2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 戀愛疑難雜症 拍拖好去處 第1次約女朋友出街,咩都問,有意見就入來俾俾 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

第1次約女朋友出街,咩都問,有意見就入來俾俾 [複製鏈接]

下星期約左女友去沙田,我大約帶200蚊
我仲未諗到有咩好傾
但係我約左佢睇電影,我好想聽聽佢意見
但係佢咩都無所謂,攪到我有d唔知點算

出街帶得果200蚊@@~睇完戲都冇錢食飯啦..唔係要AA制下話-.-.."

楚楚一  上海丝足会所上门,足不出户就能体验高品味享受,我们全天候准备为您服务!使您全身活力再现!把轻松`舒适`和快乐带给您!官网taosilespa.com电话/微信1:13370271997微信2:shanmo12580,务必同时加,q   發表於 16-8-28 05:07 PM

笑傲無雙

200蚊,唔好消費咁勁都夠既~"~

帶佢睇早場:]

食野食m記  請埋佢搭車番屋企都仲得,,

十週年勳章(賀詞)

原帖由 砂瀑.我愛羅 於 10-5-16 06:02 PM 發表
出街帶得果200蚊@@~睇完戲都冇錢食飯啦..唔係要AA制下話-.-.."

講真 AA 制冇乜問題
樓主應該都係學生哥 都係用屋企 D 零用錢
如果你話用自己錢就大大聲聲話請人
我覺得有時拍拖平有平拍 貴有貴拍
手頭緊咪去 D 消費低 D 既地方

咪話我話你出街帶200蚊仲要同女友
知唔知睇場戲幾錢呀
食餐似樣少少既飯幾錢呀
我當你兩個人食任食火鍋唔多100蚊位
當你睇戲50喇唔好多,咁都300啦
行街你唔買下野飲[買水都幾蚊啦]
搭車可以唔駛錢你有車既話[要錢都20-30啦兩個人]
第一次約人出街aa街你不如儲多d錢先約人出街

原帖由 ckcheong 於 10-5-16 11:58 PM 發表

講真 AA 制冇乜問題
樓主應該都係學生哥 都係用屋企 D 零用錢
如果你話用自己錢就大大聲聲話請人
我覺得有時拍拖平有平拍 貴有貴拍
手頭緊咪去 D 消費低 D 既地方

200蚊唔好出街啦返屋企睇vcd叫外賣算啦
100蚊都唔駛

以上幾位講極都係錢既..重點人地第一次同女友出街好多野好緊要..
首先,,起碼整份小禮物/買枝花去送比佢,,(又唔會好貴,,加上女仔好多都鍾意收花)

另外要細心d,,見佢熱就去請佢食雪糕,,而且最好帶件外套仔,,到冰氣區見佢凍就比佢著。

食飯要有男士風度,,,例如落order,,梗係男仔做..(另外千奇唔好慳食飯,,比佢叫鍾意既)
走果時,,比銀包佢找數(可以話,,我去個洗手間先,,比銀包佢,令佢覺得你好信任佢)<--當然錢要多少少。

你都係帶夠300左右,,咁安全d~~

祝你有美好既一日。

原帖由 絕跡 於 10-5-17 11:17 PM 發表
以上幾位講極都係錢既..重點人地第一次同女友出街好多野好緊要..
首先,,起碼整份小禮物/買枝花去送比佢,,(又唔會好貴,,加上女仔好多都鍾意收花)

另外要細心d,,見佢熱就去請佢食雪糕,,而且最好帶件外套仔,,到冰氣 ...

比銀包佢找數
比佢見你銀包得300蚊??食餐似樣少少既飯都200以上啦
唔通去茶餐廳咩,駛唔駛介紹埋野食地方比樓主

建議樓主冇500唔好去街係屋企算

2KF足球隊

原帖由 銀河戰國 於 10-5-17 06:06 AM 發表
咪話我話你出街帶200蚊仲要同女友
知唔知睇場戲幾錢呀
食餐似樣少少既飯幾錢呀
我當你兩個人食任食火鍋唔多100蚊位
當你睇戲50喇唔好多,咁都300啦
行街你唔買下野飲[買水都幾蚊啦]
搭車可以唔駛錢你有車既話[要 ...

- -不嬲搭車都係女朋友自己比..宜家有八達通..仲有幾多人會帶散紙出街- -
完全唔知點樣可以幫女朋友比車錢- -

原帖由 銀河戰國 於 10-5-18 12:30 AM 發表

咁樣先似真正既自已嘛..
自已係冇乜錢咪冇錢,,無謂裝有錢..唔通每次出街洗5,6百蚊?

想唔窮都難..

原帖由 銀河戰國 於 10-5-18 12:30 AM 發表

我真係唔係好同意你所講既說話囉
先生.我相信你認識既女仔一定好貪慕虛榮囉

沙田睇戲咪65蚊一位.兩個都係130蚊炸嘛.
仲有70蚊.食好多野都得啦.
再唔係咪自己去買材料係屋企玩煮飯仔.
樓主其實200蚊都做到好多野架^~^
生活呀嘛.平有平玩貴有貴玩
唔需要理人地點睇.....最重要自己開心

2KF足球隊

原帖由 mich0000 於 10-5-15 08:41 AM 發表
下星期約左女友去沙田,我大約帶200蚊
我仲未諗到有咩好傾
但係我約左佢睇電影,我好想聽聽佢意見
但係佢咩都無所謂,攪到我有d唔知點算

(1)
2百蚊呢..好睇個女仔..
如果個女仔係專業港女..我可以肯定你500蚊都唔夠..

如果個女仔唔係港女..又唔想你洗咁多錢GA..
應該會係買飛錢之前好細心咁比D買飛錢你..等你可以買飛果時比錢..

之後食野..睇個女仔鐘意食咩..不過沙田食野好似好貴- -..
佢通常會講無所謂,,所以你係要係佢平時講GA野..
平時同佢相處GA時間細心D留意下佢鐘意食咩..

所以你都係帶300蚊會好少少,,

(2)
睇咩戲呢..佢應該係怕佢想睇果套..你唔鐘意睇..
先會講無所謂,,所以你最好花小小心思..諗下邊套佢會鐘意睇..
咁樣會留低個好印象架^^

加油啦你

2KF足球隊

另外要細心d,,見佢熱就去請佢食雪糕,,而且最好帶件外套仔,,到冰氣 ...

外套係一定要架..由其是睇戲^^
入面多數會好凍..

原帖由 冰玥藍晴 於 10-5-19 05:53 AM 發表

我真係唔係好同意你所講既說話囉
先生.我相信你認識既女仔一定好貪慕虛榮囉

沙田睇戲咪65蚊一位.兩個都係130蚊炸嘛.
仲有70蚊.食好多野都得啦.
再唔係咪自己去買材料係屋企玩煮飯仔.
樓主其實200蚊都做到 ...

即係200蚊只係可以去睇戲同食飯[70蚊食m記就得],沙田茶餐廳70食兩個餐蛋面套餐就得
做完呢兩樣可以返屋企行街都唔駛
我覺得有預算好d囉,帶200蚊唔夠呢樣又唔得果樣又唔得[行街食杯雪糕飲下珍珠奶茶都唔得啦
比個女仔見到你食飯都冇錢下次仲同你去??
一係你一早講定aa制,100蚊都夠添
我睇你都係去街少宅係屋企多果d黎

以我維例單係我自己出街唔係屋企食,唔計睇孰食好少少最少都200
樓主我沖心建議你帶多d錢啦,咪計到咁盡出事既時後你就哭都冇謂

原帖由 絕跡 於 10-5-18 12:04 PM 發表

咁樣先似真正既自已嘛..
自已係冇乜錢咪冇錢,,無謂裝有錢..唔通每次出街洗5,6百蚊?

想唔窮都難..

你日日出街架??

有工開一星期一次唔過份
樓主有風度少少話晒第一次
帶多d錢

各位朋友,我係樓主,
我女友上星期唔得閒,所以遲左一星期,我會5月23號帶佢去
草左一星期,有7百蚊,我地會去沙田新城市
個到有咩好野食唔該俾俾意見
我地會睇電影,影相

原帖由 銀河戰國 於 10-5-19 09:03 PM 發表

即係200蚊只係可以去睇戲同食飯[70蚊食m記就得],沙田茶餐廳70食兩個餐蛋面套餐就得
做完呢兩樣可以返屋企行街都唔駛
我覺得有預算好d囉,帶200蚊唔夠呢樣又唔得果樣又唔得[行街食杯雪糕飲下珍珠奶茶都唔得啦
比個 ...

求學時期有拍拖既方法
返緊工既又唔同講法
你返工自己有錢.緊係可以帶多D錢
你估尼家學生哥真係咁多錢洗架咩

而且~就好似我同男朋友咁~
出糧D錢都係一齊用....交租食飯去街....
我覺得無所謂喎

如果真係愛一個人...唔會計較D錢一齊用囉

好似好假wor
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 06:58 AM , Processed in 0.044233 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存