術大師(箭神):
(單挑ABYSS)

(4人組隊ABYSS)

賢者(聖騎):

韓國全服第二名成功單挑目前最難的副本

呼,終於得閒補齊晒咁多part@@

稱號:

關卡難易度:
關於這款遊戲的難易度大概分為五個級別:
簡單(easy) 普通(normal) 困難(hard) 大師(master) 深淵(abyss)

而這款遊戲是有疲勞值的,每天的疲勞值是1000點(詳情請參閱官方網頁),
當疲勞值用光,就不能進行任何任務,副本的疲勞度是根據關卡的難易度及大小而扣除,
大師(MASTER)通常都是4個人組隊去闖關
副本就是一個個關卡闖,到最後的關卡就是boss王

另外,他說韓版最近新開放的特殊關卡 - 巢穴關卡
一天只可以打兩次,而且一個人限定復活5次,就是說有錢都只可以復活5次@@(除非台港版更改內部設定)
原本是有這關卡的影片@@不過..有一次打的不錯可是闖關失敗,一次則是闖關成功可是打的有點差

*註 其他關卡包括ABYSS(深淵)都可以無限復活 A"A

當然,你用完一天的5次免費復活之後就必須購買商城的紅幣(復活)或者請隊友幫你復活

復活:
接著就是: 在任務(副本,關卡)裡面死了要怎復活呢?
遊戲系統一天送5個 自我復活 藍幣
商城賣的卻是 紅幣 可以復活自己跟隊友
如果沒復活就要重新再進關卡, 不過我朋友說,一天很難死超過5次 @"@
我不太清楚他的意思,再者..他玩遊戲的技術算是中等或更高級以上..所以他說很難死5次可能是在說他自己--

裝備
裝備是有分字頭顏色,除了打怪掉落以外也能自己做
自己做的ge會有固定字頭
你做之前就會話你知你戈件物品係咩字頭
裝備製作ge話大概會有一個或以上ge字頭俾你揀, 要睇番你咩職做咩裝
材料都係同一種材料

字頭主要影響ge係+1之後ge附加效果
同埋自己做ge話會多左一種叫套裝屬性ge能力,同埋會隨機附加三種能力入面ge其中一種能力

套裝大概係分為兩套 - 生命及法力, 體質及智慧
而生命同體質ge分別係
1體=30HP 額外增加抗暈 跟物防
生命冇額外增加抗暈 跟物防
而法力同智慧ge分別係
1智=35MP 額外增加MP恢復 魔防
法力冇額外增加MP恢復 魔防

而套裝ge附加能力係
額外增加 物防 魔防 HP MP

套裝只有製作 跟稀有掉落而已

另外,套裝亦可以單件MIX其他字頭,只係會冇左套裝ge附加能力

補充埋其他屬性ge能力資料:
力量ge話係 ATK 硬質率 暈率 抗硬質
敏捷ge話係 遠程ATK 爆擊 移動速度 抗暴擊率

講完套裝,講另一個字頭
勇者之
勇者之呢個字頭ge能力就係每樣都有一d,
勇者字頭 精煉後 追加能力是
HP MP ATK 跟MATK

武器可以做ge字頭亦只有勇者之
其他字頭要靠打王出,當然你可以係拍賣場向其他玩家買

而自己製作ge同外面打王ge分別係
追求 某d素質 極限ge人就會要打王掉落黎ge裝
一般製作可以做到去A級,但係e+A級可以做ge字頭就只有煉獄,其他字頭都要係副本打出黎
而且製作 比 係拍賣場向其他玩家買ge仲要貴
以價格黎講就係
掉落的裝備<製作裝備<掉落的頂裝備

只係A級防具 冇好字頭 可能會輸 B字頭ge套裝
呢隻game遊戲 裝備字頭比 等級重要

另外,呢隻game d裝備, 無論係打王得到定係自己製作
都會即時綁定,要利用商城解綁

韓版已於2010年4月22日開放商城送禮系統,商城已變成可交易狀態

*詳細內容及書面語化稍後補充。

衝裝

裝備升級:
+1~3安定值,而且不會破壞(爆掉)
+4~6有一定機率退回3,但同樣不會破壞(爆掉)
+7以上開始會爆,但是韓國商城暫無開放防爆,
目前最高+15

遊戲內建錄影程式

遊戲裡面有內建錄影遊戲的功能,可以錄製影片以及遊戲內的音效
亦都可以選擇輸出格式等..亦可以壓縮(沒記錯的話)
所以~大家想錄影遊戲的話~~這個功能十分方便大家@@
他的影片也是利用遊戲內建錄影。

---------------------------------------------------------------------------------------

~介紹先暫告一段落^0^如果想知道更多資料~~
記得~~按一下推薦~~
^^多人支持的話會繼續更新,提供更多遊戲內容資料
可能部份資料會跟其他人發文有少少相同,但實屬巧合0.0
因為都是同一款遊戲^^

編寫: 桃諾諾
資料提供及影片原持有人: 半糖主義

已有 13 人評分Good 收起 理由
SHerMAn=} + 1 你說的內容我非常同意
綠茶熊 + 2 精品文章
月夜尋狼 + 2 頭先發錯左....不過算...
pkpk10000 + 1 感謝分享!
CK  + 2 你的文章對我好撚有用。謝謝!
枯葉 + 1 感謝分享!
張耀陽 + 1 感謝分享!
killer1221 + 1 你的文章對我很有用。謝謝!
TRINITY888 + 1 感謝分享!
TatFu + 2 咁多段片 +夠2個比你 XD

總評分:  Good + 19   查看全部評分

第一眼望到祭司已經同我所認識既只係係背後補血既天職好大出入...又打得又可以出魔法,,,仲要得佢拎到盾...
咁我想問疲勞值要幾耐時間?.?跌既裝同合既裝邊個能力比較高d

諾諾現身@@

原帖由 寒冰魔龍 於 10-4-21 12:51 AM 發表
第一眼望到祭司已經同我所認識既只係係背後補血既天職好大出入...又打得又可以出魔法,,,仲要得佢拎到盾...
咁我想問疲勞值要幾耐時間?.?跌既裝同合既裝邊個能力比較高d

^^疲勞值係每日1000點
跌ge裝同自己合ge問題@@我聽日先答到你
我戈位朋友e+ zzz緊 ^^
我e+考慮緊玩魔師定祭司~~呵呵
已有 1 人評分Good 收起 理由
jasonlth + 1 女王大你好=]

總評分:  Good + 1   查看全部評分

原帖由 再次一遊 於 10-4-21 02:02 AM 發表
諾諾現身@@

諾諾現身你要識做呢

好想問= =樓主究竟係邊個?

原帖由 oo星仔oo 於 10-4-21 02:26 AM 發表
好想問= =樓主究竟係邊個?

以上ge影片係我一位台灣ge朋友所錄製^^
弓術師同埋祭師都係佢黎
由於遊戲有疲勞值,所以佢練左兩隻人物

睇尼第一隻都係開祭好D
支持原創

原帖由 寒冰魔龍 於 10-4-21 12:51 AM 發表

裝備ge出入有少少難解釋

自己做的ge會有固定字頭
你做之前就會話你知你戈件物品係咩字頭
裝備製作ge話大概會有一個或以上ge字頭俾你揀, 要睇番你咩職做咩裝
材料都係同一種材料

字頭主要影響ge係+1之後ge附加效果
同埋自己做ge話會多左一種叫套裝屬性ge能力,同埋會隨機附加三種能力入面ge其中一種能力

套裝大概係分為兩套 - 生命及法力, 體質及智慧
而生命同體質ge分別係
1體=30HP 額外增加抗暈 跟物防
生命冇額外增加抗暈 跟物防
而法力同智慧ge分別係
1智=35MP 額外增加MP恢復 魔防
法力冇額外增加MP恢復 魔防

而套裝ge附加能力係
額外增加 物防 魔防 HP MP

套裝只有製作 跟稀有掉落而已

另外,套裝亦可以單件MIX其他字頭,只係會冇左套裝ge附加能力

補充埋其他屬性ge能力資料:
力量ge話係 ATK 硬質率 暈率 抗硬質
敏捷ge話係 遠程ATK 爆擊 移動速度 抗暴擊率

講完套裝,講另一個字頭
勇者之
勇者之呢個字頭ge能力就係每樣都有一d,
勇者字頭 精煉後 追加能力是
HP MP ATK 跟MATK

武器可以做ge字頭亦只有勇者之
其他字頭要靠打王出,當然你可以係拍賣場向其他玩家買

而自己製作ge同外面打王ge分別係
追求 某d素質 極限ge人就會要打王掉落黎ge裝
一般製作可以做到去A級,但係e+A級可以做ge字頭就只有煉獄,其他字頭都要係副本打出黎
而且製作 比 係拍賣場向其他玩家買ge仲要貴
以價格黎講就係
掉落的裝備<製作裝備<掉落的頂裝備

只係A級防具 冇好字頭 可能會輸 B字頭ge套裝
呢隻game遊戲 裝備字頭比 等級重要

另外,呢隻game d裝備, 無論係打王得到定係自己製作
都會即時綁定,要利用商城解綁

韓版已於2010年4月22日開放商城送禮系統,商城已變成可交易狀態
===============================================================
另外其他資料,將會係本篇一樓補充。
想知道更多資料@@快D留言^^留低大家想知道ge資料
我會盡力去幫大家挖多d資料番黎俾大家大概了解一下遊戲ge玩法

遲少少會增加PVP各職業ge強弱度以及韓國商城物品大致內容

已有 3 人評分Good 收起 理由
killer1221 + 1 期待PVP各職業ge強弱度
jasonlth + 1 女王大你好= =
寒冰魔龍 + 2 字海@0@+

總評分:  Good + 4   查看全部評分

哦 姐係自己整既又貴沖高左能力都唔夠打王既頂裝好
-.-玩呢隻game一定要我出錢解綁裝備.....咁可惡\口/

十週年勳章(截圖)

有70%都吾錯...
希望吾好比官方整低

原帖由 寒冰魔龍 於 10-4-21 01:41 PM 發表
哦 姐係自己整既又貴沖高左能力都唔夠打王既頂裝好
-.-玩呢隻game一定要我出錢解綁裝備.....咁可惡\口/

咁又唔係咁講@@
頂裝如果字頭唔好,都會比自己整ge差
我朋友話基本上一套24lv ge B裝套裝 +6就夠 e+最難ge關卡
@@如果技術好ge,套裝唔駛好勁
隻game好難賺game錢,所以韓國戈邊好多人買點解綁裝備賣俾其他玩家賺錢

我初步估計
技術>裝備>等級
技能未知,不過PVP 遲D再講邊D職會比較易贏A"A
但係想練祭司ge朋友又想打PVP ge話就要有心理準備 ^^

jasonlth + 1 女王大你好,比盡左=]

總評分:  Good + 1   查看全部評分

原帖由 桃諾諾 於 10-4-21 03:34 PM 發表

咁又唔係咁講@@
頂裝如果字頭唔好,都會比自己整ge差
我朋友話基本上一套24lv ge B裝套裝 +6就夠 e+最難ge關卡
@@如果技術好ge,套裝唔駛好勁
隻game好難賺game錢,所以韓國戈邊好多人買點解綁裝備賣俾其他玩家 ...

哦 暫時去到+6已經夠用
= =我睇左好多好多既片 重力法C幾好
@@商城個邊我諗都係好似eco咁樣 衫 髮形 頭髮顏色 飾物 類似既多

原帖由 寒冰魔龍 於 10-4-21 04:02 PM 發表

哦 暫時去到+6已經夠用
= =我睇左好多好多既片 重力法C幾好
@@商城個邊我諗都係好似eco咁樣 衫 髮形 頭髮顏色 飾物 類似既多

遊戲紙娃娃系統係商城制遊戲入面已經係必備:)不過佢地好似係一套套咁賣,唔係分開幾件賣
詳細情況A"A視乎人流再更新

原帖由 桃諾諾 於 10-4-21 04:18 PM 發表

遊戲紙娃娃系統係商城制遊戲入面已經係必備:)不過佢地好似係一套套咁賣,唔係分開幾件賣
詳細情況A"A視乎人流再更新

._.人流?我狂推post算唔算...

岩岩係2kf望到個40個職業戈張圖
俾左一俾我朋友睇
佢話,假ge

韓國職業暫時係
弓手> 雜耍藝人.弓術大師
戰士> 劍術大師.傭兵
牧師> 聖騎.祭司
法師> 空間操作者.元素大師

A"A...而PVP ge 分析十分之出人意表

點姐 pvp個到
雜耍藝人一套片弓術大師一套片
劍術大師一套片傭兵一套片
聖騎一套片祭司一套片
空間操作者一套片元素大師一套片?.?

組隊熱門ge職業,係pvp入面黎講唔算勁
相反地,唔熱門ge係pvp入面反而會有出人意表ge反差@@

然後...
很遺憾地,你想打高級副本唔組祭司,noway
因為呢隻game除左商城可以買到藍水(mp水)之外
係冇任何一個npc/地方可以買到紅水(hp水)或者藍水(mp水)
連商城都冇紅水^^姐係話呢隻game好講求組隊
所以唔好太驚冇團練個個都單機online

紅水藍水冇錯,副本入面係會跌出
但係隨著副本難度越高,所跌出ge補品都會越黎越少

你諗住開咩職@@

我個FD有少少熟悉我ge個性同呢類遊戲ge操作
佢似乎好驚我用元素大師玩唔掂
叫我玩輔助系ge 空間操作者
暫時應該會玩空間操作者
韓版戈邊係冇補充疲勞ge點商
姐係你有錢都升唔到高lv
同埋韓版目前最高等級為32級
佢話戈邊d人都會玩2隻人物
目前諗住空間操作者+祭司
月夜尋狼 + 2 支持妳咁用心^^

總評分:  Good + 2   查看全部評分

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-21 05:47 PM , Processed in 0.041639 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存