2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 九陰的一些圖片...不知道有沒有看過
go

九陰的一些圖片...不知道有沒有看過 [複製鏈接]

以下圖片都是大眾電腦的效果,沒有開很高,很多效果

青樓...呵呵
他有性別辨別障礙?明明是女的,他還喊大爺...

好怕羞>.<不給我看貌若天仙的臉

椅子都可以坐哦@@
招牌用繁體字比較好

坐船

舊視頻的截圖,花草樹木都好美,還會動哦!

破表的血量才是重點!XD

不知道是九陰還是劍三的圖

應該是劍三的,我認得那樹跟月亮

開高效不知道會怎樣效果呢,期待到時開高效感受一下

好樣衰喎

睇見D圖总于彻底放心啦
之前仲驚自己部脑玩唔到

原帖由 yu159357 於 10-5-15 02:59 AM 發表
好樣衰喎

講緊你自己?(被巴

九陰是走寫實風的,真武俠,人物唔係眼大大,爆乳,髮型奇特,髮色七彩
比起歐美寫實風格,九陰令好多啦

原帖由 99金 於 10-5-15 02:44 PM 發表

講緊你自己?(被巴

九陰是走寫實風的,真武俠,人物唔係眼大大,爆乳,髮型奇特,髮色七彩
比起歐美寫實風格,九陰令好多啦

不得不回應一下 唔可以講樣衰只可以講不漂亮 此乃平心而論
大家之前見到的風景圖全開高效很漂亮 但其實近看未必是你所想的效果
現在看到的貼圖...跟龍online分別不大
以下圖片都是大眾電腦的效果,沒有開很高,很多效果<-如果是真 此句更顯得九陰的不足
如果一隻開發了4年的game 不能用大眾電腦(中低階電腦)運行大部份效果是失敗
開發了4年 在貼圖方面很應該優化到大部電腦都運行到高效能 而高階電腦可以效果全開
以坐船那張圖來說我認為是低效果 如果是低效果以上 九陰美極有限背景與建築 不夠立體
空間感不足 貼圖素材不真實
人物 樣貌太怪 好像第一張頭細身大 佢的頸在真實不會出現的因為會斷頸
原因立體切割邊太小
如胸部只用了貼圖表演上立體
人物方面還是學一下泡菜的技術才加上中國的元素吧
九陰的骨架太爛了 會起角的人物不知是幾多年代之前的產物了
意念是好 但沒有視覺配合 不會成功
加上蝸牛的意念 其實有很多問題
都是要看看正式測試時的效果才解決到的

回復 6# 呆呆豬 的帖子

講你就天下無敵,以你做到先算

咁想咁完美玩單機game,小弟玩緊

原帖由 W-Tommy 於 10-5-15 06:07 PM 發表
講你就天下無敵,以你做到先算

咁想咁完美玩單機game,小弟玩緊

哈哈哈~講你就天下無敵,以你做到先算 一定要做得到先講得?
那你沒可能批論影星演技 因為你不會演 你不可食評你不會煮 你不可以影評 因為你不會拍電影
你不可以評政治 因為你不會管冶 你真可悲!原來你的人生連評論也沒資格.我為你而感到可惜
我只是指出不足之處 既有不足之處 也可改善 應改也 九陰在圖像方面可見他技術比較落後 應盡量優化
三人行必有我師焉擇其善者而從之其不善者而改之  韓國風格誇張但技術之高 值得參考
blade&soul 效果多 景美 但普通的電腦也可開到高效能因為他地背後的在引擎開發,程式編寫做了好多優化

回復 8# 呆呆豬 的帖子

那你還不玩技術高的遊戲??  gta4等等這些遊戲吧,我想你沒什麼好評論

原帖由 W-Tommy 於 10-5-15 08:54 PM 發表
那你還不玩技術高的遊戲??  gta4等等這些遊戲吧,我想你沒什麼好評論

這是九陰版別扯太遠 但gta4 我可以講他的程式夾雜了不小多餘的程式碼 影響運行
世上沒有完成度100%的遊戲 只可以不斷改進 而建議就是改進的推動力

十週年勳章(賀詞)

現在有單機game有九陰feel的嗎??

原帖由 呆呆豬 於 10-5-16 12:36 AM 發表

這是九陰版別扯太遠 但gta4 我可以講他的程式夾雜了不小多餘的程式碼 影響運行
世上沒有完成度100%的遊戲 只可以不斷改進 而建議就是改進的推動力

九陰都未出,你評論d咩?

十週年勳章(賀詞)

始終都係要玩過先能作出評論~_~
可惜等左半年都未出/_\

原帖由 呆呆豬 於 10-5-15 06:18 PM 發表

韓國風格誇張但技術之高 值得參考
blade&soul 效果多 景美 但普通的電腦也可開到高效能因為他地背後的在引擎開發,程式編寫做了好多優化

屁哦!少拿這些所謂的韓國大作出來壓人,一看就知道你在瞎扯

1,b&s還有沒公布電腦需求,何來普通的電腦也可開到高效能?

2,b&s的引擎UE3是買回來的,不是ncsoft開發的

風格跟技術沒有關係,值得參考是指風格還是技術?ncsoft美術設計係昱泉代工

原帖由 呆呆豬 於 10-5-15 05:23 PM 發表

不得不回應一下 唔可以講樣衰只可以講不漂亮 此乃平心而論
大家之前見到的風景圖全開高效很漂亮 但其實近看未必是你所想的效果
現在看到的貼圖...跟龍online分別不大

實際遊戲畫面一定更漂亮,因為上傳過,而且是jpg檔
畫質應該比龍ol好一點點,但是場景設計,細節比很多泡菜好很多

以下圖片都是大眾電腦的效果,沒有開很高,很多效果<-如果是真 此句更顯得九陰的不足
如果一隻開發了4年的game 不能用大眾電腦(中低階電腦)運行大部份效果是失敗
開發了4年 在貼圖方面很應該優化到大部電腦都運行到高效能 而高階電腦可以效果全開

開發時間跟對電腦的需求是沒有關係的,劍3開發了6年,可以對電腦的需求卻很高,當然金山的優化也做得不好
九陰開發了4年,不能用大眾電腦(中低階電腦)運行大部份效果顯示出蝸牛的實力

大眾電腦(中低階電腦)是指大陸的玩家,我們的大眾電腦(中低階電腦)比他們好多了

以坐船那張圖來說我認為是低效果 如果是低效果以上 九陰美極有限背景與建築 不夠立體

明明就是立體,怎麼不夠立體?
我一開始都說了是大眾電腦的效果,不用你說認為是低效果

空間感不足 貼圖素材不真實

一條"小巷"你想要幾多空間感?貼圖素材不真實?都說了是低效果...

人物 樣貌太怪 好像第一張頭細身大 佢的頸在真實不會出現的因為會斷頸
原因立體切割邊太小

第一張圖得半身,點睇得出頭細身大?
點會斷頸呀?45度拎頭都會斷?你有試過?睇下醫生啦!

如胸部只用了貼圖表演上立體

個胸係圓ga!!!

人物方面還是學一下泡菜的技術才加上中國的元素吧

泡菜的技術?爆乳?超大眼?抱歉!

九陰的骨架太爛了 會起角的人物不知是幾多年代之前的產物了

起角係指鋸齒??大眾電腦還開反鋸齒就不叫大眾電腦...

意念是好 但沒有視覺配合 不會成功
加上蝸牛的意念 其實有很多問題
都是要看看正式測試時的效果才解決到的

原帖由 99金 於 10-5-16 02:04 PM 發表

屁哦!少拿這些所謂的韓國大作出來壓人,一看就知道你在瞎扯

1,b&s還有沒公布電腦需求,何來普通的電腦也可開到高效能?

2,b&s的引擎UE3是買回來的,不是ncsoft開發的

風格跟技術沒有關係,值得參考是 ...

B&S係訪問中講過開發團隊的電腦是3年前的水平
我深信現在中低階電腦也可到達3年前的高階電腦

另外別看小jpg檔 因在乎壓縮率
不能用大眾電腦(中低階電腦)運行大部份效果 顯示出蝸牛的實力
做隻game出泥大部份人玩唔到預期效果叫實力?不是吧
最後是 比較遊戲畫質不是單單用最高質素來比較
應以同一電腦 能開到的最高效果 來比較
再美的畫面開不到 是也是廢
大眾電腦還開反鋸齒就不叫大眾電腦,你對中低階電腦的定位是什麼?
現在買一塊9600gt700元有找 開反鋸齒x4足夠有餘
如果9600gt都只開到低效果 真的有點....不及其他遊戲
不竟其他遊戲在9600gt下都可運行大部份效果
立體問題 就個人要求而已
第一張圖得半身,點睇得出頭細身大 頭部同身體突顯唔到距離
咪似頭細身大
係試下頸部向後抑30度頭左轉30度吧 未到斷o既
正常唔會咁郁姐

原帖由 呆呆豬 於 10-5-16 03:12 PM 發表

B&S係訪問中講過開發團隊的電腦是3年前的水平
我深信現在中低階電腦也可到達3年前的高階電腦

3年前的電腦開發,唔代表3年後可以用同樣的電腦玩番...好笑!
劍3都開發左6年啦,而家中配備開曬特效都lag死人

另外別看小jpg檔 因在乎壓縮率

所以實際畫面更令

不能用大眾電腦(中低階電腦)運行大部份效果 顯示出蝸牛的實力
做隻game出泥大部份人玩唔到預期效果叫實力?不是吧

最低需求
CPU奔騰4 1.8Ghz
顯示卡GeForce5200GT或同等級ATI
RAM512M

九陰真經大部份人都玩唔到?好笑!!
如果連低過呢個配備的電腦都玩到,d畫面一定好殘囉!!

最後是 比較遊戲畫質不是單單用最高質素來比較
應以同一電腦 能開到的最高效果 來比較
再美的畫面開不到 是也是廢

遊戲畫質還遊戲畫質,遊戲優化還遊戲優化
你拎部只能玩2d遊戲的電腦,跟住話玩唔到3d遊戲,連畫面都出唔到,就話3d遊戲的畫面比2d遊戲更殘?

大眾電腦還開反鋸齒就不叫大眾電腦,你對中低階電腦的定位是什麼?
現在買一塊9600gt700元有找 開反鋸齒x4足夠有餘
如果9600gt都只開到低效果 真的有點....不及其他遊戲
不竟其他遊戲在9600gt下都可運行大部份效果

你有冇睇清楚我發文?

引述我的發文:
大眾電腦(中低階電腦)是指大陸的玩家

佢地大眾電腦ge顯示卡都仲係geforce5,6系列
歡迎睇番最低需求,蝸牛所謂照顧大眾電腦
CPU奔騰4 1.8Ghz
顯示卡GeForce5200GT或同等級ATI
RAM512M

如果蝸牛所指的大眾電腦有9600gt,咁他使乜優化到5200gt?用你個腦諗下啦!蝸牛係大陸公司黎嫁!!

立體問題 就個人要求而已

咁九陰真經係3d遊戲就係3d遊戲ga啦...咩個人要求,又咩不夠立體...都唔知你嗌乜!!

第一張圖得半身,點睇得出頭細身大 頭部同身體突顯唔到距離
咪似頭細身大

頭部同身體突顯唔到距離關頭細身大咩事?莫名其妙!
唔通頭部同身體ge距離遠d個頭就大d?...

係試下頸部向後抑30度頭左轉30度吧 未到斷o既
正常唔會咁郁姐

條頸部邊有後抑30度呀?好笑
一陣又話會斷頸,一陣又話正常唔會咁郁姐

感謝你的分享^^~
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 02:52 PM , Processed in 0.037756 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存