2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 幻月之歌 ★★★【號外】封測 不刪檔5月6 by 2000fun廣告【號外】 ...
go

★★★【號外】封測 不刪檔5月6 by 2000fun廣告【號外】★★★ [複製鏈接]

唔知點解   唔多想封測不刪檔
如果封測 真係好似平時d game 封測咁 比我地test野 個d還好
但如果係咁  唔刪檔就好難吸引到 公測新既玩家

但相反 如果封測只係一個名  其實內容係公測咁..  不如直接公測
免得有藉口比官方  呢個只係測試 乜野乜野 咁樣

所以有d反對 不刪檔公測, 商城個d 公會領地 好多野都未test
如果封測 就出新手包 收錢  好似有點兒..過急
比人種感覺 好似官方趕住要收錢咁

如其係咁 不如直接公測 or 改番 刪檔封測啦
封測帳號數量 唔係問題,大可以比好多人玩 順便做埋壓力test

但係如果官方係用黎test 野 希望唔好推出咩產品 or 收錢住
免得到時有咩bug 有咩問題 又損害到玩家利益 同 公司形象啦

講真..好多bug 平衡都未攪到 內測都未完  就廣告都出埋 5月6 有新手包賣..都唔知想點
如果咩都未攪好 就咁快 封測(有收費,等同公測), 同急於 搶錢冇咩分別隻game唔會長久
而家仲有好多問題未解決
1.30lv副本 40lv先夠打
2.攻,防,迴避,暴擊 等等基礎數值 效果不明顯
3.領地系統未測試
4.商城未測試
5.職業平衡
6.Ser不穩定
7.神子,式神 , 物品比 Ser 食左

引:
小雲說
http://www.2000fun.com/bbs/viewthread.php?tid=4100965&extra=page%3D1
咁快我唔會玩

我希望公司搞好哂D BUG

同將職業平衡番好

否則

玩唔到落去=[

另有投票post:http://www.2000fun.com/bbs/viewthread.php?tid=4102879&extra=page%3D1 請大家多多支持!

官方連game書廣告都出埋睇黎幾難改
但大家出黎表示下自己意見 等官方下次做好d

來搶反個第1先

我都係甘話..........除非.......領地個d佢想當改版先開= =

但係封測不刪檔...我都唔太鍾意.....

公測d人玩咩=.=~如果無限人數封測.....又真係同公測無分別==

十週年勳章(賀詞)

外國果D封測左未 ?

delete post

原帖由 freetchris 於 10-4-27 05:33 PM 發表
內測, 根本就係用黎測試隻game 種種問題,
如果個人物係種種問題的環境練出黎,
到問題整好左又係用番內測個人物玩公測, 會公平嗎?
可能問題內測的bug 而升得好高lv, 又可能因為bug 而升唔到lv.

另外好多內測o既 ...

其實..你講緊乜
全編都好無point
我地講緊 封測 刪唔刪檔既問題
你講咁多內測

希望 封測 可以刪檔
我E 類 新手 打機唔勁
要 有排 摸索隻GAME

原帖由 仲z 於 10-4-27 05:34 PM 發表

其實..你講緊乜
全編都好無point
我地講緊 封測 刪唔刪檔既問題
你講咁多內測

而家講緊封測?
封測已經公報左時間了嗎?

sorry 我真係以為你地講緊內測~_~

再唔係搞到投票比gm睇囉

原帖由 極默 於 10-4-27 05:37 PM 發表
再唔係搞到投票比gm睇囉

攪左

支持~~~封測del檔

今次可以發言了=.=

我覺得如果"封測不刪檔", 其實已經係正式公測了吧,
接下來係睇下佢有冇限人數o者, 如果無限人數可以玩封測,
又要不刪檔咁基本上已經等於公測.

咁我想問下呢次封測有冇限人數?

而我覺得最有問題就係有廣告但係官網都無變

原帖由 freetchris 於 10-4-27 05:57 PM 發表
今次可以發言了=.=

我覺得如果"封測不刪檔", 其實已經係正式公測了吧,
接下來係睇下佢有冇限人數o者, 如果無限人數可以玩封測,
又要不刪檔咁基本上已經等於公測.

咁我想問下呢次封測有冇限人數?

而我覺得 ...

官方未有公佈
但係內測都好似派ac咁
斷估封測d ac 同任伸請冇咩分別

十週年勳章(截圖) 玩過星曲WEB 忍影世界

其實刪唔刪我都覺得唔緊要既~公測將所有角色整返變1lv咪得囉~哈哈~咁都係一樣ja

原帖由 月奶巧兒 於 10-4-27 06:01 PM 發表
其實刪唔刪我都覺得唔緊要既~公測將所有角色整返變1lv咪得囉~哈哈~咁都係一樣ja

............ 都唔知比咩反應好

原帖由 仲z 於 10-4-27 06:00 PM 發表

官方未有公佈
但係內測都好似派ac咁
斷估封測d ac 同任伸請冇咩分別

我諗宣傳做得好o的, 多o的人識隻game,
無限人數申請, 咁我地大家當公測咁玩咪可以囉@@不是嗎?
只要假設封測已經完左xd

其實內測又好,封測公測又好都只係一個名姐..
佢比人test過隻game叫做收集左意見改到已知既bug,咁我又覺得封測不刪檔冇咩問題....
畢竟隻game除左呢次既內測,再之前都有搵過版主,編輯試玩,可能佢地果次已經算係第一次測試...我諗果次既人都有比過意見掛....
至於樓主話bug問題之類咩咩出現會影響形象,我覺得防外掛先係首要...bug我地邊預計到架係咪...
另外我諗廣告都出埋,佢地應該有哂計劃...我諗玩家都好難左右到決定左既野...

原帖由 ...雷 於 10-4-27 06:05 PM 發表
佢比人test過隻game叫做收集左意見改到已知既bug,咁我又覺得封測不刪檔冇咩問題....
畢竟隻game除左呢次既內測,再之前都有搵過版主,編輯試玩,可能佢地果次已經算係第一 ...

如果係咁 不如直接改名公測  何必要攪多個封測出黎

都系覺得封測要刪檔好d

原帖由 ...雷 於 10-4-27 06:05 PM 發表
畢竟隻game除左呢次既內測,再之前都有搵過版主,編輯試玩,可能佢地果次已經算係第一 ...

但係內測仍然存在好多問題..  斷ser個d都仲未解決
而家如果照你咁講 測試既人數一定大幅上升
你話bug冇問題,, 但係到時已經收緊費  咁樣對消息者既利益冇乜保障
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-15 03:31 AM , Processed in 0.039842 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存