2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero FEZ 埃索度王國 我係Miki ,t團人請進,其他人唔好入呀**
go

我係Miki ,t團人請進,其他人唔好入呀** [複製鏈接]

我係一個完全做唔到野既副隊~
原諒我呀><
但我發現本團既壓線問題:
1. 戰士問題:
見敵人被暈...就忘記自己責任,結果5,6隻一齊比人火d....
解決方法:
見人被暈,應先看周圍環境,對面是否有人來集火...如果有~~應先在被暈的人旁邊扮打, 但描準後面救人的無痛忍,佢地一過黎就巨龍佢地
讓我方的火法作主力輸出~因戰士只能作吹風或巨龍救人, 但火法可將敵人全數燒到, 我方戰士壓上去,更令被暈的人無退路~
還可以因為敵人焦點不在你, 而偷襲將敵人 擊殺~
2. 連技問題:
我團經常連不到技..何謂連技? 用攻擊將敵人一直打到硬直狀態直至死亡....相信你地都知,但做唔到~我唔係尾刀準,我只係不斷做連技,我唔係每次都尾刀~~有時會係中段連技的輸出者~~
3. 拆塔問題:
每次壓線拆塔~總係有法c黎幫手拆.....戰士去左殺人....結果被人好快就壓回來....法c有控場技...能拖能磨....但打塔得果少少....唔去控場黎打塔做咩?
4. 雷法問題:
雷法蓋傷並不是問題,但必須蓋得有道理....
我方戰士被暈之後....敵方一定集火, 能救人的2種方法,1. 上面提到的戰士巨龍法....2. 就是雷d救人...
雷法最值得在團隊入面的原因之一,除左磨血開技~就是救人....因為只有你地既距離能"準確地擊中對方火法們以中斷對方集火"
還可以令對方倒地或扣大量血~如果對方倒地,起身時大概我方既戰士都抗暈了~~
如果對方不倒地,"硬食"...大概會被你打走一半的血量...此時我方戰士醒來~如果還有一半以上血量~巨龍去人堆(因為已抗暈)
大概能將人堆的血都磨光...
5. 弓手的神秒責任:
敵方既盾戰點解咁惡?? 因為你地冇keep住幫佢dot!! 你既火箭打唔跳既盾戰其實係好易中..如果佢地係咁跳...就加埋毒箭[比佢啦= =..只要佢未黎就燒佢....阻佢加血...
每1x秒燒佢一次,對你既影響並不大, 但對盾戰既影響就好大...

我由入團開始就同你地講~~博血既重要~隻game係玩博血....仲有一直接受你地挑戰係為左令你地明白呢d
所以隻game 靠石頭賺錢....有錢加左攻防....就可以自己係博血上有一定優勢.....石頭既重要性就係呢度~

另外我想睇醒本團既戰士們.....戰士既攻擊時機只有一個....就係死角攻擊~~(抗暈中的30秒除外)
所以戰士們係前方未出攻擊時的職責只係"引開敵方炮火" 以及 "尋找死角" 以及 "令我方後防安全輸出"
所以記得...戰士的命唔係你地自己既....係個團既....如果你想犧牲...就搵個敵盾戰博死佢....
因為盾戰既命比你重要~ 敵方冇左盾戰~~我方雙手戰的死角將會多出"十倍"

承上題= =
何謂死角攻擊:
即是確保敵人的視角範圍沒有你的存在....或敵方焦點不在你~

另外除刀遊以外~~一定要優先解決高輸出職業~~沒有輸出...你比人暈好~~冰好...佢地都冇你辦法~~

一堆字海~~~希望對t團既大家有幫助~~
已有 4 人評分Good 收起 理由
傻佬成 + 1 鼓勵
louissham + 1 支持你!下次繼續^_^
子貓物語 + 1 你帶團就ok了 ,還有教下我地班新手 ,我仲係 ...
鬼整你 + 1 我唔係t團,要入泥,邊個阻到我:p

總評分:  Good + 4   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

我係x笨豪x
做咩唔講下火法?

雖然我唔係t團,但見到咁有心ge副隊,都入嚟俾啲意見。

(1)
都係要睇情況,
因為火法出地火此終要8x pw,除非大家配合得好好,唔係都好難話一暈就可以火d到。
而雙手有沖擊斬,而重壓亦只係3x pw,靈活性大過火法好多,
去打暈人其實問題不大,不過要睇清戰場ge情況:
1)自己少過500血唔好沖去打,基本上少過700血都唔應該太沖
2)當見到已經有足夠火力ge時候,唔好再堆埋去,唔係只會俾人集火+食人技
3)如果火力夠,去打後方支援ge敵人的確係比較好。

(4)
要救被暈ge人,最好都係貫骨,因為沖去打暈人ge敵人多數都會係戰,雷d佢d基本上幫唔到被暈ge人,頂多只係磨磨對方ge血。
要cut火法,亦應該帶俾弓遊 空襲去cut。

另外入石的確係會好打啲,但換血就唔係咁好,即使入晒石都有好大風險,
應該多練走位,做到你打到人,人打唔中你,最好可以學埋滑步之類ge技巧。

t團有人擴有人召 十分好
不過擴得岩吾岩又係一個問題

t團係乜團-.-

雙修戰又如何呢??

十週年勳章(賀詞)

Many 中文字 ._.

#3 補充得好好....但...點解你唔係t團黎回呀= = 叫左唔好睇架啦~

回復 1# 【紫焰】 的帖子

我係sorry!!
得la,明哂= =.......

十週年勳章(賀詞)

勁想加good俾你-_-v

原帖由 【紫焰】 於 10-5-9 01:20 PM 發表
#3 補充得好好....但...點解你唔係t團黎回呀= = 叫左唔好睇架啦~

因為我8掛~ha

有左vent 快鬼d教哂班友仔用

十週年勳章(賀詞)

今日我會努力嫁喇=]

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

原帖由 舞公仔 於 10-5-11 01:23 PM 發表
今日我會努力嫁喇=]

要我幫你加佢GOOD嗎??

樓主男定女,幾歲,有無相,星期日得唔得閒

原帖由 霉乂男 於 10-5-11 05:52 PM 發表
樓主男定女,幾歲,有無相,星期日得唔得閒

如果我答你係男,後面果幾條問題仲洗唔洗問?

原帖由 風雨霜雪 於 10-5-11 06:10 PM 發表

如果我答你係男,後面果幾條問題仲洗唔洗問?

你這是明知故問。

最估唔到既係....變左吹水post.....仲要其他人入黎吹囉嗦!orz

原帖由 【紫焰】 於 10-5-12 11:02 AM 發表
最估唔到既係....變左吹水post.....仲要其他人入黎吹囉嗦!orz

對唔住,為左賠罪,以後你搵我買野我俾個8折你!!!!!!

十週年勳章(賀詞)

原帖由 風雨霜雪 於 10-5-12 01:32 PM 發表

對唔住,為左賠罪,以後你搵我買野我俾個8折你!!!!!!

買BRA有冇得8折
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-1 03:40 PM , Processed in 0.052747 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存