2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 三國群英傳2 Online 個人對魏國各團之評分 (己新增吳國評分)! ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[軍團] 個人對魏國各團之評分 (己新增吳國評分)! [複製鏈接]

按#之前個post13樓大大要求, 補上個人對高登及君臨天下之評價, 修正部份評價及新增部份戰略建議:

牛b團 - 國戰人仕多, 神裝人仕亦高, 比較有名的有哭不出來, 石頭, 神策sagi等等....比起一開始的牛b, 雖然下滑了不小, 但現階段~攻擊防衛力均屬高級~ 進註陳留~主攻上線, 但下線都有偷襲~總評分, 上等~
戰略建議: 如牛b沒落, 估計魏國戰力將下降大約最小3成, 將改板之聯盟系統, 將會影響牛b是否可以更上一層樓~與大團聯盟, 還是幫助細團上位, 將會是牛b另1個關鍵時刻

風之谷  -    成日打王, 國戰人數少, 只能突擊~攻擊能力算高, 防守力比較低~部份人任裝備不錯~較出名的有龍不悔, 呀欣等~親吳份子~  總評分, 中等偏高~
戰略建議:  攻擊力來自裝備, 防守力源於人數, 建議, 可以既話, 增加國戰人數, 攻守兼備, 將可推高評分至上等

時光流逝 -同天畀關係好似不錯, 神裝人仕極少(可以話無), 國戰人數ok~攻擊力偏低, 守護力ok~長註譙以圖長利, 主打下線, 因為要防吳既榮耀, 亦最怕榮耀, 單團黎講, 因為太過注重譙 難成氣候~總評分, 中等~

戰略建議: 請勇敢進攻, 膽子大一些, 裝備品質提高的話, 不要老是說因為地理問題而說譙不能失, 而固守譙, 評分該可至上等

天界- 同時光關係好似關係不錯, 神裝人仕缺乏~沒有港戰, 國戰人數ok~ 總評分, 中等偏低至中等~
戰略建議: 人數已經ok, 唯裝備太差, 攻擊力不夠只能守, 不能攻, 與攻擊力強的團聯盟, 應該可以達攻防兼備之效果, 但本身攻力不足, 借助外力而成, 評分只可進步至中等偏上

虎豹騎- 不詳, 但活躍於國戰, 多數可以佔有城池, ~~總評分, 估計屬中等至中等偏上~
戰略建議: 無意見, 因資料不詳

刈之總評分, 中等偏低, 因為國戰人數比較少, 但裝備平均值ok~~裝備黎講~比時光優, 但比風之差~
戰略建議: 人數雖少但攻力足可以差唔多跟時光看齊, (時光勝在人數比較多), 如果人數可上升10個左右, 足有力成為影響魏國的另一勢力, 有力上升至中等偏上什至上等

高登- 開ser之時, 曾一度與牛b齊名, 但到左而家, 活人國戰的同刈差唔多, 可能更小, 神備人仕更加屈指可數, 所以好似主打港口~~評分為下等偏上至中等偏下之間,  
戰略建議:  人數, 裝備都需要改進, 但如果能與多個中小團聯盟, 而家戰略用得好, 亦可提昇評分至中等程度

君臨天下 – 無記錯既話, 隨住滅星時代結束, 此團亦進入另一紀元, 雖然數比起之前有輕微下降~但平均裝備不錯, 比較出名的有46反平~國戰人數不多但係呢個時勢亦不算不少, 屬活躍一群, 攻擊及防守均屬平均質數~主打下線, 間中亦有打上線, 評分- 中等至中等偏上~
戰略建議: 人數及裝備已有一定程度, 每方面再上升小小, (當然以提昇人數優先), 有力將評分升至上等

以上屬個人意見~

如對各團有冒犯~請見諒~

反應良好, 則新增吳屬兩國軍團評分~

已有 1 人評分Good 收起 理由
小白虎 + 1 等緊你既吳蜀@o@

總評分:  Good + 1   查看全部評分

請問閣下 是那國人???

原帖由 siuman0612 於 10-5-13 04:41 PM 發表
按#之前個post13樓大大要求, 補上個人對高登及君臨天下之評價, 修正部份評價及新增部份戰略建議:

牛b團 - 國戰人仕多, 神裝人仕亦高, 比較有名的有哭不出來, 石頭, 神策sagi等等....比起一開始的牛b, 雖然下滑了不 ...

刈都有能力影響魏
老老實實
你既評價唔太準確
如果裝備計刈比時光優勝
我諗時光無人裝勁

都話呢類POST容易引起罵戰架啦=0=
唉~等睇戲

PS:某人你冷靜睇下人地講咩先啦...

原帖由 zeus014 於 10-5-13 05:36 PM 發表
都話呢類POST容易引起罵戰架啦=0=
唉~等睇戲

PS:4樓你冷靜睇下人地講咩先啦...

佢鬼遮眼 ...

高登好似走左d去刈
實際走左幾多我唔知

團長唔係汝 地圖果個係錯

點解我睇到有條曲線

身不 你唔係唔玩架咩._.?
今場 壽春港?

個版靜左好耐   終於有D野睇下

支持支持

原帖由 洋鬼子 於 10-5-13 11:40 PM 發表
身不 你唔係唔玩架咩._.?
今場 壽春港?

今場我無打

唔怪得知
下場加油

原帖由 siuman0612 於 10-5-13 04:41 PM 發表

牛b團 - 國戰人仕多, 神裝人仕亦高, 比較有名的有哭不出來, 石頭, 神策sagi等等....比起一開始的牛b, 雖然下滑了不 ...

wo.. 我有上名..
同埋呢..阿欣d裝唔靚好好.. -v- 你收錯料..~~

虎豹騎咁多不詳既-____-"

時光流逝 -同天畀關係好似不錯, 神裝人仕極少(可以話無), 國戰人數ok~攻擊力偏低, 守護力ok~長註譙以圖長利, 主打下線, 因為要防吳既榮耀, 亦最怕榮耀, 單團黎講, 因為太過注重譙 難成氣候~總評分, 中等~

在下係時光人...不過國戰只限星日出現...的確我地D裝唔係個個都有沖(本人用綠裝就算了...)...
不過我唔同意"攻擊力偏低"呢句...
之前好幾場(什至場場)我地團係上半場都有份打到去合淝...(只限我JOIN過個D其他戰役我不太清楚)
當然唔止我地一個團去沖 不過下半場(D吳人食完飯返晒黎?) 就比人打番晒D城~3~

不過 時光流逝 最出名的戰役(神話)係守 譙 (果場我都爆左榮耀3架車>3<) 比人有守多過攻的感覺都係應該GE
^多謝果場有份攻譙守譙的大大們^

好難有人掌握哂所有資料o既
有人寫,就值得支持~~

不過你只爆哂曹o既團資料,對曹有咩好處?
知己知彼
我好有興趣知道蜀吳軍團評價同資料

咩評價都好啦,作為參考者,大大力推一下

我們風之谷都有份

改左版我都可能會返來玩...牛B團歡唔歡迎我....
不過我冇神裝= =

原帖由 龍珍珍 於 10-5-14 10:02 PM 發表
改左版我都可能會返來玩...牛B團歡唔歡迎我....
不過我冇神裝= =

當日唔比我賣acc又係你
點知轉頭自己去玩龍

幾好@@可以拎黎改版後做聯盟ge參考
希望樓主可以寫埋吳蜀2國ge團分析啦
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-4 04:30 AM , Processed in 0.041956 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存