2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 幻月之歌 討論一下幻月的前途問題
go

[閒聊] 討論一下幻月的前途問題 [複製鏈接]

小弟討厭開貼..因為開場白好難寫....

老實講,小弟"最初"係因為搶唔到洛汗CB序號同玄武奇俠官網一直死Server,最後先選擇玩幻月之歌"頂住先"。

其實大家都知道,OLG除左香港自家制o既遊戲之外,"香港有得玩,而台灣未有得玩"的情況比地震次數仲要少...
加上橘子的心態好似無心戀戰,宣傳少之餘..連代言人都懶得搵!?
所以小弟一直覺得幻月係近似網頁GAME一類的輕鬆小品。

而今時今日, 小弟的睇法唔同晒
小弟覺得幻月雖然系統一有好多唔完善的地方,但經進改進&豐富內容之後..
幻月有潛質成為市場上 "極刊有" - 達到重量級而且具日系可愛畫風的OLG..
小弟開始覺得,唔係橘子唔重視幻月...
橘子明白幻月的"潛質", 更深明白到幻想完成度的"不足"同咪需要長時間改進..
所以小弟覺得香港係試驗場, 等到幻月完善以後, 橘子真正的目標應該係比香港市場大10幾倍的台灣市場..

其實都只係小弟推測,
而最後對小弟黎講, 要用幾多時間黎完善隻GAME唔重要, 最關心的只係橘子有無心攪好依隻GAME。

agree
the last sentence is the main point

言下之意
香港玩家都係白老鼠

隻GAME真係唔錯既~~

之前玩玄武玩到好無聊~有人話30LV打副本會好好多~但一D都唔覺

反而幻月我一玩就覺得鍾意^^~
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-10 08:51 PM , Processed in 0.031037 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存