2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 原創小說及文學 [膠故]今日行山打發時間同朋友駁故仔 sosad ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[膠故]今日行山打發時間同朋友駁故仔 sosad [複製鏈接]

小說寫手 十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

從前有一位仁兄 有一日佢屋企旁的河 突然有一個桃流埋黎。
呢仁兄想食左個桃既時候 個桃打開左 裡有有一隻小狗
小狗很可愛 但不懂吠 也很沉默

呢位仁兄想話食左佢既時候 小狗突然露出水汪汪既眼睛
想呢位仁兄養佢 最後都養左佢。叫佢做 桃小狗。
養左無幾耐 , 條附近聽聞有一隻惡魔 , 係附近捉哂d女人 同埋切左男人既jj

於是仁兄諗起桃太郎既故事。佢決定帶住 桃小狗 、一隻烏龜同一條毛毛虫上路搵惡魔。帶左好耐好耐 , 一直都搵唔到。而桃小狗所到之處卻有村落發生惡魔襲擊事件。

於是仁兄決定了。
用左某d辦法 將隻烏龜 變左做 烏龜小姐(很美麗啊!)
叫佢出去引惡魔。最後都成功引到 , 隻惡魔成隻狗咁樣 , 好兇神惡殺。

桃小狗竟然係附近食花生 , 而烏龜小姐同毛毛虫+仁兄諗住去打佢。點知唔撚夠打 , 烏龜小姐更比人打左落海 , 入左龍宮tim。

而毛毛虫諗住去秒殺隻惡魔狗(姑且咁樣叫先)
點知比惡魔狗一淡食左落肚

但係毛毛虫被惡魔狗食之前變左一隻毒蝴蝶 , d毒素散哂落隻惡魔狗度。惡魔狗被毒素侵襲 , 然後佢去左飲好多水同食好多野 , 竟然將隻蝴蝶排哂出黎。

而蝴蝶突然間飛左去仁兄既背部 , 然後變大捉住左仁兄。
佢而家識飛天 , 而仁兄叫桃小狗搵把武器番黎。

點知桃小狗原來係含住金鑰匙出世的 , 佢有好多錢係個桃度。
於是用哂d錢買左一把 正宗武士刀。

無幾耐 仁兄從桃小狗手中接過 正宗武士刀 。就變得好勁 , 一刀砍埋去隻惡魔狗度 , 點知隻惡魔狗脫皮了。

變成了 織田信長的模樣。

更一刀將 仁兄把正宗武士刀 打飛左落海度。

於是桃小狗就去搵番把刀 , 突然間海中出現在女神。
佢話 : 你係跌左 金刀? 銀刀? 定係正宗武士刀?

桃小狗諗起呢個童話故事 , 通常要原來果把都會拎哂所有野。
但係佢良心發現 , 佢都係要金刀 , 因為比較值錢
點知女神話 : 你很誠實呀! 送你一把木刀吧。
然後消失了 sosad...

隻桃小狗 心諗: 大獲比主人見到實仆街。d錢無哂!!!
然後將把木刀油到成把正宗武士刀咁樣拎番去比主人。

結果比番主人了。

佢好開心咁拎住把正宗武士刀 然後衝過打織田信長
點子信長一招種子島就ko左把正宗武士刀。

然後重打飛入大海tim
接著佢地比烏龜小姐救左入龍宮。
龍宮裡面既龍王見到 桃小狗 就話 : oh my son!!!

桃小狗見勢色不對 , 就殺左龍王食埋個龍之心。
然後帶住主人等生物飛出大海重回戰場。

信長此時唔知去左邊 , 但係桃小狗佢心諗 : 我而家咁撚勁 , 洗咩要主人呢? 然後兇惡地望著主人等生物。

桃小狗食左龍之心之後肥左好多 , 同埋身上有龍鱗等等的物體。

於是這位仁兄 覺得唔夠打就拎左係龍宮偷番黎既寶箱。
佢打開個寶箱 , 發現在四罐奶昔粉。
然後佢話 : 你好肥呀! 要減肥!
桃小狗 : 我才不肥!

仁兄用手渣下舊肉話 : 呢d咩黎架!

桃小狗: 我的那話兒!!!!!
仁兄 : 總之你好肥 食左佢 四隻味簡一隻

點知桃小狗四種味連罐一口食哂sosad
跟住身體發生變化 , 肥肉縮哂水 肌肉出哂黎!

此時織田信長心諗 : 咁唔店wo!!!

桃小狗變得很強壯!! 但係 織田信長 竟然跳出哂 2技 大絕。
搞到全部人死哂 得番 桃小狗。

佢打回原型 , 然後發現寶箱內有一本黑色的筆記。
於是佢打開筆記 , 原來是死亡筆記呀!!
佢拎起死亡筆記話 : 你最好小心d 織田信長。

佢打回原型 , 然後發現寶箱內有一本黑色的筆記。
於是佢打開筆記 , 原來是死亡筆記呀!!!

佢拎起死亡筆記話 : 你最好小心d 織田信長。

佢寫左 織田信長落筆記度 信長居然無任何反應。
然後信長話 , 你打唔羸我架。你都唔知我個名!

桃小狗問 : 咁你叫咩名呀?

織田信長竟然如實回答 : 我是大魔神 惡魔狗

然後桃小狗 : 將個名寫入去。

最後織田信長被消滅了。

最後烏龜小姐突然間彈出黎 以L既形象話 : 我終於搵到你啦! killer!!!

桃小狗 : 終於被發現了! 我就是新世界既神!!!

最後 無人再見到桃小狗 同 烏龜小姐出現了。

最後到有一隻松鼠狗咩住本筆記四圍走。

續集……

跟住世界開始改變 人類既文明無哂
接著就是狗頭人既文明

有一日 有隻狗頭人叫 大雄
佢做咩都唔成功(無論做咩都失敗 打機都係)
而且又好多人蝦佢

有一日黎左一隻 狗頭貓機械人 自稱 多啦o夢
佢話佢係黎改變大雄既命運
然後係個口袋到拎左一個搖控器。

佢話係 : 呢個係 命運自選台!!! 只要進退不同既時間就能改變命運架啦!!!
接著大雄自從得到呢個法寶之後 就變得非常成功 做咩都好勁!!

有一天 他的惡友  胖犬!!覺得不對路 , 因為大雄硬係拎住部搖控器!!
跟住佢捉住大雄問 , 呢個係咩黎! 一定有問題

大雄同胖犬傾左好耐 , 最後得知胖犬之所以咁見既原因
係因為屋企人離奇暴斃!!所以就自暴自棄!!!
於是係胖犬面前用 命運自選台消失左。

大雄有問過 狗頭貓機械人 筆記既事。
就知佢話 : 唔講得! 講左會改變你既命運!!! 改變左既話你就唔再係我既製造者。
於是大雄返左去某一個時空 , 佢見到有一隻小狗很可愛 將佢塞左入一個桃度 放左落河。

最後佢發現個筆記好可疑諗住調查一下啦咁。
於是無啦啦去左耶穌既時代。

耶穌竟然拎住本筆記話 : 我就係新世界既神!! 然後佢收左12個人做佢手下A_A
第一個手下得知耶穌既計劃於是就反對耶穌 但係被耶穌用筆記殺左=.=
只後其他手下知道左就捉住耶穌釘左上去十字架度!!!

本筆記也不知去了哪。但係十一個人各懷鬼胎諗住得到本筆記就可以得到全世界。
跟住耶穌身旁出現了一個叫 流克既死神!! 佢話 : 你畢竟是筆記既主人 比個優惠你 你死左三日後能復活既話 我帶你去另一個世界做死神如何? 突然間空間扭曲左 出現在 黑崎一護出黎 : 你唔係真正既死神 我先至係!!!

流克笑左兩笑 : 將佢既名寫入筆記。
但係對黑崎無反應 , 因為佢早兩年改左名叫 黑崎二護!!!!
但係流克都唔差 佢都知道咩事 照寫……

大雄 : 好煩呀! 查唔耐都唔知本筆記咩事!!! 胖犬什麼的 不用管他父母為什麼暴斃啦!!!

然是佢返左自己屋企。

然後佢再問狗頭貓機械人既野…
問問下發覺 : 咩係咁似 流克既?

狗頭人機械貓 : 比你發現左tim.... 我真正身份是 流克!!! 比你知道左就唔可以留你起度。
於是大雄突然暴斃掛左了。

原來一切都係流克佢因為無聊而將筆記拋進另一個世界。
而織田信長汁左返去 , 改變左成個戰國局勢。最後沒落了佢後人唔知本筆記係佢床下底度。
有一日佢汁左個桃番黎.... 之後知咩事啦啦啦啦~~~~~~

最後桃小狗 佢改名做 織田小狗

玩過星曲WEB 忍影世界

救命=.=
chan你個故仔好爛

甚麼來的說?

很奇怪喔!

囧.....o左嘴......
傳說中既阿chan發文......
            越發越狠....

除左笑 我諗唔到有咩回應xD

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 玩過星曲WEB

嘩!我看到粗口!!!!!!
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-4 05:13 PM , Processed in 0.030927 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存