2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢幻舞曲 夢幻舞曲2NVIDIA卡設定及同步P位分享
返回列表 發新帖 回覆
go

夢幻舞曲2NVIDIA卡設定及同步P位分享 [複製鏈接]

好多人話玩夢幻舞曲2好LAG,除左網速有影響之外,網吧上網好快都話疾,顯示卡就好有關係,夢舞2其實配置都唔係需求好高,想要有好多P仲要連到Combo,一般我地去網吧例如ione,一開部機顯示卡係未推到最盡,一般都係低或者正常quality(品質),一開機玩幾順喎GeForce 9600 GT唔洗調quality同螢幕更新率(60),但部部機唔同,有時例如NVIDIA卡我用正常個檔(quality)我諗我PX3都有困難,打正白格入面都會出GOOD,但只要係平台右下角右鼠NVIDIA圖案調教個quality同hz就可以變返順,選剔High performance,及調整螢幕更新率,你對個部機唔熟的話,可能就要試下60 70 72 75,你認為P最好,唔會成日斷又連到,我玩開幾間網吧機,我會咁調
新荃灣ione使用GeForce 9600 GT,一開夢舞基本設定最高至高,因為有部份係新機,有部份一坐落去真係唔調都得,如果我調都係選剔High performance及60Hz
長沙灣ione使用GeForce 8500 GT,一開夢舞基本設定係中,好多部都要調,選剔High performance(高效能)及60Hz/75Hz
,除左21號機,真係要自己試下自己部機咩Hz同咩顯示品質o岩玩夢舞
深水埔新世紀GeForce 9500 GT
深水埔星耀    GeForce 9600 GT
教晒你都唔係幾好,建議最好off埋個Anisotropic filltering 鋸齒 灰階效果
其實好多遊戲都係咁,顯示卡設置有莫大關係,特別係你發現自己係用9600 GT,張卡咁勁但點解打正白格都會出到GOOD BAD,選剔了High performance都好ok,效果最低晒佢就好順,有效果都唔怕,影響唔太大,不過你話開唔開X版,我建議唔開,一連P時佢PERFECT圖案太金光閃閃,動力學系統視距離遠珠仔效果開埋都無問題
我玩慣N卡機唔知大家係咪咁樣P,只係分享下姐
夢舞三個P位
BPM字尾1,4,6,9
BPM字尾2,5,8   
BPM字尾3,7,0     
其實將個夢舞畫面調到解析度1024或大o的,個白格大概都係1cm闊,練練下有感覺,個白格
位置3=中間偏左1.0mm,想像有條線係中間珠係中間前少許就打
位置4=中間偏左0.5mm,打正中間落左D
位置5=中間
位置6=中間偏右0.5mm,打正中間落右D
位置7=中間偏右1.0mm,只要瞄準中間突出黎少許
位置8=癡住右藍線前1.0mm(中間偏右1.5mm)
位置9=癡住右藍線前0.5mm
位置0=珠一入格癡住右藍線
係白格想像一條中間线就會有感覺

將位置同BPM字尾對應返就可以,BPM120BPM字尾係0揀返位置0
仲有,位置(1=4=6=9),(2=5=8),(3=7=0)
即係話例如有D歌,BPM151唔洗話打位置1,只要打位置6或者位置9就可以
最常用其實得(6,9) (5,8) (7,0),慢歌通常都係打白格右手邊多
港版
打(6,9)︰BPM104,106,109,111,114,116,121,127,129,131,136,139,141,146,149,151,154,156,      
打(5,8)︰BPM75,82,85,88,95,98,108.112.115,118,122,125,128,132,135,138,142,145,148,152,155,158,162,165                        
打(7,0)︰BPM90,93,100,107,110,113.117,120,123,127,130.133.137,140,150,153,160,163,167,                                         
134(打4),143(打3),144(打4)
呢三個括號入面BPM(181,184)  (172,178,208) (170,180,190,200,210),較快,珠一入格就差唔多按,如果講打P位,感覺同慢歌唔同P位要慢慢掌握,由慢歌練起會好易明白,其實一樣,只不過珠快入左,信不信由你啦

如 果 你 想 觀 看  隱 藏 內 容 , 請 按 「 讚 好 」

或 「 回 覆 」 。

Uploaded with ImageShack.us

你連呢d野都講埋出黎.......

勁喔=]..林林
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 12:58 AM , Processed in 0.028207 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存